ΓΕΩΡΓΙΑ: Με ένα είδωλο στο Τελ Αβίβ!

Η Γεωργία θα είναι παρούσα στη Eurovision του 2019 και, μάλιστα, θα επιλέξει ένα ποπ είδωλο για τον διαγωνισμό που θα φιλοξενηθεί στο Τελ Αβίβ τον Μάιο.

Συγκεκριμένα, η δημόσια ραδιοτηλεόραση της χώρας (GPB), σε συνεργασία με την εταιρεία «Nova Productions», θα ψάξουν το σπουδαιότερο «Pop Idol» με οντισιόν σε όλη τη Γεωργία. Από αυτές, θα προκύψουν οι δέκα φιναλίστ του talent show, στο οποίο τόσο το τηλεοπτικό κοινό όσο και μια τετραμελής κριτική επιτροπή θα επιλέξουν τον νικητή και τον επόμενο εκπρόσωπο στη Eurovision, που θα διαδεχθεί τους Iriao.

Η εκπομπή θα αρχίσει τον Ιανουάριο του 2019. 

Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επιλογή και την διαδικασία της όσον αφορά το τραγούδι με το οποίο η χώρα θα λάβει μέρος στη Eurovision. Ωστόσο, οι περισσότερες φήμες μιλούν για εσωτερική επιλογή του κομματιού από τους υπεύθυνους του κρατικού καναλιού λίγες μέρες αφότου επιλεχθεί ο εκπρόσωπος.

Το συγκεκριμένο talent show διεξάγεται στη Γεωργία από το 2006. Μέχρι και το 2011 το πρόγραμμα προβαλλόταν υπό το όνομα “Geostari” ενώ από το 2012 μέχρι και το 2016 ο τίτλος του show ήταν Georgian Star. Από το 2017 το πρόγραμμα ονομάζεται “Georgian Idol”.

Τα… “Γεωργιανά Είδωλα” που έχουν λάβει μέρος στη Eurovision ήταν δύο. Ο νικητής του 2ου κύκλου Nodiko Tatishvili επιλέχθηκε από το κρατικό κανάλι της χώρας το 2013 για τον διαγωνισμό της Eurovision σε συνεργασία με την Sopho Gelovani στο κομμάτι “Waterfall” ενώ η νικήτρια του 6ου κύκλου Nina Sublatti εκπροσώπησε τη Γεωργία στη Eurovision 2015 με το δυναμικό “Warrior”.

 

Με την απόφαση αυτή, η Γεωργία γίνεται η 4η κατά σειρά χώρα που θα επιλέξει τον εκπρόσωπό της για την Eurovision 2019 μέσω talent show. Οι υπόλοιπες τρεις χώρες είναι η Μάλτα (επιλογή καλλιτέχνη μέσω X-Factor), η Ισπανία (επιλογή καλλιτέχνη μέσω Operación Triunfo) και το Ισραήλ (επιλογή καλλιτέχνη μέσω Rising Star).

Η τελευταία φορά που η χώρα κατάφερε να προκριθεί στον Τελικό της Eurovision ήταν το 2016, χάρη στους Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz και το κομμάτι “Midnight Gold”. Θα τα καταφέρει άραγε το τραγούδι του 2019 να περάσει στον Τελικό;

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

[Φωτογραφίες: GPB]

2 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ