ΚΡΟΑΤΙΑ: Το Dora…. επιστρέφει!

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο μας, η Κροατία επιβεβαίωσε την παρουσία της στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ. Αυτή θα είναι η 25η συμμετοχή της Κροατίας ως ανεξάρτητο κράτος.

Τα τελευταία χρόνια η Κροατία αποφάσιζε για τον εκπρόσωπο της με απευθείας ανάθεση, τόσο του καλλιτέχνη όσο και του τραγουδιού. Πριν από λίγο, ο διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Κροατίας HRT, Kazimir Bačić, επιβεβαίωσε ότι η χώρα θα ταξιδέψει στο Ισραήλ με συμμετοχή που θα προκύψει μέσω του Εθνικού Τελικού της χώρας Dora, το οποίο επιστρέφει μετά από 8 χρόνια!

Σε δηλώσεις του σε τοπική εφημερίδα, ο Kazimir Bačić, ανέφερε ότι μετά από αναδιάρθρωση του τηλεοπτικού προγράμματος του HRT, δύο προγράμματα τα οποία επιστρέφουν στους τηλεοπτικού δέκτες, είναι το Dora αλλά και το  The Voice.

Από το 2011, οι συμμετοχές της χώρας της Αδριατικής, δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, το HRT, να επαναφέρει την διεξαγωγή του Εθνικού Τελικού.

Η Ιστορία της Κροατίας στην Eurovision με μια ματιά…

  • 24 συνολικά συμμετοχές, με 18 συμμετοχές στο Τελικό
  • Πρώτη συμμετοχή της χώρας το 1993 με το τραγούδι Don’t ever cry που ερμήνευσε το συγκρότημα Put (15η θέση – 31 βαθμοί)
  • Καλύτερη θέση 4η: 1996 (Maja Blagdan / Sveta ljuban) και 1999 (Doris Dragović / Marija Magdalena)
  • Χειρότερη θέση: 2018 Franka / Crazy (17η / 1ος ημιτελικός)

Πηγή: Eurovoix / Φωτογραφίες: eurovisionworld.com /  wiwibloggs


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz, παιχνίδια και διάφορα Euro-battles!  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό! 

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

Written by 

Related posts

5 Thoughts to “ΚΡΟΑΤΙΑ: Το Dora…. επιστρέφει!”

  1. […] είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, φέτος η Κροατία, θα επιλέξει εκπρόσωπο μέσω του […]

  2. […] σας έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερα μας άρθρα, η Κροατία θα λάβει και φέτος κανονικά μέρος στην […]

  3. […] σας έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερα μας άρθρα, η Κροατία θα λάβει και φέτος κανονικά μέρος στην […]

Comments are closed.