ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Έτοιμη για το Tel Aviv και τη Eurovision 2019!

Οι δηλώσεις συμμετοχών των χωρών για τον διαγωνισμό της Eurovision 2019 ολοένα και προχωράνε και ο αριθμός είναι ήδη μεγάλος, αφού οι περισσότερες χώρες (σχεδόν όλες) έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους. Από τις… τελευταίες στη σειρά φαίνεται να είναι η Αυστραλία αφού η πιο πρόσφατη μέχρι στιγμής καινούργια χώρα του διαγωνισμού δήλωσε τη παρουσία της για το 2019 μόλις εχθές, Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2018! 

Τη παρουσία στον διαγωνισμό του 2019 επιβεβαίωσε στο Αυστραλιανό blog τηλεοπτικού περιεχομένου TV Tonight ο κ. Michael Ebeid, Διευθύνων Σύμβουλος του SBS, του κρατικού φορέα που συνεργάζεται με την EBU. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ο ίδιος φάνηκε να είναι τρομερά ενθουσιασμένος ενώ με την ατάκα του “100% ναι” δείχνει να μην αφήνει την παραμικρή υπόνοια πως η Αυστραλία δεν θα συνέχιζε τελικά το ταξίδι προς το Ισραήλ.

Ο κ. Michael Ebeid, Διευθύνων Σύμβουλος του SBS.

Ο κ. Ebeid, προχώρησε και σε πιο λεπτομερείς ανακοινώσεις ομολογώντας πως η ομάδα του SBS σχεδιάζει να αλλάξει τον τρόπο επιλογής του καλλιτέχνη και του τραγουδιού για τη Eurovision 2019 ξεφεύγοντας από την λύση της “απευθείας ανάθεσης”, θέλοντας να δώσει ρόλο και λόγο στο κοινό της χώρας.

“Το κάνουμε αυτό για ήδη τέσσερα χρόνια και πλέον κοιτάμε πώς μπορούμε να το ανακατέψουμε λίγο! Το πιο “ασφαλές” θα ήταν να πούμε κάποια στιγμή στο προσεχές μέλλον ότι ο τάδε καλλιτέχνης θα ταξιδέψει στο Ισραήλ και να είμαστε καλυμμένοι. Όμως πλέον, η ομάδα του SBS θέλει να ενθαρρύνει τον Αυστραλιανό κόσμο και να του δώσει την ευκαιρία να συμμετάσχει στη διαδικασία επιλογής της συμμετοχής μας. Επάνω σε αυτό δουλεύουμε αυτό το καιρό.” εξήγησε ο κ. Elbeid. “Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν θέλουμε να στήσουμε ένα τηλεπαιχνίδι όπως το “The Voice” ή το “Got Talent” και να προκύψει από εκεί ο επόμενος καλλιτέχνης μας. Επιθυμούμε για το 2019 κάποιον έμπειρο απλώς θέλουμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό! Και οι τέσσερις μέχρι στιγμής εκπρόσωποί μας στη Eurovision, Guy Sebastian, Dami Im, Isaiah Firebrace και Jessica Mauboy, έχουν αποφοιτήσει από talent show και συμπτωματικά ανήκουν και οι τέσσερις στο δυναμικό της Sony Music! Εμείς ψάχνουμε κάθε χρόνο καλλιτέχνες από όλες τις εταιρίες. Μάλιστα φέτος ήμασταν πολύ κοντά σε συμφωνία με κάποιον καλλιτέχνη από την Universal όμως τελευταία στιγμή η Sony μας πρότεινε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο: την Jessica! Εμείς ψάχνουμε πρόσωπα! Όχι δισκογραφικές εταιρίες.” τόνισε.

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του SBS αναφέρθηκε και στην ψυχολογική πίεση που μπορεί να νιώσει κάποιος καλλιτέχνης ως εκπρόσωπος μιας χώρας και δεν παρέλειψε να δώσει κουράγιο στους επόμενους υποψήφιους για την εκπροσώπηση της Αυστραλίας ξεκαθαρίζοντας πως το κρατικό κανάλι οφείλει να στηρίξει την συμμετοχή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

“Η σκηνή της Eurovision ασκεί τεράστια πίεση! Υπάρχουν περίπου 14.000 χιλιάδες άνθρωποι εκεί και άλλα 200 εκατομμύρια ζευγάρια ματιών από το σπίτι, που σε παρακολουθούν. Πολλοί καλλιτέχνες παγώνουν όταν είναι επάνω στη σκηνή. Έτσι, χρειαζόμαστε κάποιον πραγματικά έμπειρο, που να έχει τη δυναμική να πατήσει στη σκηνή, να την κάνει δική του και να πείσει τον κόσμο ότι εκεί ανήκει! Ο καλλιτέχνης ταυτόχρονα χρειάζεται μια καλοστημένη ομάδα πίσω του η μηχανή της οποίας θα πρέπει να λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα. Η ομάδα είναι υπεύθυνη για τα πάντα: τη χορογραφία, τα σκηνικά, την συνολική εμφάνιση, τον ρουχισμό, το styling του καλλιτέχνη, τις δημόσιες σχέσεις… Όλα! Υπεύθυνη είναι η κάθε δισκογραφική εταιρία σε συνεργασία με το κρατικό κανάλι που καλείται να υποστηρίξει τη συμμετοχή της χώρας!” 

Με τα αισιόδοξα λόγια του κ. Michael Ebeid λοιπόν μένουμε σε αναμονή για όλες τις σχετικές εξελίξεις που αφορούν την εκπροσώπηση της Αυστραλίας στη Eurovision 2019!

Μέχρι τότε, ας θυμηθούμε την φετινή συμμετοχή της χώρας “We Got Love” και όλα όσα μας είπε η πάντα γλυκιά και προσιτή Jessica Mauboy στη συνέντευξη που της πήραμε! 

Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ! 

Πηγή Είδησης: TV Tonight | Πηγή Φωτογραφιών: SBS / Blue Murder Studios 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εγώ δεν εύχομαι καλή επιτυχία.. Θέλω να αποχωρήσει από το διαγωνισμό η Αυστραλία.. εμποδίζει άλλη ευρωπαϊκή χώρα να περάσει στο τελικό.. και γενικά είναι πολύ υπερτιμημένη εύχομαι να πατώνει πάντα στο televoting γιατί στις επιτροπές πάντα θα ναι πεντάδα.. ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ