ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Ο IASCA μπορεί να μποϊκοτάρει τη συμμετοχή της χώρας στην Eurovision 2019!

O IASCA (Irish Association of Songwriters, Composers and Authors), πρόκειται να συζητήσει αν ο οργανισμός θα πρέπει ή όχι να μποϊκοτάρει τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, στο Ισραήλ. Ο γενικός διευθυντής του IASCA, Sinead Troy, δήλωσε στο ιρλανδικό Sun ότι:

Πρέπει να διαμαρτυρηθούμε; Πρέπει η Ιρλανδία να συμμετάσχει στην Eurovision το επόμενο έτος; Αυτό θα ρωτήσουμε.

Το 2017 η ομάδα του IASCA, εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι το τραγούδι της Ιρλανδίας γράφτηκε από Άγγλους και Σουηδούς τραγουδοποιούς ενώ είχαν συζητήσει με το RTÉ να συμμετέχει o IASCA στην προετοιμασία του τραγουδιού, για τον διαγωνισμό της Eurovision. Ο IASCA δήλωσε ότι δεν ενημερώθηκε, να πει στα μέλη του, να υποβάλουν τραγούδια για το διαγωνισμό στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, σε προηγούμενο άρθρο, το RTÉ έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι θα συμμετέχει στον 64ο διαγωνισμό της Eurovision, αν και δεν έχει διευκρινίσει τον τρόπο που θα επιλέξει τον εκπρόσωπό της για τον διαγωνισμό, αλλά αναμένεται να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες τις επόμενες μέρες.

Η Ιρλανδία έκανε το ντεμπούτο της στον διαγωνισμό της Eurovision το 1965, και η φετινή της συμμετοχή θα είναι η 53η φορά που συμμετέχει στον διαγωνισμό, έχοντας στο ενεργητικό της 7 νίκες. Τα τελευταία χρόνια οι συμμετοχές της Ιρλανδίας δεν είχαν και τα καλύτερα αποτελέσματα, καθώς έχουν 2 τελευταίες θέσεις στον τελικό και 5 αποκλεισμούς, στις 10 τελευταίες τους συμμετοχές. Το καλύτερο αποτέλεσμα των τελευταίων 10 ετών, είναι το 2011, με τους Jedward και το τραγούδι “Lipstick“, που τερμάτισε την 8η θέση, με 119 βαθμούς.

 

 

πηγή: Eurovoix

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ