ΤΣΕΧΙΑ: Ποιος θα διαδεχθεί τον Mikolas Josef;

Ως γνωστόν ο Mikolas Josef με το «Lie to mie« κατάφερε να γράψει ιστορία για την Τσεχία στο φετινό διαγωνισμό! H χώρα του, όχι μόνο κατάφερε, να περάσει στον τελικό για δεύτερη φορά από το 2007 που συμμετέχει, αλλά και να φέρει την καλύτερη θέση (6η) μέχρι τώρα, συγκεντρώνοντας 281 βαθμούς.

Με γνώμονα αυτή την ιστορική για την χώρα επιτυχία, η Κρατική Ραδιοτηλεόραση της Τσεχίας Česká televize (CT) ξεκίνησε να δέχεται υποψήφιες συμμετοχές για την Eurovision 2019 που θα γίνει στο Τελ Αβίβ, μετά τη νίκη του Ισραήλ με τη Netta Barzilai και το τραγούδι “Toy”. Έτσι όσοι καλλιτέχνες ενδιαφέρονται για τον Εθνικό Τελικό της χώρας μπορούν να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους στη CT μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Ο Mikolas Josef στη Λισαβόνα όχι μόνο κατέλαβε την 6η θέση, αλλά ήρθε και 4ος στην ψηφοφορία του κοινού. “Πέρσι έγινε το όνειρο του τελικού πραγματικότητα και για λίγο χάσαμε το Top 5. Η διαδικασία αναζήτησης και επιλογής νέων ταλέντων έχει αποδειχθεί ότι είναι χρήσιμη, και πιστεύω ότι μπορεί να αναδεικνύει πολλούς αστέρες της μουσικής”, δήλωσε πριν από λίγο στην επίσημη ιστοσελίδα της Τσέχικης Τηλεόρασης, ο Jan Potměšil, δημιουργικός παραγωγός της Τσέχικης συμμετοχής στη Eurovision, .

Επίσης, ο Αρχηγός της Τσέχικης Αποστολής, Jan Bors πρόσθεσε: “Η περυσινή επιτυχία στο διαγωνισμό της Eurovision δεν μπορεί να παραβλεφθεί και αποδεικνύεται ότι ακόμη και ένας μη γνωστός καλλιτέχνης μπορεί να βρει τραγούδια που απευθύνονται στο ευρύ κοινό και όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό. Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Mikolas αποδείχτηκε ικανός να αντεπεξέλθει αυτόν τον ανταγωνισμό και μας έκανε να στρέψουμε την προσοχή στις δυνατότητες της Τσεχικής Δημοκρατίας και πιστεύω ακράδαντα ότι έδωσε κίνητρο και σε άλλους να προσπαθήσουν να επιτύχουν σε αυτόν τον διεθνή διαγωνισμό”.

“Τραγούδησα στην Ελλάδα και την Εσθονία, θα εμφανισθώ σε Ισπανία και Πορτογαλία, γράφω τραγούδια μαζί με Σουηδούς και Βρετανούς καλλιτέχνες, συμμετείχα σε ένα εξαήμερο session δημιουργίας τραγουδιών στον Καναδά με ανθρώπους που είναι υποψήφιοι για Grammy. Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision και η Τσέχικη αποστολή έχουν την ευκαιρία να δείξουν στον κόσμο τις δυνατότητές τους”, είπε  ο Mikolas Josef.

Όπως έχει ανακοινώσει η CT, φέτος τα υποψήφια τραγούδια μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου στο email: escmusic@ceskatelevize.cz και να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις, όπως:

  • Να μην είναι σε διάρκεια μεγαλύτερη των τριών λεπτών
  • Να μην έχουν δημοσιοποιηθεί πριν την 1η Σεπτεμβρίου 2018
  • Ο κύριος ερμηνευτής να είναι Τσέχικης εθνικότητας.

Όπως τονίζεται, δεν υπάρχει περιορισμός στο είδος της μουσικής. “Ό καθένας, φυσικά, μπορεί να προσέλθει με ένα πιασάρικο τραγούδι που έχει κάτι το ξεχωριστό. Δεν υπάρχει κάποια συνταγή και επομένως ενθαρρύνουμε όλους τους Τσέχους μουσικούς να υποβάλλουν τα καλύτερά τους τραγούδια ανεξάρτητα από το είδος”, κατέληξε ο Jan Bors.

Νομίζετε ότι πράγματι η Τσεχία έχει γενικά δυνατότητες για να κερδίσει τον διαγωνισμό της Eurovision;


Η ιστορία της Τσεχίας στη Eurovision με μια ματία…

  • Συνολικές συμμετοχές 7, από τις οποίες μόνο 2 φορές σε Μεγάλο Τελικό.
  • Πρώτη συμμετοχή το 2007 με το τραγούδι “Malá dáma” από το hard rock συγκρότημα Kabát, που τερμάτισε τελευταίο με μόλις 1 βαθμό στον Ημιτελικό.
  • Καλύτερη θέση το 2018 με τον Mikolas Josef και το “Lie to me” (6η θέση – 281 βαθμοί)
  • Χειρότερη θέση το 2009 που το τραγούδι “Aven Romale” με τους Gipsy.cz τερμάτισε, επίσης, τελευταίο στον πρώτο ημιτελικό με μηδέν βαθμούς!
  • Τους περισσότερους βαθμούς τους έχει λάβει από Αυστρία, Κροατία και Ισλανδία, ενώ τους περισσότερους βαθμούς συνολικά η Τσεχία τους έχει δώσει σε Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία και Σουηδία, ενώ στους τελικούς προτιμά την Ουκρανία.

Μείνετε στον ΟGAE Greece για να μαθαίνετε όλα τα νέα σχετικά με τη συμμετοχή της Τσεχίας στη Eurovision 2019!

[Πηγή: ceskatelevize.cz / Φωτογραφία: eurovision.tv]


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz, παιχνίδια και διάφορα Euro-battles!  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό! 

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ