ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Δήλωσε συμμετοχή στη Eurovision 2019!

Λίγες χώρες έχουν μείνει για να μάθουμε την πρόθεση συμμετοχής τους στη Eurovision 2019, που φέτος θα γίνει 14, 16 και 18 Μαϊου στο Τελ Αβίβ. Στις ήδη γνωστές 35 υποψήφιες χώρες έρχεται να προστεθεί και το Μαυροβούνιο.

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Μαυροβουνίου RTCG, επιβεβαίωσε στο ESCToday την αρχική πρόθεση συμμετοχής του Μαυροβουνίου στον προσεχή διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Τελ Αβίβ.

Ο RTCG έχει υποβάλει αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision του 2019 και ελπίζει να είναι στον τελικό κατάλογο των χωρών που θα συμμετάσχουν στο Τελ Αβίβ. Είναι πολύ πιθανό ότι το Μαυροβούνιο θα συμμετάσχει στο Ισραήλ και έτσι η 11η συμμετοχή του στο διαγωνισμό της Eurovision να γίνει πραγματικότητα.

Η προθεσμία για την υποβολή αίτησης συμμετοχής από τους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς έληξε στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ η περίοδος χάριτος για τις υποψήφιες χώρες να αποσύρουν την αίτησή τους χωρίς να υποστούν χρηματική ποινή λήγει στα μέσα Οκτωβρίου.

Το RTCG δεν έχει ακόμη καθορίσει τη διαδικασία που θα χρησιμοποιήσει για να επιλέξει το τραγούδι που θα το εκπροσωπήσει στη Eurovision 2019. Πέρσι πραγματοποίησε και πάλι εθνικό τελικό (Montevizija 2018) για την επιλογή του εκπροσώπου της χώρας στη Λισαβόνα.

Αναμένουμε, λοιπόν, τις επίσημες ανακοινώσεις από το RTCG για την τελική συμμετοχή και τη διαδικασία επιλογής.

Μείνετε με τον OGAE Greece για όλα τα νέα σχετικά με τη συμμετοχή του Μαυροβουνίου στη Eurovision 2019!

[Πηγή: ESCToday / Φωτογραφία: Eurovision.tv-Andres Putting]


Η Ιστορία του Μαυροβουνίου στη Eurovision με μια ματιά…

  • 10 συνολικά συμμετοχές στο διαγωνισμό, με μόλις 2 παρουσίες στον Μεγάλο Τελικό!
  • Πρώτη συμμετοχή το 2007 με το τραγούδι «‘Ajde, kroči» και τον Stevan Faddy (22η θέση στον ημιτελικό με 33 βαθμούς).
  • Καλύτερη θέση η 13η (44 βαθμοί) το 2015 με το τραγούδι «Adio» που ερμήνευσε ο Knez
  • Πέρσι συμμετείχε με τον Vanja Radovanović και το «Inje», χωρίς όμως να καταφέρει να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό (16η θέση στον B’ Ημιτελικό με 40 βαθμούς).
  • Τους περισσότερους βαθμούς συνολικά τους έχει δώσει στη Ρωσία, τη Σερβία και την Αλβανία, ενώ στους τελικούς αντί για την Αλβανία προτιμά την Ιταλία.
  • Τους περισσότερους βαθμούς συνολικά τους έχει λάβει από τη Σλοβενία, την Αρμενία και την Αλβανία.


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz, παιχνίδια και διάφορα Euro-battles!  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό! 

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

Written by 

Related posts

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ