Π.Γ.Δ.Μ.: Το τραγούδι για τη Eurovision 2012!

Μεταδόθηκε απόψε στην κρατική τηλεόραση της Π.Γ.Δ.Μ. η ειδική εκπομπή στην οποία η Kalliopi Bukle, που επιλέχτηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα στη Eurovision 2012, παρουσίασε για πρώτη φορά το τραγούδι που θα ερμηνεύσει στο Baku.

Το τραγούδι έχει τίτλο Crno e belo (Black and white – Μαύρο και Λευκό) και είναι σε στίχους της ίδιας της ερμηνεύτριας και σε μουσική του Romeo Grill.

Η αποψινή εκπομπή ήταν γεμάτη από έθιμα και εικόνες της χώρας, σχόλια και απόψεις γύρω από την Kalliopi και τη συμμετοχή της στη Eurovision και όμορφα τραγούδια ερμηνευμένα ζωντανά από τη διάσημη στη γειτονική χώρα τραγουδίστρια.

Η εκπρόσωπος της Π.Γ.Δ.Μ. παρουσίασε και την αγγλική version του τραγουδιού, Black & White.

Η Π.Γ.Δ.Μ. θα εμφανιστεί στο πρώτο μισό του Β’ Ημιτελικού στις 24 Μαΐου.

Λουκάς Βλαβιανός

31 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτά να υποθέσω είναι τα περίφημα ”μακεδονικά” που μιλούσε απταίστως, μεταξύ άλλων και ο Μέγας Αλέξανδρος..
    Εύχομαι κάθε επιτυχία στη γείτονα..

  2. χαλια ειναι… τωρα αν πουμε οτι ειναι ωραιο ωστε να μην φανουμε “εθνικιστες” τοτε… τι να πω… θα μιλησει η ευρωπη

    • Δυστυχώς η ελευθερία της γνώμης είναι εθνικισμός φίλε σ’αυτή τη χώρα!Δυστυχώς!

  3. Πολύ ωραία φωνή η Kalliopi! Το τραγούδι συμπαθητικό και μπορεί άνετα να βελτιωθεί στη συνέχεια, πιστεύω. Με μια καλή εμφάνιση, νομίζω ότι έχουν πιθανότητες να περάσουν στον τελικό.
    ΥΓ. Θα προτιμούσα να αποφύγει την περιττή κραυγή το Μάιο…

  4. Πάντως παρατήρησα σε ένα απόσπασμα στην εκπομπή όπου χόρευαν με παραδοσιακές στολές και έμοιαζε πολύ με τσάμικο ενώ χορεύοντας έλεγαν οπα…Το τραγούδι τους καλό είναι και η Καλλιόπη εχει ωραία φωνή…

  5. Ωραία φωνή που χαραμίζεται στο αδιάφορο αυτό τραγούδι. Προτιμώ της Κροατίας

  6. Πολλές μπαλάντες μαζεύονται στον δεύτερο ημιτελικό και είναι μάλιστα όλες από βαλκανικές και πρώην γιουγκοσλαβικές χώρες.. θα χαθεί και νομίζω πως δε θα περάσει!

    PS Είναι επίσημο, ο Dima Bilan επιστρέφει με ντουέτο με ένα μέλος των προσφάτων διαλυμένων tatu…

  7. Εξαιρετική φωνή-όντως περιττή κραυγή(ίσως να χρειαστεί “λάδωμα”)….Το τραγούδι το βρίσκω εξαιρετικό-άποψή μου,για να προλάβω τυχόν επικρίσεις-αλλά μου θυμίζει λίγο μελωδία από ρεφραίν Mala Dama-Kabat,Eurovision 2007 Czech Republic….
    So,Good Luck

  8. Μια χαρά τραγουδάκι είναι, και η Kalliopi το στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της! Κάτι πρέπει να δυναμώσει στην ενορχήστρωση, φρονώ…

  9. Η Καλλιόπη είναι αξιαγάπητη και καλή τραγουδίστρια.Το τραγούδι,ειναι απλά οκ.

  10. Ελπίζω αυτή να είναι μια προχειρότατη εκδοχή του τραγουδιού, γιατί αν πάει έτσι… τότε αντίο. Ούτε καν τελικό. Πραγματικά έτσι όπως το άκουσα δεν μ’ αρέσει. Αν το βελτιώσουν τότε ίσως στο τέλος να γίνει απλά μέτριο. Κρίμα που δεν έχει μια σταθερή μελωδία, και όντως οι κραυγές περισσεύουν. Δυστυχώς δεν θα τους ευχηθώ καλή επιτυχία για ευνόητους λόγους…!

  11. η αναμονη τοσο καιρο ηταν γιαυτο εδω?βαρετο με κακη ενορχηστρωση..φανταζομαι δεν ειναι η επισημη version..δεν ξερω αν με αγγλικο στιχο μπορει να σωθει..οπως και να χει ειναι βαρετο,αδιαφορο με μια μετρια φωνη..

  12. polu aplo kai yprvolika metrio…h kopela kl fwnh exei alla oxi me ayto to tragoudi…an perasei teliko 9a einai apts symmaxies,an kai den nomizw!!!allh mia kk symmetoxh gia fetos…an kai xestika….pote TA SKOPIA den exoun steilei yperoxa tragoudia….nai paidia ayth th glwssa mhlage kai o m.ale3adros…ayth th vlakia…SKOPIA SKOPIA SKOPIA!!!!!!!!!!!!!

    • Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!Και οι Αιγύπτιοι στην ταμπέλα προς Αλεξάνδρεια έβγαλαν τα Ελληνικά γράμματα και έβαλαν τη φωτογραφία του Γκρούεφσκι,ενός απο τους γνησίους απογόνους του μεγάλου στρατηλάτη!

  13. Δεν μου αρεσει και σε καποια σημεια γινεται και σπαστικο.Οσο για τη φωνη της σιγα τη φωνη.

  14. Κεριά,βιολί(στροφή στην πιότητα η Σκοπιανοί βλέπω!)…Τα σαράντα της φωνής της και της πρόκρισής τους στον τελικό κάνανε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  15. Παμε στην ποιοτικη της βραδιας που ολοι υμνουσαν για την φωναρα της για το ενα για το αλλο και αυτο που ειδα εγω ηταν μετριοτατο(και δεν ηταν λαιβ δηλαδη λαιβ τι θα ακουσουμε).
    Ξεκινα ωραια με τα κερια και το πιανο(το οποιο δεν παιζει δε γιατι υπαρχουν στιγμες που παιρνει τα χεια της αλλα το πιανο παιζει….)και αποτομα σηκωνεται μια λιγο υπερβαρη κυρια και το γυριζει σε ροκια με ενα κομματι υφασμα σαν δαντελα να κρεμεται απο πισω της(ολα μαυρα να καλυψουν τα περιττα κιλα).Ηδη η Σλοβενια και η Κροατια εχουν καλυτερα τραγουδια περιπου του ιδιου στυλ αν υποθεσω οτι και η Σερβια δεν απογοητευσει τοτε τα βλεπω δυσκολα για τους γειτονες.Αξιοπρεπη τραγουδι δεν λεω αλλα δεν θελω να το ξανακουσω προτιμω την Βουλγαρα μου φτιαχνει το κεφι…ζουμερη ζουμερη sagapo poli…!!!

  16. Εμένα πάλι μου αρέσει που γίνεται πιό ροκ στο τέλος, πιστεύω πως θα ψηφιστεί πολύ απ’τους άλλους Βαλκάνιους γιατί είναι πολύ δημοφιλής σ’αυτές τις χώρες.
    Πάντως η ενορχήστροση και η παρουσίαση του τραγουδιού θυμίζουν πάρα πολύ Eurovision των 90’s, πολύ μαυρίλα βρε παιδάκι μου, γι’αυτό θέλει φρεσκάρισμα επειγόντως, αλλιώς….

  17. Μεγάλη τραγουδίστρια στην πγδμ της, και μάλιστα είχε επιλεχθεί να την εκρποσωπήσει στην πρώτη συμμετοχή της χώρας το 1996, όπου όμως είχε αποκλειστεί στον προκριματικό που είχε γίνει εκείνη τη χρονιά (κεκλεισμένων των θυρών) από τις επιτροπές.

  18. Οοο χαλια!!αλλα θα περασει τελικό απο την επιτροπή διοτι εχει μεσα βιολι και ειναι μπαλαντα..

  19. Μακαρι να ειχαμε καλλιτεχνες σαν την Καλλιοπη,ειναι φοβερη μουσικος,πιανιστρια,εχει απιστευτη φωνη και ειναι και πολυ καλος ανθρωπος,καναμε πολυ παρεα παλια και την ξερω καλα.Τωρα αν προερχεται απο μια χωρα που δεν την αναγνωριζουμε αυτο ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο.Εκτος αυτου το τραγουδι που στειλαμε εμεις εχει τα κακα του χαλια,το ιδιο και αυτη που το ερμηνευει.

    • Χαλια… οκ… αλλα και η Ρωσια χαλια ηταν…δεν την λες ποιοτικη….αρα γιατι την ψηφισαν οι ποιοτικες επιτροπες? ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ στο μεγαλειο της! Αυτο με ενοχλει οχι η 17η της Ελλαδας – που στο κοινο ηταν 10δα οπως και η Ρωσια-

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ