ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Παρούσα στην Eurovision 2019!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της TVR, ενέκρινε την είσοδο της συμμετοχής της Ρουμανίας στον 64ο  Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στον προϋπολογισμού που εγκρίθηκε για το 2019.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει καταρτιστεί από την EBU, ο τελικός κατάλογος των χωρών θα ανακοινωθεί στο τέλος του έτους.

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είναι ο σημαντικότερος διεθνής διαγωνισμός μουσικής που διοργανώνει η EBU – ο μεγαλύτερος δημόσιος τηλεοπτικός σύλλογος στην Ευρώπη. O Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Τραγουδιού (ESC) πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1956. Η τελική βραδιά του διαγωνισμού  είναι ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα με μεγάλη τηλεθέαση και μεταδίδεται τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αυστραλία, την Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ρουμανική τηλεόραση, μέλος της EBU και συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό από το 1993.

Η καλύτερη θέση της Ρουμανίας στο διαγωνισμό ήταν δύο φορές, η 3η θέση (Luminita Anghel & Sistem – Κίεβο, 2005 και Paula Σέλιν & Ovi – Όσλο, 2010) και μία φορά 4η θέση με τον Mihai Traistariu και το τραγούδι “Tornero” που συγκέντρωσε 172 βαθμούς.

Πέρυσι, μετά από 5 ημιτελικούς και έναν τελικό οι The Humans πήραν το εισιτήριο για τον διαγωνισμό της Eurovision, με το τραγούδι “Goodbye”. Στην Λισαβόνα τα αποτελέσματα του 2ου ημιτελικού, άφησαν την συμμετοχή της Ρουμανίας εκτός τελικού.

Μείνετε με τον OGAE Greece για όλα τα νέα από τη φετινή συμμετοχή της Ρουμανίας στη Eurovision!

Πηγή: Eurovision Romania / Facebook

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ