ΣΛΟΒΕΝΙΑ: “Hvala,… ja!” στο Τελ Αβίβ!

Μια ακόμη Βαλκανική χώρα, η Σλοβενία, δήλωσε παρούσα στη Eurovision 2019 που θα πραγματοποιηθεί στις 14, 16 και 18 Μαϊου στο Τελ Αβίβ. Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας RTV.SLO ανακοίνωσε επίσημα από τις 6 Σεπτεμβρίου ότι θα στείλει εκπρόσωπο στο φετινό διαγωνισμό.

Οι λεπτομέρειες του τρόπου επιλογής της Σλοβένικης συμμετοχής, δηλαδή αν θα διεξαχθεί και πάλι ο εθνικός τελικός της χώρας EMA ή ο RTV.SLO θα προβεί σε άλλη διαδικασία, θα γνωστοποιηθούν το προσεχές διάστημα. Αν και η παρουσία του λογοτύπου EMA 2019 στο επίσημο site του RTV.SLO μαρτυρά ότι ο πιθανότερος τρόπος επιλογής θα είναι η διεξαγωγή εθνικού τελικού.

Μετά την πολύ καλή εμφάνιση της Lea Sirk, που έκανε την έκπληξη με την πρόκριση της Σλοβενίας ξανά στο Μεγάλο Τελικό μετά από δύο αποτυχημένες χρονιές, ο RTV.SLO είπε “Hvala, ja!” (“Ευχαριστώ, Ναι!”) για συμμετοχή στο διαγωνισμό του Τελ Αβίβ! Η τηλεθέαση της Eurovision 2018 στη χώρα ήταν υψηλή και έφτασε μέχρι και το 41% της στιγμιαίας τηλεθέασης. Υπολογίζεται ότι περίπου 358.400 τηλεθεατές παρακολούθησαν την Lea Sirk να ερμηνεύει και να χορεύει το “Hvala, ne!” στον Μεγάλο Τελικό, ξεσηκώνοντας το κοινό της Λισαβόνας. H Lea, ωστόσο, τερμάτισε στην 22η θέση με 60 βαθμούς.

O RTV.SLO συμμετέχει από το 1993 στο διαγωνισμό, από τότε που η Σλοβενία έγινε ανεξάρτητο κράτος, με την πρώτη της συμμετοχή στο  Millstreet της Ιρλανδίας  με τους 1ΧBand  και το  Tih deževen dan (“A quiet rainy day”) να καταλαμβάνει την 22η θέση με μόλις 9 βαθμούς. Έκτοτε συμμετείχε κάθε χρονιά στο διαγωνισμό με εξαίρεση τις διοργανώσεις του 1994 και 2000, λόγω κακών βαθμολογικών επιδόσεων τις προηγούμενες χρονιές.

Η Σλοβενία έχει καταφέρει τρεις φορές από τις 24 συνολικά συμμετοχές της να βρεθεί στην πρώτη δεκάδα της τελικής κατάταξης. Το 1995 με το Prisluhni mi και την εξαιρετική Darja Švajger, καθώς και το 2001 με το Energy και την εκρηκτική Nuša Derenda κατέλαβε την έβδομη θέση, ενώ το 1997 με το τραγούδι Zbudi se και την Tanja Ribič έλαβε την δέκατη θέση. Αντιθέτως, το 2013 τερμάτισε στην τελευταία θέση του πρώτου ημιτελικού με το τραγούδι Straight into love και τη Hannah, με μόλις 8 βαθμούς.

Ποια είναι η αγαπημένη σας Σλοβένικη συμμετοχή; Πιστεύετε γενικά έχει δυνατότητες η Σλοβενία να κερδίσει το διαγωνισμό;

Μείνετε με τον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλα τα νέα σχετικά με τη συμμετοχή της Σλοβενίας στη Eurovision 2019!

[Πηγή: RTV.SLO– Φωτογραφίες: RTV.SLO / Eurovision.tv]


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz, παιχνίδια και διάφορα Euro-battles!  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό! 

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ