ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Μειώνονται τα shows του “Eurovizijos” για το 2019!

Σε μία αρκετά σημαντική αποκάλυψη και ανακοίνωση που αφορά τις διαδικασίες του εθνικού τελικού της Λιθουανίας προέβη πρόσφατα ο Υπεύθυνος Παραγωγής του “Eurovizijos” κ. Audrius Giržadas. 

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια της ημερήσιας εκπομπής “Laba Diena, Lietuva” που εκπέμπει στη Λιθουανία με τον κ. Giržadas να δηλώνει ξεκάθαρα πως για το 2019 ο εθνικός τελικός θα περιλαμβάνει οχτώ γύρους, σε αντίθεση με τους εννέα που περιλάμβανε η διαδικασία φέτος και με τους δέκα που υπήρχαν από το 2017 και πριν. Ο εθνικός τελικός με γενικό τίτλο “Eurovizijos 2019” θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2019 και θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς χωρίς όμως να έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι ακριβείς ημερομηνίες.

Υπενθυμίζουμε πως φέτος, μεγάλη νικήτρια του εθνικού τελικού και εκπρόσωπος της Λιθουανίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision ήταν η Ieva Zasimauskaitė με τη τρυφερή μπαλάντα της “When we’re old”.

H  Λιθουανία ξεκίνησε να λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό το 1994, με πρώτο εκπρόσωπο τον Ovidijus Vyšniauskas η συμμετοχή του οποίου όμως κατέληξε στην τελευταία θέση. Έπειτα από ένα μικρό διάλειμμα, η χώρα επέστρεψε στον διαγωνισμό το 1999 με εκπρόσωπο την Aistė και το παραδοσιακό “Strazdas” (20η θέση). Έκτοτε, η Λιθουανία συμμετέχει κάθε χρόνο μετρώντας μόλις δύο απουσίες: το 2000 και το 2003. Η υψηλότερη θέση στην οποία έχει βρεθεί ποτέ Λιθουανική συμμετοχή είναι η 6η στον τελικό της Eurovision 2006 με το χιουμοριστικό “We are the winners” σε ερμηνεία των LT United. Στον φετινό διαγωνισμό, η χώρα τερμάτισε στην 12η θέση του τελικού, έχοντας συγκεντρώσει συνολικά 181 βαθμούς!

Για περισσότερα νέα σχετικά με την διαδικασία επιλογής της Λιθουανίας, μείνετε συντονισμένοι στο www.ogaegreece.com 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σοβαρά τώρα, αν υπάρχει έστω και ένας eurofan που όλα αυτά τα χρόνια που ισχύει η συγκεκριμένη διαδικασία επιλογής στη Λιθουανία, έχει δει ένα προς ένα όλα τα shows του Eurovizijos, θέλω να του δώσω συγχαρητήρια 😀

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ