ΔΑΝΙΑ: Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών για το DMGP 2019!

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει με άρθρο μας εδώ, ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Δανίας DR, μετά την επιτυχημένη συμμετοχή της Δανίας στη Eurovision της Λισαβόνας, όπου επέστρεψε μετά από 3 χρόνια στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογικής κατάταξης, επιθυμεί να επαναλάβει την ίδια επιτυχημένη, όπως αποδείχθηκε με την επιλογή του «Higher Ground», συνταγή.

Έχοντας σαν οδηγό τη διαδικασία που ακολούθησε πέρσι τον Οκτώβριο για την υποβολή των συμμετοχών και τη διοργάνωση του εθνικού τελικού της Δανίας Dansk Melodi Grand Prix (DMGP), κατά την οποία έθεσε υψηλούς στόχους εξ αρχής σχετικά με την ποιότητα των υποβαλλόμενων συμμετοχών και την επιλογή των 10 τραγουδιών που διαγωνίσθηκαν στον DMGP, o DR ξεκίνησε και επίσημα την διαδικασία υποβολής συμμετοχών για το φετινό εθνικό τελικό.

Σύμφωνα με τη διαδικασία αυτή, τα τραγούδια που θα έχουν υποβληθεί μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου θα είναι υποψήφια για να επιλεγούν για το DMGP 2019. Τα τραγούδια δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα τρία λεπτά (όπως είναι και το όριο της χρονικής διάρκειας που θέτει η EBU) και δεν πρέπει να έχουν ακουστεί δημόσια ή να έχουν κυκλοφορήσει χωρίς την άδεια του DR. Τουλάχιστον ένα μέλος της δημιουργικής ομάδας κάθε τραγουδιού (είτε είναι καλλιτέχνης, συνθέτης ή παραγωγός), πρέπει να έχει μια «ισχυρή σχέση με τη Δανία» π.χ. δανέζικη ιθαγένεια, διαμονή στη Δανία ή γάμο με Δανό πολίτη. Οι πολίτες των Νήσων Φερόε και της Γροιλανδίας μπορούν, επίσης, να συμμετάσχουν. Σε περίπτωση αμφιβολίας, το DR θα αποφασίσει τελικά ποιος μπορεί να συμμετάσχει.

Ο Jan Lagermand Lundme, Διευθυντής ψυχαγωγίας του DR, έχει υψηλές προδοκίες για τα τραγούδια που θα υποβληθούν για το διαγωνισμό του 2019, ειδικά μετά την ένατη θέση του Rasmussen στη Λισαβόνα φέτος:

«Είμαστε σε ραγδαία άνοδο, οπότε η φιλοδοξία για το 2019 είναι, φυσικά, να βρούμε το τραγούδι που μπορεί να εκπροσωπήσει τη Δανία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο Ισραήλ. Στη Eurovision συμμετέχουν συνολικά περίπου 40 τραγούδια, οπότε αν θέλουμε να τα πάμε καλά, πρέπει να στείλουμε κάτι που να είναι υψηλής ποιότητας και που ξεχωρίζει ώστε οι θεατές να το θυμούνται».

Ο Jan Lagermand Lundme έκρινε πως η εμπιστοσύνη που έδειξαν στον Mads Engaard που συμμετείχε ως συμπαραγωγός έπιασε τόπο και ότι οι αλλαγές στη διαδικασία ήταν που έφεραν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα το 2018.

Επομένως, ο Mads Enggaard θα συνεχίσει το ρόλο του ως συμπαραγωγού και θα βοηθήσει αρχικά να επιλέξει τα δέκα τραγούδια που θα διαγωνισθούν στο Dansk Melodi Grand Prix και θα σχεδιάσει την παρουσίασή τους στη σκηνή. Στη συνέχεια θα βοηθήσει ώστε να εξασφαλισθεί ότι ο νικητής του διαγωνισμού θα εκτελέσει όσο το δυνατόν καλύτερα στη σκηνή της Eurovision 2019 τη συμμετοχή της Δανίας.

Ο χώρος διεξαγωγής του Dansk Melodi Grand Prix 2019 θα ανακοινωθεί τους προσεχείς μήνες.

Μείνετε με τον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλα όσα αφορούν το διαγωνισμό της Eurovision!

[Πηγή: escXtra, DR]


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz, παιχνίδια και διάφορα Euro-battles!  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό! 

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

Written by 

Related posts

One Thought to “ΔΑΝΙΑ: Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών για το DMGP 2019!”

  1. […] Η Δανία έχει δηλώσει επισήμως τη συμμετοχή της στη Eurovision 2018. Η διαδικασία επιλογής του τραγουδιού θα γίνει με τη γνωστή διαδικασία Dansk Melodi Grand Prix (DMGP). Μάλιστα ξεκίνησε και η υποβολή συμμετοχών για το  DMGP 2019, περισσότερα δείτε εδώ. […]

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ