ΕΛΒΕΤΙΑ: Τα τρία επικρατέστερα τραγούδια του RSI για τη Eurovision 2019!

 

Η Ελβετία φέτος εγκαταλείπει τον ανοιχτό εθνικό τελικό και αποφασίζει να επιλέξει τον επόμενο εκπρόσωπό της για τον διαγωνισμό της Eurovision μέσω εσωτερικής επιλογής στην οποία καλούνται να συμμετέχουν ως κοινό κάποιοι ειδικοί του χώρου της μουσικής, παλαιότεροι καλλιτέχνες από τον χώρο της Eurovision αλλά και ο απλός λαός. Όλοι οι κρατικοί ραδιοτηλεοπτικοί φορείς της χώρας (RTS, SRF, RSI) καλούνται να συγκεντρώσουν συμμετοχές, με τον Ιταλόφωνο RSI να είναι ο πιο δραστήριος από όλους μέχρι στιγμής. 

Όπως είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο μας (εδώ) ο RSI επέλεξε να δημοσιοποιήσει τη διαδικασία επιλογής των τραγουδιών του για την Ελβετική επιλογή, διοργανώνοντας μια διαδικτυακή ψηφοφορία για το κοινό. Από τα 13 τραγούδια που δόθηκαν στην δημοσιότητα στις 10 Σεπτεμβρίου 2018, το κοινό είχε την ευκαιρία να ψηφίσει για τις αγαπημένες του συμμετοχές μέχρι και τις 28 Σεπτεμβρίου 2018 στις 12:00 (CET).

Στις 30 Σεπτεμβρίου, διοργανώθηκε μία βραδιά ζωντανής παρουσίασης των έξι τραγουδιών που επικράτησαν στην ψηφοφορία ενώ αργότερα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, μέσω των οποίων ορίστηκαν τα τρία τραγούδια που συνεχίζουν για τον επόμενο γύρο της διαδικασίας.

Οι τρεις φιναλίστ λοιπόν από την διαδικασία επιλογής του Ιταλόφωνου RSI είναι: 

  1. Julie Meletta – “Mama (I Will Walk Alone)” | 13 βαθμούς
  2. Sebalter – “We’ll Carry The Light” | 12 βαθμούς
  3. Scilla Hess – “Playground” | 7 βαθμούς

Ο γνωστός σε όλους μας από την Eurovision 2014 Sebalter κατάφερε να τερματίσει 2ος στους 13 έχοντας όμως μόλις έναν βαθμό διαφορά από την νικήτρια Julie Meletta. Έκπληξη προκάλεσε η μη πρόκριση της γνωστής στον Ελβετικό λαό μέσω του The Voice Iris Moné η οποία μάλιστα συμμετείχε με δύο τραγούδια καθώς και του Matteo Rossi ο οποίος το 2016 συμμετείχε στον εθνικό τελικό της Ελβετίας με το ψευδώνυμο Theo. Σε αντίθεση με την Moné ωστόσο παρατηρούμε πως και οι δύο συμμετοχές της Scilla Hess κατάφεραν να προκριθούν στην τελική εξάδα, με το “Playground” να είναι και μέσα στα τρία επικρατέστερα τραγούδια του RSI.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την βραδιά του RSI πατώντας ΕΔΩ. 

Η διορία για τις υποβολές των τραγουδιών για τους φορείς SRF και RTS λήγει σήμερα, 1η Οκτωβρίου 2018. Ωστόσο κανένας από τους δύο φορείς δεν έχει ανακοινώσει δημόσια τον τρόπο με τον οποίο θα επιλεχθούν οι επικρατέστερες συμμετοχές τους.

Η τελική επιλογή θα κριθεί μέσω δύο επιτροπών των 120 ατόμων, με 50% δικαίωμα ψήφου η κάθε μία. Η πρώτη επιτροπή θα αποτελείται από 100 άτομα και μέλη της θα είναι ο απλός κόσμος που θα επιλεχθούν από το υπεύθυνο κρατικό κανάλι. Η δεύτερη επιτροπή θα απαρτίζεται από 20 έμπειρους μουσικούς και καλλιτέχνες, ανάμεσα στους οποίους παλαιότεροι διαγωνιζόμενοι της Eurovision! Φήμες λένε ότι ο SRF έχει ήδη προσκαλέσει για να συμμετέχει στην επιτροπή τον Ovi Jacobsen ο οποίος μαζί με την Paula Seling έχουν εκπροσωπήσει δύο φορές τη Ρουμανία στον διαγωνισμό (2010, 2014). Η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί από τον SRF διαδικτυακά σε άγνωστη ακόμη προς όλους ημερομηνία.

Ακούστε παρακάτω τα τρία επικρατέστερα τραγούδια του Ιταλόφωνου φορέα RSI και πείτε μας ποιο είναι το αγαπημένο σας! 

Julie Meletta – “Mama (I Will Walk Alone)”

Sebalter – “We’ll Carry The Light”

Scilla Hess – “Playground”

Για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την επιλογή της Ελβετίας για την Eurovision 2019 μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece! 

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Περισσότερο από όλα μου άρεσε το “Playground”. Ωραίος ήχος που μπερδεύει το κλασσικό swing με την μοντέρνα εποχή! Το κομμάτι του Sebalter είναι αρκετά συμπαθητικό επίσης, όχι όμως τόσο εντυπωσιακό όσο το “Playground”. Το “«Mama (I Will Walk Alone)” δεν μου άρεσε ιδιαίτερα.

  2. Νομιζω πως εχω μπερδευτεί και μαλλον μιλαμε για την συμμετοχή της Ελβετιας στην Eurovision Junior.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ