ΙΣΠΑΝΙΑ: Όλα όσα έγιναν στο Gala 0 του «Operación Triunfo 2018»!

Ως γνωστόν, η Ισπανία έχει “εκμεταλλευτεί” αρκετές φορές το δημοφιλέστατο talent show της Operación Triunfo για την επιλογή του εκπροσώπου της στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Έτσι και φέτος, ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας RTVE επισήμανε μέσω επίσημων ανακοινώσεων του πως ο 10ος κύκλος του talent show θα αναδείξει τον εκπρόσωπο της Ισπανίας για τη Eurovision 2019 που θα γίνει τον ερχόμενο Μάη στο Tel Aviv του Ισραήλ. 

Όπως είχαμε ειδοποιήσει σε προηγούμενο άρθρο μας (μπορείτε να το διαβάσετε εδώ) το Operación Triunfo 2018 έκανε πρεμιέρα χθες Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 με 18 νέα, ταλαντούχα παιδιά να λαμβάνουν μέρος έχοντας όνειρο μια καριέρα στο χώρο της Ισπανικής μουσικής σκηνής. Από αυτά όμως, μόνο τα 16 κατάφεραν να πάρουν το πράσινο φως για τα επόμενα shows του παιχνιδιού διεκδικώντας αυτόματα μια θέση στον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision!

Η πρώτη εκπομπή έχει παραδοσιακά τον τίτλο “Gala 0” καθότι είναι μια εκπομπή καθαρά εισαγωγής του νέου κύκλου και της παρουσίασης των 18 επιλεγμένων παικτών που θα φοιτήσουν στην μουσική ακαδημία. Παρουσιαστής – όπως και πέρυσι – ήταν ο Roberto Leal ενώ η κριτική επιτροπή απαρτιζόταν από τους Manuel Martos, Joe Pérez-Orive και Ana Torroja ( η οποία αντικατέστησε την Mónica Naranjo). H εκπομπή ξεκίνησε με τους 16 παίκτες του προηγούμενου κύκλου (9ου) οι οποίοι τραγούδησαν το κοινό τραγούδι τους “Camina“. Ανάμεσά τους φυσικά και η νικήτρια του παιχνιδιού Amaia αλλά και ο φιναλίστ Alfred  οι οποίοι επιλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν την Ισπανία στη Eurovision 2018 με τη ρομαντική μπαλάντα “Tu canción”!

Ακολούθησαν οι ζωντανές ερμηνείες και των 18 αρχικών διαγωνιζόμενων προκειμένου να κριθούν τόσο από τα μέλη της κριτικής επιτροπής όσο και τον κόσμο. Οι ανερχόμενοι τραγουδιστές επέλεξαν να τραγουδήσουν τραγούδια της αρεσκείας τους είτε από την Ισπανική είτε από την παγκόσμια μουσική βιομηχανία.

Δείτε αναλυτικά τον κάθε υποψήφιο παίκτη αλλά και την εμφάνισή του στο χθεσινοβραδινό show! 

  1. Marilia – “Piel Canela” (Eydie Gormé) δείτε την εμφάνιση εδώ 
  2. Damion – “What do you mean?” (Justin Bieber) δείτε την εμφάνιση εδώ 
  3. Julia – “Vuelves” (Rozalén) δείτε την εμφάνιση εδώ 
  4. Famous – “Faith” (Stevie Wonder ft. Ariana Grande δείτε την εμφάνιση εδώ 
  5. Natalia – “Crazy” (Gnarls Barkley) δείτε την εμφάνιση εδώ 
  6. Rodrigo – “El sitio de mi recreo” (Antonio Vega) δείτε την εμφάνιση εδώ 
  7. María – “Cry to Me” (Solomon Burke) δείτε την εμφάνιση εδώ 
  8. Carlos Right – “Cómo mirarte” (by Sebastián Yatra) δείτε την εμφάνιση εδώ 
  9. Alba Reche – “Dangerous Woman” (Ariana Grande) δείτε την εμφάνιση εδώ 
  10. Alfonso – “Pégate” (Ricky Martin) δείτε την εμφάνιση εδώ 
  11. Noelia – “River” (Bishop Briggs) δείτε την εμφάνιση εδώ 
  12. Dave – “Sea” (Jorge Drexler) δείτε την εμφάνιση εδώ 
  13. Sabela – “Bachata Rosa” (Juan Luis Guerra) δείτε την εμφάνιση εδώ 
  14. Miki – “Prefiero” (Antílopez) δείτε την εμφάνιση εδώ 
  15. Luis – “Carita de buena” (Efecto Pasillo) δείτε την εμφάνιση εδώ 
  16. Marta – “Superstar” (Jamelia) δείτε την εμφάνιση εδώ 
  17. Joan Garrido – “Let’s Stay Together” (Al Green) δείτε την εμφάνιση εδώ 
  18. África – “Tuyo” (Rodrigo Amarante) δείτε την εμφάνιση εδώ 

Σε πρώτη φάση η επιτροπή “έσωσε” τους África, Alfonso, Dave, Joan Garrido, Julia, Marilla, Marta, Noelia, Famous, Natalia, Alba Reche και Miki. 

Έξι παίκτες (Rodrigo, María, LuisCarlos RightSabela, Damion)  παρέμειναν σε φάση αναμονής με την αγωνία τους να κορυφώνεται. Από αυτούς θα μπορούσαν να σωθούν για τις επόμενες φάσεις οι τέσσερις, με αποτέλεσμα οι δύο να αποχαιρετίσουν οριστικά το show. Η επιτροπή είχε δικαίωμα να σώσει άλλα δύο άτομα ενώ τα υπόλοιπα δύο μπορούσαν να σωθούν από την επιλογή του κοινού και από τους αρμόδιους της μουσικής ακαδημίας αντίστοιχα!

Οι δύο παίκτες που σώθηκαν από την κριτική επιτροπή ήταν η María και ο Damion ενώ οι αρμόδιοι της μουσικής ακαδημίας αποφάσισαν να δώσουν την ευκαιρία στην Sabela! Αυτόματα λοιπόν, στην κρίση του κοινού έμειναν τρεις παίκτες: ο Carlos Right, o Luis και ο Rodrigo! Το αναμενόμενο αποτέλεσμα θα ήταν στην επόμενη φάση να προκριθεί ο Luis καθότι είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής άνθρωπος μέσω των social media του (έχει πάνω από 77.000 ακόλουθους στο Instagram!) ωστόσο το κοινό προτίμησε να ψηφίσει με κριτήριο τις καλλιτεχνικές αξίες, όπου ο Luis δεν αποδείχθηκε και τόσο δυναμικός όσο η κοινωνικότητά του! Έτσι, ασφαλής από τη ψηφοφορία του κοινού και συνεπώς ο 16ος παίκτης που μπήκε στην μουσική ακαδημία ήταν ο Carlos Right με αποτέλεσμα ο Luis και ο Rodrigo να αποχωρήσουν από το παιχνίδι πριν αυτό καλά καλά ξεκινήσει…

Πλέον δε μένει παρά να παρακολουθούμε για τις επόμενες 12 εβδομάδες τις εξελίξεις των 16 πια παικτών του Operación Triunfo 2018 και να μάθουμε σταδιακά ποιος θα είναι αυτός ή αυτή που θα πλησιάσει στη διεκδίκηση του εισιτηρίου για το Ισραήλ!

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για τις εξελίξεις του Operación Triunfo 2018 και μοιραστείτε μαζί μας τις απόψεις σας για τους παίκτες, τις φωνητικές τους ικανότητες αλλά και τα αποτελέσματα! 

Πηγή: RTVE 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ