ΚΡΟΑΤΙΑ: Aντίο Helga Vlahovic!

Μία πολύ δημοφιλής στην πατρίδα της την Κροατία, αλλά και σε όλες τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας,η HELGA VLAHOVIC, δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιάστρια, έφυγε από τη ζωή λίγο μετά τη συμπλήρωση των 67 χρόνων της (28/01/1945 – 27/02/2012)!

Μιλούσε άπταιστα Αγγλικά και Γερμανικά και σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ. Το 1964, σε ηλικία μόλις 19 ετών διορίστηκε στο JRT,κρατικό κανάλι της ενωμένης τότε Γιουγκοσλαβίας, ενώ μετά τη διάλυση της χώρας το 1991, εργάστηκε στο HRT, κρατικό κανάλι της Κροατίας, από το οποίο συνταξιοδοτήθηκε το 2006.

Για 5 σχεδόν δεκαετίες βρέθηκε στη ενεργό δράση, παρουσιάζοντας δημοφιλή τηλεοπτικά προγράμματα και μουσικούς διαγωνισμούς, έτσι το 1990, μετά τη νίκη των RIVA στη Λωζάνη το 1989, συμπαρουσίασε μ’έναν άλλο εξίσου έμπειρο παρουσιαστή τον Oliver Mlakar, τον 35ο διαγωνισμό Eurovision, που διεξήχθη στο Koncertna Dvorana Vatroslav Lisinski του Ζάγκρεμπ, ενώ ιστορική έχει μείνει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Γιουγκοσλαβίας το 1981, όταν κατά τη διάρκεια της σύνδεσης με Δουβλίνο,η Helga ακούστηκε να απαντά στην κλασσική ερώτηση: Μay I have your results, please?…I DON’T HAVE IT (αργότερα αποκάλυψε πως εκείνη ακριβώς τη στιγμή έφτασαν οι βαθμοί της επιτροπής στα χέρια της)!

Και πάλι στο Δουβλίνο, το 1994, χρονιά που για πρώτη φορά οι τηλεθεατές είχαν τη δυνατότητα να βλέπουν για κάποια δευτερόλεπτα τα πρόσωπα που ανακοινώνουν τη βαθμολογία της χώρας τους, η Helga Vlahovic έδωσε τ’ αποτελέσματα της Κροατίας!

Απέκτησε δύο κόρες, την 37χρονη σήμερα Renee Pea, από τον δεκαετή γάμο της με τον Franc Pea, και την 30χρονη Karla Brnobic από το δεύτερο γάμο της με το νευροχειρούργο Miljenko Brnobic, που απεβίωσε το 1997.
Από το 2009 η Helga έδινε άνιση μάχη με την επάρατη νόσο, και τις τελευταίες ημέρες της ζωής της νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Ζάκγρεμπ!

R.I.P. Helga!

Αλέξανδρος Ι. Ρούσσος
Πηγή: esctoday, wikipedia

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εκείνη που το 1981 όταν της ζήτησαν τη βαθμολογία της τότε Γιουγκοσλαβίας είπε:I don’t have it!! Και ξέσπασαν όλοι σε γέλια και χειροκροτήματα!!Και βέβαια παρουσιάστρια του διαγωνισμού το 1990 μαζί με τον Oliver Mlakar!!Άλλο ένα μέλος του διαγωνισμού πάει…Κρίμα!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ