ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Hello Israel, it’s Minsk calling!

Μετά την Ουκρανία που επιβεβαίωσε την συμμετοχή της χτες, σειρά είχε η Λευκορωσία!  Το κρατικό κανάλι της χώρας BTRC, επιβεβαίωσε σήμερα τη συμμετοχή του για την επόμενη διοργάνωση που θα γίνει στο Ισραήλ. Στόχος της χώρας ένα καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό στη Πορτογαλία.

Έτσι, η λίστα με τα ονόματα των χωρών που δηλώνουν ”παρών” στη Eurovision 2019 του Τελ Αβίβ αυξάνεται καθημερινά. Μέχρι στιγμής, το μεγάλο ΝΑΙ έχουν πει 35 χώρες, ωστόσο αναμένουμε ακόμα κι άλλες χώρες.

Ο εκπρόσωπος της χώρας θα αποτελέσει την 16η συμμετοχή της Λευκορωσίας στο θεσμό η οποία δεν έχει γευτεί τη γλύκα μιας νίκης ποτέ μέχρι στιγμής! Το καλύτερο της αποτέλεσμα ήρθε το 2007 από τον Dmitry Koldun, o οποίος με το τραγούδι ”Work your magic” κατετάγη 6ος με 145 βαθμούς! Επιπλέον, στις συνολικά 15 συμμετοχές της, μόνο 5 φορές κατάφερε να προκριθεί στον τελικό (2007, 2010, 2013, 2014, 2017).

Eurovision 2018 – Πορτογαλία

Ο Alekseev κέρδισε στον εθνικό τελικό της Λευκορωσίας εκπροσωπώντας την στη Eurovision 2018 με το τραγούδι «Forever». Ωστόσο, δεν κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό, αφού κατετάγη 16ος με 65 βαθμούς στον Α’ ημιτελικό.

Μείνετε συντονισμένοι στο ogaegreece.com για να μαθαίνετε όλα τα νεότερα σχετικά με την συμμετοχή της Λευκορωσίας στη Eurovision 2019!

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ