ΛΕΤΟΝΙΑ: Ανακοινώθηκαν οι αλλαγές του Supernova 2019!

Η Λετονία είναι μία από τις 23 χώρες που έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της στην επόμενη διοργάνωση του Ισραήλ με στόχο ένα καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό στη Πορτογαλία. Έτσι, οι μηχανές έχουν πάρει μπρος με τις αλλαγές στο Supernova 2019 να ανακοινώνονται καθώς και την προθεσμία υποβολής τραγουδιών.

Το Supernova αποτελεί την εθνική επιλογή της χώρας, ένα format που θα ακολουθηθεί για συνεχόμενη χρονιά. Ο νικητής του show θα είναι και ο εκπρόσωπος της χώρας στη Eurovision του Ισραήλ.

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Λετονίας LTV, ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές για το Supernova 2019.

  • Η πρώτη αλλαγή είναι ότι νέοι καλλιτέχνες και συνθέτες από την ηλικία των 16 θα μπορούν τώρα να υποβάλουν αίτηση. Η Ilze Jansone (LTV) δήλωσε τα εξής περί του θέματος: <<Συζητήσαμε πολλά για το θέμα αυτό, και υπήρχαν διαφορετικά επιχειρήματα υπέρ και κατά, αλλά πιστεύουμε ότι συνολικά ο διαγωνισμός θα μπορούσε να έχει οφέλη από αυτό>>.
  • Η δεύτερη αλλαγή αφορά στην έμφαση εύρεσης ενός τραγουδιού “radio hit” στην επιλογή. Για να γίνει αυτό, μία κριτική επιτροπή θα αποτελείται από εκπροσώπους κορυφαίων ραδιοφωνικών σταθμών της Λετονίας. Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Supernova DJ Rudd, ανέφερε συγκεκριμένα: <<Ψάχνουμε για ένα μεγάλο ραδιοφωνικό τραγούδι, οπότε είναι λογικό μόνο οι ”ραδιοφωνικοί” άνθρωποι να αξιολογούν πρώτα τα τραγούδια. Είναι αυτοί που καθορίζουν καθημερινά το ραδιοφωνικό σταθμό>>.
  • Τρίτον, το LTV έχει κάνει αλλαγές και στη διαδικασία υποβολής τραγουδιού. Οι κανόνες αναφέρουν τώρα ότι το τραγούδι πρέπει να ηχογραφηθεί επαγγελματικά και να αντιπροσωπεύει τις ιδέες των συνθετών όσο το δυνατόν περισσότερο. Αλλαγές μπορεί να επιτραπούν εάν το τραγούδι περάσει στην επόμενη φάση της διαδικασίας αλλά γενικά οι demo versions τραγουδιών είναι λιγότερο πιθανό να γίνουν αποδεκτές. <<Κατά τη γνώμη μου, η ποιότητα του έργου που παρουσιάζεται αντικατοπτρίζει τη στάση του καλλιτέχνη και την προθυμία του να εκπροσωπήσει τη χώρα του στη μεγαλύτερη τηλεοπτική εκπομπή στην Ευρώπη>>, λέει ο DJ Rudd.

To Supernova θα εργαστεί και πάλι για να προωθήσει τη μουσική της Λετονίας σε όλο τον κόσμο με τη βοήθεια της Universal Music Group. Οι ξένοι παραγωγοί, οι συνθέτες και οι τραγουδιστές θα μπορούν να λάβουν μέρος στην επιλογή, αν και η τελική εστίαση θα αφορά Λετονούς ερμηνευτές.

Προθεσμία υποβολής τραγουδιών

Οι τραγουδιστές, παραγωγοί και συνθέτες θα μπορούν να υποβάλουν τις συμμετοχές τους από τις 3 Σεπτεμβρίου έως τις 21 Οκτωβρίου. Μετά από το διάστημα αυτό, θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το πως θα κινηθεί το διαγωνιστικό κομμάτι του Supernova 2019.

Η Laura Rizzoto κέρδισε τo Supernova 2018 και εκπροσώπησε τη Λετονία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2018 με το τραγούδι της «Funny Girl». Κατετάγη 12η στον δεύτερο ημιτελικό, χάνοντας για πολύ λίγο το εισιτήριο του Μεγάλου Τελικού του διαγωνισμού.

Γιώργος Φλίγκος

[Photo: facebook/Supernova 2019]

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. […]  Λετονία: Τραγουδιστές, παραγωγοί και συνθέτες θα μπορούν να υποβάλουν τις συμμετοχές τους στο κρατικό κανάλι μέχρι τις 21 Οκτωβρίου 2018. Το Supernova 2019 όπως ανακοίνωσε ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας LTV, θα πραγματοποιηθεί με σημαντικές αλλαγές. Δείτε περισσότερα εδώ. […]

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ