ΙΣΠΑΝΙΑ: Όλα όσα έγιναν στο Gala 1 του «Operación Triunfo 2018»!

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ το Πρώτο Gala (Gala 1) του Ισπανικού talent show “Operación Triunfo 2018” στο κρατικό κανάλι RTVE, μέσα από το οποίο θα προκύψει ο εκπρόσωπος της Ισπανίας στον διαγωνισμό της Eurovision 2019! 

Το show “τρέχει” φέτος τον 10ο κατά σειρά κύκλο του και είναι εδώ και χρόνια ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα (εμπορικά) της Ισπανικής τηλεόρασης! Τη προηγούμενη εβδομάδα, το Operación Triunfo 2018 έκανε τη πρεμιέρα του στους Ισπανικούς τηλεοπτικούς δέκτες και η χθεσινή, δεύτερη εκπομπή ήδη ξεπέρασε τους 6.000.000 τηλεθεατές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το Gala 1 να ήταν η πρώτη σε προτίμηση τηλεοπτική εκπομπή για τη χθεσινή late night ζώνη.

Το Gala 1 ξεκίνησε με τους 16 παίκτες να τραγουδούν όλοι μαζί το κομμάτι “This is me” από το soundtrack της Αμερικανικής ταινίας του 2017 “The Greatest Showman”.

Στη συνέχεια, για το διαγωνιστικό κομμάτι, οι παίκτες είχαν προετοιμάσει καθ’ όλη την εβδομάδα τα τραγούδια τους. Χωρισμένοι σε ζευγάρια, οι δεκαέξι ανερχόμενοι τραγουδιστές ερμήνευσαν σε ντουέτα μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια της Ισπανικής αλλά και της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Αναλυτικά, οι εμφανίσεις των 16 παικτών στο χθεσινό Gala 1: 

  1. Carlos Right & Miki: “El ataque de las chicas cocodrilo” δείτε την εμφάνιση εδώ 
  2. África & Damion: “Perfect” δείτε την εμφάνιση εδώ
  3. Alfonso & Sabela: “Échame la Culpa” δείτε την εμφάνιση εδώ
  4. Dave & Marilia: “Alfonsina y el mar” δείτε την εμφάνιση εδώ
  5. Alba Reche & Noelia: “Respect” δείτε την εμφάνιση εδώ
  6. María & Marta: “Ella” δείτε την εμφάνιση εδώ
  7. Joan Garrido & Julia: “Vuelvo a verte” δείτε την εμφάνιση εδώ
  8. Natalia & Famous: “Feel it still” δείτε την εμφάνιση εδώ

Καλεσμένες στο Gala 1 του “Operación Triunfo 2018” ήταν η Malú και η Aitana. Η Aitana συμμετείχε στο “Operación Triunfo 2017” και είχε τερματίσει στη 2η θέση πίσω από την νικήτρια Amaia ενώ το υποψήφιο κομμάτι της για τη Eurovision 2018 “Lo Malo”, σε συνεργασία με την επίσης πρώην παίκτρια του show Ana Guerra, μπορεί να μη κέρδισε το εισιτήριο για τη Λισαβόνα, γνώρισε όμως τεράστια εμπορική επιτυχία στην Ισπανία. Το video clip του κομματιού στο YouTube μετρά ήδη 69.176.133 προβολές! (μπορείτε να το δείτε εδώ). H Malú είναι μία από τις πιο επιτυχημένες τραγουδίστριες της χώρας, με ενεργή δισκογραφία από το 1998, ενώ έχει αναλάβει και τον ρόλο μέντορα στο δημοφιλές talent show “La Voz” (το Ισπανικό “The Voice”). Κατά την εμφάνισή της η επιτυχημένη ερμηνεύτρια τραγούδησε το κομμάτι “Todos los Secretos” από τον τελευταίο της δίσκο “Oxígeno” ενώ η νεαρή Aitana παρουσίασε το τελευταίο της single “Teléfono” το οποίο υπογράφει συνθετικά και στιχουργικά – μεταξύ άλλων – η ίδια.

Τα αποτελέσματα

Λίγο αργότερα από τις εμφανίσεις των 16 παικτών και των καλεσμένων ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Gala 1. Σύμφωνα με τους κανονισμούς του παιχνιδιού, κάθε εβδομάδα θα υπάρχει ένας αγαπημένος παίκτης ο οποίος θα προκύπτει από ψηφοφορία του κοινού. Ο παίκτης αυτός, αυτομάτως θα εξαιρείται από την διαδικασία της υποψηφιότητας της αποχώρησης. Οι κριτές οφείλουν να ορίσουν τους τέσσερις παίκτες με τη χαμηλότερη απόδοση του εκάστοτε live show με αποτέλεσμα να σώζουν τους υπόλοιπους. Από τους τέσσερις παίκτες που μένουν, ένας σώζεται από τους καθηγητές και άλλος ένας από τους συμπαίκτες του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκύπτουν οι δύο παίκτες – αυτοί που θα απομείνουν – που θα είναι υποψήφιοι προς αποχώρηση. Οι δύο υποψήφιοι, στο Gala της επόμενης εβδομάδας θα εμφανίζονται πρώτοι και solo ερμηνεύοντας τραγούδια της επιθυμίας τους με σκοπό ο ένας να παραμείνει και να συνεχίσει τη πορεία του στην Ακαδημία της μουσικής!

Η παίκτρια που αναδείχθηκε ως η πιο αγαπημένη του κοινού και εξαιρέθηκε από την διαδικασία της αποχώρησης ήταν η Noelia, η οποία πραγματικά έκλεψε τις εντυπώσεις κατά τη διάρκεια της εξαιρετικής ερμηνείας της στο “Respect” της Aretha Franklin.

Οι τέσσερις παίκτες που συγκέντρωσες τις λιγότερο θετικές κριτικές και έμειναν για το τέλος ήταν: o Joan Garrido, η África, ο Alfonso και η Sabela! Οι καθηγητές της Ακαδημίας αποφάσισαν να σώσουν την África ενώ ο Joan Garrido ήταν αυτός που σώθηκε από τους συμμαθητές/συμπαίκτες του! Επομένως, οι δύο πρώτοι υποψήφιοι προς αποχώρηση του “Operación Triunfo 2018” είναι ο Alfonso και η Sabela οι οποίοι μάλιστα τραγούδησαν και μαζί στο Gala 1, χωρίς όμως να λάβουν αρκετά θετικές κριτικές.

H Noelia ήταν η πιο αγαπημένη παίκτρια για το Gala 1 σύμφωνα με το κοινό!
O Alfonso και η Sabela είναι οι δύο παίκτες-υποψήφιοι προς αποχώρηση για το Gala 2.  

Πως κρίνετε εσείς τα αποτελέσματα με βάση τις εμφανίσεις των 16 παικτών στο Gala 1; Ποιος είναι ο παίκτης ή η παίκτρια που ξεχωρίζετε και θεωρείται ότι έχει τις περισσότερες πιθανότητες να ταξιδέψει τον Μάη στο Tel Aviv; 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για τις εξελίξεις του Operación Triunfo 2018 και μοιραστείτε μαζί μας τις απόψεις σας για τους παίκτες, τις φωνητικές τους ικανότητες αλλά και τα αποτελέσματα! 

Πηγή: RTVE | Φωτογραφίες: @joseirun_fotografia

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ