ΠΟΛΩΝΙΑ: Το TVP επιβεβαιώνει την συμμετοχή της χώρας στην Eurovision 2019!

Το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό κανάλι, TVP, επιβεβαίωσε την συμμετοχή της Πολωνίας στον 64ο διαγωνισμό της Eurovision. Έτσι, η Πολωνία εντάσσεται στον κατάλογο των χωρών που επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision 2019 στο Τελ Αβίβ.

O εκπρόσωπος της χώρας θα επιλεγεί, πιθανότατα, μέσω εθνικού τελικού όπως συνέβη και τα τελευταία χρόνια, αν και αυτό δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη από το TVP. Περιμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες τις ερχόμενες μέρες.

Η Πολωνία έκανε το ντεμπούτο της στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 1994, με την Edyta Gorniak και το τραγούδι “Τo nie ja!”, κατακτώντας μάλιστα εκείνη την χρονιά, την καλύτερη θέση που έχει η χώρα στην ιστορία του διαγωνισμού, την 2η θέση.

Το 2018 οι Gromee και Lukas Meijer πήραν το εισιτήριο για την Λισαβόνα, μέσω εθνικού τελικού, ανάμεσα σε 10 τραγούδια. Το τελικό αποτέλεσμα, στον εθνικό τελικό, κρίθηκε μεταξύ τηλεοπτικού κοινού (televoting) και κριτικής επιτροπής, υπό το ποσοστό 50/50. Τον Μάιο διαγωνίστηκαν στον 2ο ημιτελικό της Eurovision, αλλά δεν είχαν κατάφεραν να περάσουν στον τελικό, καθώς τερμάτισαν στην 14η θέση στον ημιτελικό τους.

 

πηγή: esctoday.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ