ΓΑΛΛΙΑ: Το Destination Eurovision επιστρέφει με αλλαγές!

Το project της διοργάνωσης εθνικού τελικού στη Γαλλία μετά από αρκετά χρόνια, κρίθηκε ιδιαίτερα πετυχημένο χάριν στα υψηλά νούμερα τηλεθέασης και την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στο televote. Για το λόγο αυτό το France Télévisions αποφάσισε να επαναλάβει την διαδικασία και για το 2019!

Οι υποψήφιες συμμετοχές έχουν ήδη ξεκινήσει να συλλέγονται και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου. Φυσικά πρέπει να πληρούνται οι αντίστοιχοι όροι και προϋποθέσεις που έχει θέσει η EBU και η γαλλική τηλεόραση. Ακόμα, το κάθε τραγούδι πρέπει να αποτελείται κατά 70% τουλάχιστον από γαλλικό στίχο. Επιπλέον, κάθε υποψήφιος μπορεί να καταθέσει μέχρι 3 τραγούδια.

Χωρίς ωστόσο να έχουν αποκαλυφθεί ακόμα όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τον διαγωνισμό, κάποιες αλλαγές στην διαδικασία έγιναν ήδη γνωστές.

Οι δύο ημιτελικοί θα μεταδοθούν ζωντανά, σε αντίθεση με πέρυσι που ήταν μαγνητοσκοπημένοι και τα αποτελέσματα διέρρευσαν νωρίτερα. Η γαλλόφωνη και η διεθνής επιτροπή παραμένουν, με το ποσοστό συμμετοχής τους ωστόσο στο τελικό αποτέλεσμα να αλλάζει. Τέλος φημολογείται ότι ο περσινός παρουσιαστής, Garou, θα αναλάβει και πάλι την παρουσίαση του show.

Οι περσινοί νικητές Madame Monsieur, παρότι φαβορί αρχικά, κατέλαβαν την 13η θέση με 173 βαθμούς (8η θέση στις επιτροπές και 17η στο κοινό)

Παρακάτω μπορείτε να δείτε απόσπασμα από την διάρκεια της ψηφοφορίας με τις ψήφους της διεθνούς επιτροπής.

https://www.youtube.com/watch?v=kuJy82BXOkk

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. […]  Η Γαλλία επιβεβαίωσε από πολύ νωρίς την φετινή της συμμετοχή για την Eurovision 2019. Ήδη από τα μέσα Αυγούστου γνωρίζαμε την επιστροφή του πολύ πετυχημένου περσινού τελικού Destination Eurovision. Τις λεπτομέρειες αλλά και τις φετινές αλλαγές μπορείτε να τις διαβάσετε στο παλαιότερο μας άρθρο ΕΔΩ. […]

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ