ΙΣΠΑΝΙΑ: Μέσω του “Operación Triunfo 2018” ο εκπρόσωπος για τη Eurovision 2019!

Το “Operación Triunfo 2018” είναι έτοιμο να ξεκινήσει και πάλι να προβάλλεται στο Ισπανικό κοινό μέσα από την τηλεόραση του La 1 (La Uno), του κυριότερου τηλεοπτικού καναλιού της Ισπανικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Radiotelevisión Española (RTVE). Πρόκειται για ένα άκρως δημοφιλές talent show (αντίστοιχο με το Γαλλικό Star Academy και το δικό μας Fame Story) που έκανε πρεμιέρα στην Ισπανία για πρώτη φορά το 2001 και ενίοτε χρησιμοποιείται ως φόρμουλα για να επιλεχθεί ο εκπρόσωπος της Ισπανίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision!

Το Operación Triunfo μετρά ήδη εννέα άκρως επιτυχημένους κύκλους όμως δεν έχει προκύψει μέσα από αυτόν κάθε χρόνο ο εκπρόσωπος. Οι μόνες φορές που έχει συμβεί αυτό ήταν το 2002 όταν την Ισπανία εκπροσώπησε η νικήτρια του 1ου κύκλου Rosa López, το 2003 όταν την Ισπανία εκπροσώπησε η Beth η οποία είχε τερματίσει 3η στον δεύτερο κύκλο, το 2004 όταν την Ισπανία εκπροσώπησε ο Ramón ο οποίος είχε τερματίσει 2ος στον 3ο κύκλο και φέτος όπου η χώρα εκπροσωπήθηκε από την Amaia (νικήτρια 9ου κύκλου) και τον Alfred (φιναλίστ του 9ου κύκλου). Οι εκπρόσωποι της χώρας στους διαγωνισμούς 2009 (Soraya) και 2015 (Edurne) υπήρξαν επίσης παίκτριες του 4ου κύκλου (2η και 6η θέση αντίστοιχα) ενώ η εκπρόσωπος της Ανδόρας στη Eurovision 2008, Gisela, ήταν παίκτρια στο πρώτο Operación Triunfo ενώ είχε συμμετάσχει στην Ισπανική αποστολή κάνοντας φωνητικά στην Rosa το 2002.

Φέτος, ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ισπανίας RTVE ανακοίνωσε από νωρίς ότι ο εκπρόσωπος της χώρας για τον διαγωνισμό του 2019 θα προκύψει και πάλι μέσω του Operación Triunfo. Οι auditions για το παιχνίδι ξεκίνησαν στις 30 Μαΐου 2018 από την Βαρκελώνη και ολοκληρώθηκαν στις 10 Ιουλίου 2018 στη Μαδρίτη.

Το show θα κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 υποδεχόμενο τους 18 νέους και ταλαντούχους μαθητές της μουσικής ακαδημίας που θα κυνηγήσουν την ευκαιρία για μία λαμπρή δισκογραφική καριέρα στη χώρα αλλά και για να διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Ισραήλ τον επόμενο Μάη.

Μέχρι και πέρυσι, τα Live Gala shows έβγαιναν στον αέρα τις Δευτέρες όμως από φέτος αυτό αλλάζει καθώς οι υπεύθυνοι του προγράμματος έκριναν πως είναι προτιμότερο οι ζωντανές εκπομπές που περιλαμβάνουν τις ερμηνείες των σπουδαστών/παικτών και οι αποχωρήσεις να προβάλλονται τις Τετάρτες σύμφωνα με τις στατιστικές των θεαματικοτήτων.

Αυτή όμως δεν είναι και η μοναδική αλλαγή που θα γίνει στον φετινό 10ο κύκλο. Η super diva της Ισπανικής μουσικής σκηνής Mónica Naranjo δεν θα είναι πλέον μέλος της κριτικής επιτροπής. Τη θέση της θα πάρει η Ana Torroja η οποία είναι δημοφιλής και ιδιαίτερα αγαπητή τραγουδίστρια στην Ισπανία, περισσότερο γνωστή ως η βασική φωνή του συγκροτήματος  MECANO οι οποίοι γνώρισαν παγκόσμια επιτυχία χάρη στο single τους “Hijo de la luna” το 1985.

Δε μένει παρά να περιμένουμε το πρώτο επεισόδιο του Operación Triunfo 2018 για να γνωρίσουμε τους 18 νέους καλλιτέχνες και να εκδηλώσουμε τις προτιμήσεις μας ή ακόμα και να μπούμε στη διαδικασία να μαντέψουμε για το ποιος από αυτούς είναι καλλιτεχνικά άξιος για να βρεθεί στη μεγάλη σκηνή της Eurovision 2019!

Έως τότε γράψτε σε σχόλιο από κάτω ποιον καλλιτέχνη που προέκυψε μέσω του Operación Triunfo και βρέθηκε στη Eurovision προτιμάτε: Rosa (2002), Beth (2003), Ramón (2004), Soraya (2009), Edurne (2015) ή Amaia & Alfred (2018).

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για περισσότερα νέα σχετικά με το Operación Triunfo 2018!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όσοι έχουν ιδέα από Ισπανία θα ξέρουν ότι έχουν πολύ καλούς τραγουδιστές. Απορώ γιατί επιμένουν να στέλνουν ό,τι χειρότερο κάθε χρόνο. Κρίμα άλλη μια φορά θα καταλήξουν πολύ χαμηλά.

    • προφανώς, συμβαίνει το ίδιο και με την περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου. Δεν θέλουν να ρισκάρουν τη καριέρα τους με μια συμμετοχή στη Eurovision! Αλλά θα συμφωνήσω ότι στην Ισπανία υπάρχουν πολύ καλοί τραγουδιστές!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ