ΚΑΙΤΗ ΓΑΡΜΠΗ: Δείτε την να ερμηνεύει το “Ελλάδα χώρα του φωτός” 25 χρόνια μετά [VIDEO]

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο, η Καίτη Γαρμπή έδωσε χθες το βράδυ μια συναυλία στο Κηποθέατρο Παπάγου. Φυσικά, το ρεπερτόριο δεν περιορίστηκε μόνο στα καινούργια της κομμάτια, που ήδη έχουν αγαπηθεί από το κοινό, αλλά περιελάμβανε και πολλές διαχρονικές επιτυχίες από την 30χρονη επιτυχημένη μουσική πορεία της!

Το… highlight της βραδιάς φυσικά ήταν όταν η αγαπημένη καλλιτέχνιδα ερμήνευσε ζωντανά μετά από εικοσιπέντε ολόκληρα χρόνια το “Ελλάδα χώρα του φωτός”. Με το τραγούδι αυτό, όπως όλοι θυμόμαστε, η Καίτη εκπροσώπησε τη χώρα μας στον 38o διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Η εμφάνισή της έχει μείνει πλέον στην ιστορία τόσο για τους Έλληνες φίλους του διαγωνισμού όσο και για τους ξένους οι οποίοι μέχρι και σήμερα θυμούνται και σχολιάζουν θετικά την όμορφη Ελληνίδα που εντυπωσίασε το κοινό με το αποκαλυπτικό, τυρκουάζ φόρεμά της και μάγεψε την σκηνοθέτιδα της βραδιάς, Anita Notaro (1955-2014) η οποία της χάρισε ένα κοντινό πλάνο για 40 ολόκληρα δευτερόλεπτα, γεγονός που δεν έχει συμβεί ξανά σε άλλον καλλιτέχνη. Το “Ελλάδα χώρα του φωτός” είχε συγκεντρώσει συνολικά 64 βαθμούς και είχε τερματίσει στην 9η θέση ανάμεσα σε 25 συμμετοχές.

Όπως συμβαίνει και με άλλα τραγούδια της μακρόχρονης καριέρας της, η Καίτη σπάνια ερμηνεύει το κομμάτι σε live εμφανίσεις της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο κόσμος που παρευρέθηκε στη χθεσινοβραδινή συναυλία να ξεσπάσει σε χειροκροτήματα με την παρουσίαση του κομματιού, ιδιαίτερα όταν η… “παιχνιδιάρα” τραγουδίστρια έκανε την χαρακτηριστική – πλέον – κίνηση με το χέρι της, όπως είχε κάνει και κατά την εμφάνισή της το 1993!

Από το ρεπερτόριο της βραδιάς, που επιμελήθηκε ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος ο οποίος έχει διαγωνιστεί στη Eurovision δύο φορές ως στιχουργός (η πρώτη το 2007 με την Κύπρο και το “”Comme ci, comme ça” και η δεύτερη το 2008 με την Ελλάδα και το “Secret Combination”), δεν έλειψαν κομμάτια από τον πρόσφατο δίσκο της Καίτης, “Σπάσε Τους Δείκτες” που κυκλοφορεί από την Panik Platinum, μεγάλες επιτυχίες της που έχει αγαπήσει το κοινό όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και τραγούδια με την υπογραφή μεγάλων δημιουργών όπως οι Μάνος Χατζιδάκις, Γιώργος Ζαμπέτας, Απόστολος Καλδάρας και Γιάννης Σπανός.

Δείτε την Καίτη Γαρμπή να ερμηνεύει το “Ελλάδα χώρα του φωτός” αλλά και τις αντιδράσεις του κοινού στο παρακάτω video!

Θυμηθείτε την ξεχωριστή εμφάνιση της Καίτης Γαρμπή στη Eurovision 1993!

2 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ