OGAE SONG CONTEST 2018: Η Ελληνική συμμετοχή!

Το 2017 ο OGAE Spain είχε τη τιμή να διοργανώσει τον διαγωνισμό τραγουδιού του δικτύου του OGAE International (OGAE Song Contest) έπειτα από την νίκη του στον αντίστοιχο διαγωνισμό του 2016. Στον OGAE Song Contest 2017 συμμετείχαν συνολικά 28 σωματεία εκ των οποίων νικητήριο αναδείχθηκε αυτό της Αυστραλίας. Εκπρόσωπος ήταν η Dami Im (Eurovision 2016) ενώ το κομμάτι που χάρισε στο σωματείο τη νίκη ήταν το δυναμικό “Fighting for love”. 

Πλέον ο διαγωνισμός του 2018 και η διεξαγωγή του περνάνε στα χέρια του OGAE Australia ο οποίος ήδη έχει ξεκινήσει τις πρώτες διαδικασίες.

29 σωματεία συνολικά έχουν δηλώσει συμμετοχή στον φετινό διαγωνισμό, ανάμεσα στα οποία και το δικό μας, το οποίο δεν έχει σημειώσει καμία απουσία από την πρώτη του συμμετοχή, πίσω στο 1988. Όπως γίνεται συνήθως, τα μέλη του σωματείου κλήθηκαν να επιλέξουν τον εκπρόσωπο της χώρας και του σωματείου μέσω μιας ψηφοφορίας μεταξύ δέκα υποψηφίων τραγουδιών. Η ψηφοφορία είχε διάρκεια δεκαπέντε (15) ημέρες (1-15 Αυγούστου 2018) και δικαίωμα συμμετοχής είχαν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη του σωματείου. Η όλη διαδικασία είχε την επίβλεψη του Υπεύθυνου Φεστιβάλ και Εκδηλώσεων του OGAE Greece, Βαγγέλη Ρήγα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς του OGAE Song Contest οι συμμετοχές πρέπει να είναι στην εθνική γλώσσα της κάθε χώρας και θα πρέπει να αποτελούν κομμάτι της δισκογραφίας της τρέχουσας χρονιάς.

Τα υποψήφια τραγούδια για την εκπροσώπηση της Ελλάδας και του OGAE Greece για τον OGAE Song Contest 2018 ήταν (στην παρένθεση αναγράφεται η δισκογραφική εταιρία του κάθε καλλιτέχνη)

  1. Βασίλισσα – Ελένη Φουρέιρα (Panik Records)
  2. Αλεπού – Χριστίνα Αναγνωστοπούλου (Panik Records)
  3. Δεύτερα κλειδιά – Ελεωνόρα Ζουγανέλη (MINOS EMI)
  4. Στην καρδιά – Θέμης Αδαμαντίδης (Heaven Music)
  5. Όριο κανένα – Demy (Panik Records)
  6. Για κάποιο λόγο – Νίκος Οικονομόπουλος (MINOS EMI)
  7. Μη μ’ακουμπάς – Πέγκυ Ζήνα (MINOS EMI)
  8. Πέντε λεπτά – Γιάννης Βαρδής (Epic Music)
  9. Εδώ στη δουλειά – Διονύσης Σχοινάς (Spicy)
  10. Του κόσμου αυτό το κάτι – Ελευθερία Αρβανιτάκη (Panik Oxygen)

Τα μέλη του OGAE Greece συμμετείχαν στην διαδικασία της ψηφοφορίας ψηφίζοντας όλα τα τραγούδια με τη γνωστή κλίμακα της Eurovision: 1-8, 10 και 12 βαθμοί. Για λόγους έγκυρης διαδικασίας, η συμμετοχή “Στη καρδιά” με ερμηνευτή τον Θέμη Αδαμαντίδη τελικώς ακυρώθηκε διότι το τραγούδι είχε κυκλοφορήσει ανεπίσημα τον Νοέμβριο του 2013, κάτι που δυστυχώς είναι ενάντια στους κανονισμούς του διαγωνισμού.

Η τελική κατάταξη των υποψήφιων τραγουδιών έχει ως εξής:

  1. Βασίλισσα – Ελένη Φουρέιρα | 488 βαθμοί
  2. Δεύτερα κλειδιά – Ελεωνόρα Ζουγανέλη | 353 βαθμοί
  3. Για κάποιο λόγο – Νίκος Οικονομόπουλος | 353 βαθμοί
  4. Όριο κανένα – Demy | 318 βαθμοί
  5. Μη μ’ ακουμπάς – Πέγκυ Ζήνα | 274 βαθμοί
  6. Εδώ στη δουλειά – Διονύσης Σχοινάς | 269 βαθμοί
  7. Πέντε λεπτά – Γιάννης Βαρδής | 246 βαθμοί
  8. Του κόσμου αυτό το κάτι – Ελευθερία Αρβανιτάκη | 246 βαθμοί
  9. Αλεπού – Χριστίνα Αναγνωστοπούλου | 141 βαθμοί
  10. DSQ | Στην καρδιά – Θέμης Αδαμαντίδης (267 βαθμοί / 7η θέση)

Με μεγάλη διαφορά βαθμών λοιπόν τα μέλη του OGAE Greece αποφάσισαν στον OGAE Song Contest 2018 (by OGAE Australia) να μας εκπροσωπήσει η Ελένη Φουρέιρα με το κομμάτι “Βασίλισσα”!

Η “Βασίλισσα” κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2017 από την Panik Records και αποτέλεσε προπομπό του 4ου ολοκληρωμένου δίσκου της Ελένης Φουρέιρα που κυκλοφόρησε στην αγορά τον Δεκέμβριο του 2017, κάτω από τον ίδιο τίτλο. Το κομμάτι έχει συνθέσει ο Γιάννης Φρασέρης ενώ τους στίχους έχει υπογράψει ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης. Η παραγωγή του τραγουδιού έγινε από τον Γαβριήλ Γαβριηλίδη.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ελένη Φουρέιρα συμμετέχει στον OGAE Song Contest όχι όμως και η πρώτη που εκπροσωπεί το σωματείο μας. Τις χρονιές 2013 και 2014 η ίδια αποτέλεσε επιλογή των μελών του σωματείου για την εκπροσώπησή του στον διαγωνισμό OGAE Video Contest (διαγωνίζονται καθαρά τα video clips των τραγουδιών και όχι τα ίδια τα τραγούδια) με τα clips “Πιο έρωτας πεθαίνεις” και “Άνεμος αγάπης” αντίστοιχα. Το 2013 το σωματείο μας με 75 βαθμούς κατέκτησε την 5η θέση ενώ το 2014 με 119 βαθμούς την 3η θέση. Αυτή είναι και η υψηλότερη θέση του OGAE Greece στον OGAE Video Contest μέχρι στιγμής.

Ευχόμαστε ο…. σίφουνας της Eurovision 2018 να μας φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και – γιατί όχι; – τη πρωτιά!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ OGAE GREECE! 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ο OGAE Greece ξεκίνησε να λαμβάνει μέρος στον OGAE Song Contest το 1988. Έχει στο ενεργητικό του δύο βραβεία: το 1994 με το “Φταις” (Σαμπρίνα) και το 2006 με το “Mambo!” (Έλενα Παπαρίζου). Τις 22 από τις συνολικά 30 φορές, οι Ελληνικές συμμετοχές έχουν καταφέρει να μπουν στη πρώτη δεκάδα. Από αυτές οι 12 είναι και εντός της πρώτης πεντάδας! Η Ελλάδα δεν έχει τερματίσει ποτέ στη τελευταία θέση στην ιστορία του OGAE Song Contest. Η χαμηλότερη θέση της είναι η  19η ανάμεσα στις 27 συμμετοχές, το 2010 με την Τάνια Τσανακλίδου και το τραγούδι «Εγώ για δύο». Ανάμεσα στα ονόματα που έχουν εκπροσωπήσει τον OGAE Greece όλα αυτά τα χρόνια είναι η Άννα Βίσση, η Μαντώ, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Στέφανος Κορκολής, ο Σάκης Ρουβάς, η Δέσποινα Βανδή, ο Αντώνης Ρέμος κ.α. Ο καλλιτέχνης που έχει εκπροσωπήσει τις περισσότερες φορές την Ελλάδα στον OGAE Song Contest είναι η Έλενα Παπαρίζου αφού έχει λάβει μέρος συνολικά τέσσερις φορές (2006, 2007, 2013 και 2016). Το αμέσως επόμενο ρεκόρ κατέχουν η Μαντώ και η Δέσποινα Βανδή έχοντας από τρεις συμμετοχές η κάθε μία. Η τελευταία εκπρόσωπος του σωματείου ήταν η Μαρίνα Σάττι η οποία συμμετείχε με την μεγάλη της επιτυχία “Μάντισσα” κερδίζοντας την 14η θέση, ανάμεσα σε 28 συμμετοχές!

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Βασιλισσα και όριο κανένα είναι τα αγαπημένα μου… Καλή επιτυχία, αν και νομίζω θα βγει καλή θέση!

  2. Για τη συμμετοχή των τραγουδιών παίρνετε την έγκριση των δημιουργών και των ίδιων των καλλιτεχνών; Δηλαδή συμμετέχουν εν γνώσει τους;

  3. Θα σκίσει και ΕΔΩ η Φουρ! Αν οχι πρώτη τριάδα με πεντάδα! Την γουστάρουν και οι εξω πλέον…Αντε και σε 2-3 χρονακια, να παει με την Ελλάδα επίσημα…Δεν εχει τελειώσει για αυτην η ΕV!

    • Αν πήγαινε με την Ελλάδα φέτος με την εμφάνιση που είχε θα το είχε σηκώσει ήδη! Το πιστεύω ότι την έχει χαλαρά τη 1η θέση με αυτό το τραγούδι!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ