ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Ανακοινώνονται οι πρώτες επίσημες συμμετοχές του MGP 2012!

Η κρατική τηλεόραση της Νορβηγίας ανακοίνωσε επίσημα το πρώτο καλλιτεχνικό σχήμα που θα διαγωνιστεί στο Melodi Grand Prix 2012, τον εθνικό τελικό της χώρας για την ανάδειξη του εκπροσώπου στην επόμενη Eurovision. Πρόκειται για το γυναικείο συγκρότημα Irresistible, το οποίο αποτελείται από τις Saima Irén Mian, Lise Viktoria Hagen, Ingri Rønning και Hanne Rindal Ree.

Η ανακοίνωση της συμμετοχής τους στο MGP 2012 (esctoday.com) πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια ζωντανής ραδιοφωνικής εκπομπής του Radio P3, στην οποία ήταν καλεσμένες οι τέσσερις ερμηνεύτριες του γκρουπ. Ενώ η συνέντευξή τους βρισκόταν σε εξέλιξη, στο στούντιο εισέβαλλε ο manager και παρουσιαστής της διοργάνωσης, Per Sundnes, ο οποίος αποκάλυψε με ενθουσιασμό το ευχάριστο νέο, αφήνοντας άναυδες τις κοπέλες, αλλά και τον ραδιοφωνικό πραγωγό που τις φιλοξενούσε. Το απόσπασμα από το συγκεκριμένο στιγμιότυπο κατεγράφη από τηλεοπτικό συνεργείο και μπορείτε να το παρακολουθήσετε πατώντας εδώ . Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνιστούν, δεν δόθηκαν επί του παρόντος.

Οι Irresistible δημιουργήθηκαν πριν από πέντε χρόνια, όταν τα μέλη του συγκροτήματος γνωρίστηκαν μεταξύ τους ενώ φοιτούσαν στο μουσικό λύκειο του Orkdal. Το 2010 συμμετείχαν στο γνωστό reality show X FACTOR Norway, όπου κατέλαβαν την θέση. Αυτή τη περίοδο ηχογραφούν το πρώτο ολοκληρωμένο τους album, το οποίο θα κυκλοφορήσει -εκτός από τη Νορβηγία- και στην Ολλανδία, τη Γερμανία και το Βέλγιο. Κλείνοντας μπορούμε να ακούσουμε το πιο πρόσφατο single του συγκροτήματος, με τίτλο “Just Like Me”.

[UPDATE]: Το NRK προέβη σήμερα και στην ανακοίνωση του δεύτερου καλλιτέχνη που θα διαγωνιστεί στον εθνικό τελικό της χώρας. Η 16χρονη Malin ενημερώθηκε δια στόματος Per Sudnes (escdaily.com) για την απόφαση της κρατικής τηλεόρασης, σε κατ’ ιδίαν συνάντησή τους. Το όνομα της νεαρής ερμηνεύτριας είναι οικείο στους θαυμαστές του διαγωνισμού, καθώς το 2005 εκπροσώπησε τη Νορβηγία στην Eurovision Junior με το τραγούδι “Sommer og skolefri”, κατακτώντας την θέση. Έκτοτε, η Malin σημείωσε αξιόλογη πορεία στον χώρο της μουσικής, με 6 προσωπικά albums, αλλά και αρκετές διακρίσεις, ανάμεσά τους κι ένα βραβείο Grammy. Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της συμμετοχής της, η τραγουδίστρια δήλωσε τα εξής: “θέλω να μεταβώ από το στάδιο της παιδικής μουσικής σε αυτό μιας ενήλικης καλλιτέχνιδος, το Melodi Grand Prix είναι ο ιδανικός χώρος για να κάνω κάτι τέτοιο. Είμαι έτοιμη να ανταποκριθώ στην πρόκληση αυτή”.

[UPDATE 2]: Η Isabel Ødegård αποτελεί την τρίτη ερμηνεύτρια που θα λάβει μέρος στο Melodi Grand Prix 2012, μετά τη σημερινή ανακοίνωση του κρατικού σταθμού. Το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνιστεί φέρει την υπογραφή του διάσημου Νορβηγού συνθέτη Thom Hell, ο οποίος ερωτηθείς για το ζήτημα σχολίασε: “πρόκειται για ένα ερωτικό τραγούδι. Ξεκινώντας να δουλεύουμε πάνω σε αυτό, είχαμε κατά νου να φτιάξουμε ενα τυπικό europop κομμάτι, όμως σταδιακά αρχίσαμε να αλλάζουμε γνώμη και καταλήξαμε σε μια σύνθεση η οποία ταιριάζει απόλυτα στο ύφος και την ερμηνευτική ικανότητα της Isabel”.

[UPDATE 3]: Το όνομα της Nora Foss Al-Jabri ανακοινώθηκε σήμερα επισήμως από το κρατικό κανάλι, ως αυτό της τέταρτης συμμετοχής για τη διαδικασία του εθνικού τελικού. Η νεαρή -Ιρανικής καταγωγής- τραγουδίστρια έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της σε τηλεοπτικά talent shows και αυτή τη περίοδο διαγράφει τα πρώτα της βήματα στη μουσική. Για τη συμμετοχή της στη διαδικασία του εθνικού τελικού ενημερώθηκε μόλις πριν από δύο ημέρες και δηλώνει ενθουσιασμένη, χωρίς όμως να αποκαλύπτει περαιτέρω λεπτομέρειες για το τραγούδι της. Κύριο μέλημά της είναι να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό την καλλιτεχνική της ταυτότητα, ελπίζοντας σε μια καλή κατάταξη στις συμμετοχές του τελικού του MGP.

Θανάσης Νάκος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ