ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Η Ελλάδα ιδανικός προορισμός διακοπών των Eurostars!

Κάθε χρόνο, χιλιάδες διάσημοι καλλιτέχνες επιλέγουν τα όμορφα νησιά της Ελλάδας μας για τις διακοπές τους. Αυτό αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για εμάς καθότι με αυτόν τον τρόπο διαφημίζεται ακόμη περισσότερο η χώρα και τα πανέμορφα τοπία μας. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες αυτούς, είναι και αρκετοί Eurostars οι οποίοι εδώ και χρόνια επιλέγουν κάποιο Ελληνικό προορισμό για τις καλοκαιρινές – και όχι μόνο – διακοπές τους. Φυσικά, οι περισσότεροι από αυτούς δεν αφήνουν την ευκαιρία να πάει χαμένη και κρατάνε αναμνηστικές φωτογραφίες τις οποίες συχνά μοιράζονται με τους θαυμαστές τους μέσω των social media. 

Πάμε να δούμε μερικούς από τους αμέτρητους τραγουδιστές από τον χώρο της Eurovision που έχουν ταξιδέψει στην Ελλάδα με σκοπό να ξεκουραστούν και να διασκεδάσουν!

  1. Sergey Lazarev (Russia 2016) 

Ο super star της Ρωσίας Sergey Lazarev, ο οποίος τερμάτισε 3ος στον διαγωνισμό του 2016, έχει επισκεφτεί ουκ ολίγες φορές τη χώρα μας, κυρίως για επαγγελματικούς λόγους. Αποφάσισε όμως να μας επισκεφτεί και μια φορά μόνο για διακοπές, παρέα με την οικογένειά του. Ο προορισμός τους ήταν η Κρήτη ενώ η διαμονή τους ήταν στο πεντάστερο και δημοφιλές ξενοδοχείο Elounda Peninsula στην περιοχή Ελούντα (Ν. Λασιθίου). Ο ίδιος δημοσίευσε στο instagram του μια τρυφερή φωτογραφία με τον γιο του και δεν παρέλειψε στη περιγραφή της φωτογραφίας – μεταξύ άλλων – να γράψει και τη φράση “We love Greece” (Αγαπάμε την Ελλάδα).

2. Polina Gagarina (Russia 2015) 

Ακόμη μία μεγάλη star της Ρωσικής μουσικής σκηνής, η Polina Gagarina (2η θέση στον διαγωνισμό του 2015), τρέφει δυνατά συναισθήματα για τη χώρα μας και την επισκέπτεται αρκετά συχνά. Ας μη ξεχνάμε άλλωστε ότι η Polina έχει ζήσει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα – όπου εργαζόταν η μητέρα της – και μιλά άπταιστα την Ελληνική γλώσσα. Όπως και ο Sergey, έτσι και η Polina προτιμά τις περισσότερες φορές να ταξιδεύει στην Ελούντα της Κρήτης και να διαμένει στο Elounda Peninsula!

3. Alexander Rybak (Norway 2009, 2018)

Το 2009 ο χαρισματικός τραγουδιστής από την Νορβηγία (με καταγωγή από την Λευκορωσία) Alexander Rybak κατάφερε να τους μαγέψει όλους με το τραγούδι και το βιολί του. Έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή… σύμβολα του διαγωνισμού της Eurovision ενώ μέσου αυτού απέκτησε μεγάλο κοινό σε πολλές χώρες. Μία από αυτές και η Ελλάδα αφού ο Rybak διατηρεί στη χώρα μας ένα μεγάλο και ενεργό fan club. Ο ίδιος μας έχει επισκεφτεί αρκετές φορές και πάντα μιλά με πάθος και σεβασμό για την κουλτούρα και τον πολιτισμό μας. Ένας από τους πιο αγαπημένους του προορισμούς είναι η Ρόδος (φώτο αριστερά) αλλά τις περισσότερες φορές προσπαθεί να μένει στην Αθήνα για να έχει επαφές με τα μέλη του fan club του (φώτο δεξιά). Ο ίδιος ήταν μάλιστα καλεσμένος το 2011 στην επιτυχημένη τηλεοπτική εκπομπή του Alpha “Πάμε πακέτο” ως παραλήπτης πακέτου με αποστολείς… τα μέλη του σωματείου του! (δείτε την εκπομπή εδώ

4. Marie N. (Latvia 2002) 

Η νικήτρια της Eurovision 2002 Marija Naumova – ή απλώς Marie N. – έχει επισκεφτεί επίσης αρκετές φορές τη χώρα μας. Το 2003 μάλιστα αποτέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής στον Ελληνικό τελικό της Eurovision κρίνοντας τις 10 υποψήφιες συμμετοχές μας. Φυσικά οι επισκέψεις της δεν περιορίστηκαν στην Αθήνα, αφού επιθυμία της ήταν να γευτεί την Ελληνική θάλασσα και να απολαύσει τα Ελληνικά τοπία. Για κάποιο λόγο – άγνωστο – υπάρχει διαθέσιμο στο YouTube ένα video με το νικητήριο τραγούδι της “I Wanna” με πλάνα της ίδιας και του μπαλέτου που την συνοδεύει σε διάφορα Ελληνικά μέρη. Για… ρίξτε μια ματιά! Είναι ενδιαφέρον!

5. Charlotte Perrelli (Sweden 1999, 2008), Martin Stenmarck (Sweden 2005) 

Μία από τις πιο δημοφιλής περιοδείες καλλιτεχνών στη Σκανδιναβία είναι το “Diggiloo Tour” η οποία διεξάγεται κάθε χρόνο (όχι απαραίτητα με τους ίδιους καλλιτέχνες κάθε χρονιά) από το 2003 με εμφανίσεις σε όλη τη Σουηδία. Το 2015 η λίστα των καλλιτεχνών περιλάμβανε τους: Charlotte Perrelli, Helena Paparizou, Hanna Hedlund, Mollie Lindén, Jessica Andersson, Lisa Stadell, Martin Stenmarck, Andreas Johnson, Björn Kjellman, Magnus Carlsson, Oskar Bly και Magnus Johansson. Πέντε από αυτούς, με βασικό οδηγό τη… δική μας Έλενα Παπαρίζου, αποφάσισαν να κάνουν μια εκδρομή στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα! Η νικήτρια της Eurovision 2005 αποδείχθηκε εξαιρετικός ξεναγός και η παρέα της απόλαυσε το Μοναστηράκι, τη Πλάκα, το Μικρολίμανο, τον Πειραιά, τον Λυκαβηττό και το Θησείο γεμίζοντας εμπειρίες και αναμνήσεις. Στη… συμμορία των πέντε ήταν και η στενή φίλη της Έλενας Charlotte Perrelli (νικήτρια του διαγωνισμού της Eurovision 1999 αλλά και εκπρόσωπος της Σουηδίας το 2008) και ο Martin Stenmarck (Σουηδία 2005).

6. Ani Lorak (Ukraine 2008) 

Ακόμη μία μεγάλη diva της μουσικής σκηνής των χωρών της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης αλλά και του διαγωνισμού της Eurovision επιλέγει συχνά να επισκέπτεται τη χώρα μας. Ο λόγος για την εκρηκτική Ani Lorak από την Ουκρανία η οποία το 2008 έφτασε στη 2η θέση του διαγωνισμού με το καλοπαρουσιασμένο “Shady Lady”. Η Lorak – εκτός από την Αθήνα, την οποία επισκέπτεται συχνά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων (συνεργάζεται στενά με τον Δημήτρη Κοντόπουλο) – έχει ταξιδέψει στη Κρήτη αλλά και στη Σαντορίνη παρέα με τον σύζυγο της και την κόρη τους! Στις αναρτήσεις της αναφέρει τη Κρήτη ως το πιο αγαπημένο της μέρος στην Ελλάδα ενώ στη Σαντορίνη γιόρτασαν οικογενειακώς τα γενέθλια του συζύγου της Murat Nalçacıoğlu.

 

7. Douwe Bob (The Netherlands 2016) 

Ένας από τους καλλιτέχνες που ξεχώρισαν από τον διαγωνισμό του 2016 ήταν ο Douwe Bob. O Ολλανδός τραγουδιστής και μουσικός φαίνεται πως για φέτος επέλεξε την όμορφη Ζάκυνθο για τις διακοπές του ενώ δεν παρέλειψε να το μοιραστεί με τους θαυμαστές του μέσα από το προσωπικό του λογαριασμό στο instagram. Στη φωτογραφία που ανάρτησε πάντως είναι ήδη μαυρισμένος από τον…Ελληνικό ήλιο! Τι λέτε; Του ταιριάζει η Ελλάδα;

8. Jessica Mauboy (Australia 2018) 

Μπορεί φέτος η Αυστραλία για πρώτη φορά να μην τερμάτισε βαθμολογικά εντός της πρώτης δεκάδας, η εκπρόσωπος της χώρας όμως, Jessica Mauboy κέρδισε πολλούς θαυμαστές με τη γλυκύτητα, την αμεσότητα και το ζεστό της χαμόγελο. Όπως είναι ήδη πλέον γνωστό, η Jess διατηρεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια σχέση με τον Ελληνοαυστραλό Themeli Magripilis. Οι δυο τους ταξιδεύουν σχεδόν κάθε χρόνο στην Ελλάδα με την δημοφιλή τραγουδίστρια να δηλώνει γοητευμένη από τα τοπία και τις παραλίες μας και να έχει χαρακτηρίσει τη χώρα μας ως δεύτερο σπίτι της! Μάλιστα τον Αύγουστο του 2016, η Mauboy γιόρτασε τα γενέθλιά της στην Ελλάδα, αναρτώντας και μια όμορφη φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

9. Franka (Croatia 2018) 

Παραμένοντας στον διαγωνισμό του 2018, άλλη μία τραγουδίστρια έχει δηλώσει “ερωτευμένη” με τις ομορφιές της χώρας μας! Ο λόγος για την εντυπωσιακή Franka από την Κροατία η οποία τον Ιούλιο του 2017 επισκέφτηκε την Ύδρα και τις Σπέτσες. Η διαμονή της στα νησιά διήρκεσε δύο εβδομάδες και η ίδια δήλωσε πως πέρασε πραγματικά απίθανα, δημοσιεύοντας φωτογραφίες στον λογαριασμό της στο Instagram.

10. Jelena Tomašević (Serbia 2008) 

Μία από τις μεγαλύτερες τραγουδίστριες της Σερβίας, η Jelena Tomašević, έχει επίσης δηλώσει πως αγαπά ιδιαίτερα τις Ελληνικές παραλίες και την Ελληνική μουσική! Συχνά και όποτε της το επιτρέπουν οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις, η τραγουδίστρια που τερμάτισε 6η στη Eurovision του 2008 επισκέπτεται το Βόρειο κομμάτι της χώρας μας επιλέγοντας συνήθως κάποια από τις παραλίες της Χαλκιδικής. Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες είναι από το καλοκαίρι του 2015 όταν η ίδια βρέθηκε στην Αμμουλιανή παρέα με τον σύζυγό της Ivan Bosiljčić και την κόρη τους Nina.

11. Måns Zelmerlöw (Sweden 2015)

Μπορεί η νίκη του να μη χαροποίησε τους άπαντες (το fan club των Ιταλών Il Volo ήταν μεγάλο!) όμως ο Måns από τότε δεν έχει σταματήσει να γεύεται τη μια επιτυχία μετά την άλλη. Τα ταξίδια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα του χόμπι και τα προγραμματίζει με τη παραμικρή επαγγελματική ευκαιρία που θα έχει. Σε ένα από αυτά, επισκέφτηκε και την Ελλάδα που τόσο έχει δηλώσει πως αγαπά. Άλλωστε, σύμφωνα με παλαιότερες συνεντεύξεις του, ο Måns δούλευε σεζόν – ως barman – στη Ρόδο! Ναι! Καλά διαβάσατε! Πέρα από τη Ρόδο, ο ίδιος έχει δηλώσει ερωτευμένος με τη Λευκάδα και τη Κρήτη! Κατά τη τελευταία του επίσκεψη όμως δεν πήγε σε κάποιο νησί, αλλά παρέμεινε στην Αθήνα δημοσιεύοντας δύο φωτογραφίες με φόντο… την Ακρόπολη. Μαζί του, ο στενός του συνεργάτης Alexander Holmgren.

12. Iveta Mukuchyan (Armenia 2016)

Φέτος όλοι μιλάνε για την Ελένη Φουρέιρα. Πριν από δύο χρόνια όμως, η… έκρηξη της Eurovision ήταν η εντυπωσιακή Iveta Mukuchyan η οποία με το “LoveWave” κατάφερε να τερματίσει στην 7η θέση για λογαριασμό της Αρμενίας. Η Iveta απέκτησε πολλούς θαυμαστές στην Ελλάδα γι’ αυτό και της προτάθηκε να έρθει ως καλεσμένη στην εκπομπή “Όλα” του Θέμου Αναστασιάδη. Λόγω πολλών υποχρεώσεων, η Iveta έμεινε στην Αθήνα μόλις μία μέρα, όμως κατάφερε πέρα από το γύρισμα της εκπομπής να κάνει και μία βόλτα στον μαγευτικό πεζόδρομο “Διονυσίου Αρεοπαγίτου” στη περιοχή της Ακρόπολης. Η ίδια δήλωσε ενθουσιασμένη με το μέρος και υποσχέθηκε να επισκεφτεί ξανά την Ελλάδα σύντομα για να την απολαύσει καλύτερα και… περισσότερο!

13. Sirusho (Armenia 2008) 

Παραμένουμε στους φακέλους “Eurovision”, “Armenia” και “Beautiful women” και βλέπουμε ότι ακόμη μία τραγουδίστρια από την Αρμενία, η Sirusho, δηλώνει φανερά την αγάπη της για την Ελλάδα! Η τραγουδίστρια που γνώρισε τρομακτική επιτυχία στη χώρα μας – αλλά και σε πολλές άλλες – με το “Qele-Qele” έχει επισκεφτεί την Αθήνα άπειρες φορές – μία εκ των οποίων ως επίσημη καλεσμένη σε party του OGAE Greece! Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι τραβηγμένες σε κάποια από τις πολλές της επισκέψεις στην Ελληνική πρωτεύουσα ενώ υπάρχει ακόμη μία κατά την οποία η Sirusho βρίσκεται σε κάποια παραλία και δίνει συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι “STAR”!

Ως ένδειξη αγάπης για τη χώρα μας η Sirusho είχε έρθει καλεσμένη σε πολλές Ελληνικές εκπομπές (μεταξύ των οποίων και στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη). Το 2009 κυκλοφόρησε ένα κομμάτι εξολοκλήρου στα Ελληνικά (σε μουσική του Hayko (Armenia 2007) και στίχους της Ναταλίας Γερμανού) ενώ το 2013 συνεργάστηκε στο αγγλόφωνο κομμάτι “See” με τον δικό μας Σάκη Ρουβά! Το video clip του κομματιού γυρίστηκε κατά βάση στην Αθήνα υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Παπαδάκου!

Τα τραγούδια μπορείτε να τα ακούσετε εδώ και εδώ αντίστοιχα.

14. Željko Joksimović

Γνωρίσαμε τον Željko το 2004, μέσα από τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και γρήγορα μαγευτήκαμε από τη φωνή του και το ταλέντο του στη σύνθεση. Ο ίδιος έφερε έναν άλλον αέρα στον διαγωνισμό και εισήγαγε το… Βαλκανικό κομμάτι στα τραγούδια της Eurovision πιο έντονα. Ο ίδιος δηλώνει τεράστιος θαυμαστής της Ελληνικής μουσικής αλλά και της χώρας μας γενικότερα. Μιλά άπταιστα Ελληνικά και με τη πρώτη ευκαιρία ταξιδεύει είτε στην Αθήνα είτε στη Θεσσαλονίκη. Το 2006 συμμετείχε στον διαγωνισμό ως συνθέτης της συμμετοχής της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και παρευρέθηκε στη χώρα μας για ακόμη μία φορά. Φυσικά, δεν παρέλειψε να επισκεφθεί την Ακρόπολη βγάζοντας και αναμνηστικές φωτογραφίες εκεί. Πλέον, τον συνδέει μια μεγάλη φιλία με τον Αντώνη Ρέμο με τον οποίον και έχουν συνεργαστεί αρκετές φορές σε κοινές συναυλίες!

15. Carola Häggkvist (Sweden 1983, 1991 & 2006) 

Ιδιαίτερη γοητευμένη με τη χώρα μας δηλώνει και η Carola Häggkvist. Η μεγάλη τραγουδίστρια της Σκανδιναβίας το 2006 είχε επισκεφθεί τη χώρα μας νωρίτερα από την διεξαγωγή της Eurovision (εκπροσωπούσε την ίδια χρονιά τη Σουηδία) για να γυρίσει το video clip του τραγουδιού της εδώ. Στο πρόγραμμά της φυσικά περιλαμβανόταν και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης όπου και φωτογραφήθηκε!

Το 2016, η Carola ευαισθητοποιημένη από το θέμα των προσφύγων είχε επισκεφθεί τη Κω προκειμένου να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί τη κατάσταση!

16. Poli Genova (Bulgaria 2011, 2016)

To 2011 εκπροσώπησε τη πατρίδα της, τη Βουλγαρία, για πρώτη φορά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Το 2016 επέστρεψε και ξεσηκώνοντας το κοινό με το ρυθμικό “If love was a crime” ανέβασε τη χώρα της στην υψηλή 4η θέση! Η Poli Genova μετά από αυτή τη συμμετοχή απέκτησε θαυμαστές σε όλη την Ευρώπη και αυτό αποδεικνύεται από τις διάφορες εμφανίσεις που πραγματοποιεί σε πολλές χώρες. Τον Μάη η όμορφη τραγουδίστρια βρέθηκε στην Λευκάδα για να γυρίσει το video clip του νέου της τραγουδιού “Perfect Love” και δήλωσε μαγεμένη από τις ακτές του νησιού μας! Φυσικά, αντίστοιχα σχόλια κατέβαλαν όλοι όσοι παρακολούθησαν το video clip στο YouTube (δείτε το εδώ)! 

17. Robin Bengtsson (Sweden 2017) 

Το 2017 ο Robin Bengtsson με την εντυπωσιακή εμφάνισή του στο “I Can’t Go On” κατάφερε να τερματίσει στην υψηλή 5η θέση. Ο όμορφος τραγουδιστής ταξιδεύει αρκετά συχνά σε διάφορους προορισμούς αφού αυτό είναι το μεγαλύτερο χόμπι του! Φέτος ήταν η σειρά της Ελλάδας! Τη προηγούμενη βδομάδα ο Σουηδός καλλιτέχνης επέλεξε να κάνει τις διακοπές του στη Ζάκυνθο και απ’ ότι βλέπουμε από τις αναρτήσεις του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram πέρασε εκπληκτικά. Συγκεκριμένα, στο συνοδευτικό κείμενο της δεύτερης φωτογραφίας, ο Bengtsson αναφέρει ότι οι ομορφιές του νησιού τον έχουν εμπνεύσει τόσο έντονα που αποφάσισε να γράψει καινούργια τραγούδια τα οποία ανυπομονεί να μοιραστεί με τον κόσμο το συντομότερο δυνατό! Τέλος, υποσχέθηκε να επιστρέψει σύντομα στο νησί αφού έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τη παραμονή του εκεί.

18. Al Bano & Romina Power (Italy 1976, 1985) 

Ο Al Bano και η Romina Power ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή μουσικά ντουέτα στην Ευρώπη τις δεκαετίες του 70 και του 80! Συμμετείχαν δύο φορές στη Eurovision (1976, 1985) εκπροσωπώντας την Ιταλία και κερδίζοντας και τις δύο φορές την 7η θέση. To 1975 οι δυο τους ταξίδεψαν στη χώρα μας για διακοπές και φυσικά δεν παρέλειψαν να ποζάρουν μπροστά από τον Παρθενώνα για αναμνηστικές φωτογραφίες!

Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους πολλούς καλλιτέχνες από τον χώρο της Eurovision που έχουν επιλέξει την Ελλάδα ως ιδανικό προορισμό για τις διακοπές τους! Εσείς ποια φωτογραφία ξεχωρίζετε και ποιο προορισμό της χώρας μας θεωρείτε ως τον πιο ιδανικό για διακοπές;


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz, παιχνίδια και διάφορα Euro-battles!  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό! 

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ιστορικές φωτογραφίες του Αλ Μπάνο και της Ρομίνα Πάουερ πραγματικά. Να αναφέρω επίσης ότι φίλος μου από τη Ρόδο μου είχε πει ότι το καλοκαίρι του 1988 είχε συναντήσει στο νησί τον Γκέραρντ Γιόλινγκ- τον Ολλανδό εκπρόσωπο εκείνης της χρονιάς στη Eurovision με το τραγούδι Shangri-La

  2. Ειναι τιμη για την χωρα μας που την εχουν επισκεφτει τοσοι Eurostars ετσι διαφημηζεται η Ελλαδα στο εξωτερικο και εχουν αναμνησεις απο την Αθηνα και τα νησια μας

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ