ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Έτσι θα επιλέξει το τραγούδι της για τη Eurovision 2019!

Ο επικεφαλής του Τμήματος Ψυχαγωγίας της δημόσιας γερμανικής ραδιοτηλεόρασης (NDR), Τόμας Σράιμπερ, αποκάλυψε πώς θα γίνει η επιλογή του καλλιτέχνη και του τραγουδιού για τη Eurovision 2019.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο κ. Σράιμπερ στο prinz-esc.de, θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία μ’ εκείνη του 2018 μιας κι η Γερμανία έφτασε στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Έτσι, λοιπόν, σύμφωνα με τον κ. Σράιμπερ, 1.000 υποψήφιοι υπέβαλαν αίτηση για μία θέση στον εθνικό τελικό του 2019, με τους 465 από αυτούς να διεκδικούν την εκπροσώπηση της Γερμανίας στον διαγωνισμό της Eurovision μετά το επιτυχές αποτέλεσμα του Μίχαελ Σούλτε στη Λισαβόνα.

Μία επιτροπή ειδικών περιόρισε, αρχικά, τους υποψήφιους σε 198. Εν συνεχεία, από αυτή μαζί με μία δεύτερη που αφορά αποκλειστικά και μόνο τη Eurovision κι απαρτίζεται από εκατό ανθρώπους, θα επιλεγούν οι 50 κι ύστερα οι 20 καλύτεροι. Στο τέλος της διαδικασίας, θα προκύψει η δεκάδα των συμμετεχόντων του εθνικού τελικού 2019. Ορόσημο για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού είναι τα Χριστούγεννα.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Γερμανίας (NDR), μάλιστα, εξετάζει και το ενδεχόμενο μικρής περιοδείας σε διάφορες γερμανικές πόλεις.

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

[Φωτογραφίες: eurovisionlandrea.com]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ