Eurovision 2019: Η απάντηση της EBU για τη διοργάνωση και την εγγύηση!

Ενώ η προσοχή όλων είναι στραμμένη στο γεγονός αν θα καταφέρει το Ισραήλ να διοργανώσει τον Διαγωνισμό της Γιουροβίζιον του χρόνου, και αφού μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία κίνηση εκ μέρους της ισραηλινής κυβέρνησης για χρηματοδότηση της ΚΑΝ, βλ. το σημερινό άρθρο μας, η EBU έδωσε σήμερα απάντηση σε ερώτημα που της τέθηκε από το esctoday.com:

Η EBU εργάζεται εντατικά με την ΚΑΝ πριν από την αυριανή λήξη της προθεσμίας σχετικά με την προώθηση των λεπτομερειών για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον του χρόνου. Κάθε χρόνο πρέπει να παρέχονται οικονομικές εγγυήσεις στην EBU προτού ξεκινήσουν τα σχέδια και ανακοινωθεί η πόλη που θα φιλοξενήσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον. Στην περίπτωση που κάποιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας δεν εκπληρώσει τις απαιτήσεις, πάντα υπάρχουν σχέδια έκτακτης ανάγκης, όπως είναι φυσιολογικό, όταν σχεδιάζει κανείς ένα τόσο μεγάλο γεγονός με πολλούς διεθνείς ενδιαφερόμενους.

Νωρίτερα σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ, Μοσέ Καχλόν, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ynet πως η ΚΑΝ μπορεί εύκολα να βρει την εγγύηση για την EBU:

Μπορούν να βρουν την εγγύηση μέσα σε ένα λεπτό. Αν δεν καταθέσουν την εγγύηση, θα διαπράξουν πολύ μεγάλο σφάλμα. Η εταιρεία είναι δημόσια οντότητα, παίρνει δημόσια χρήματα και πρέπει να δουλεύει σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Η διοργάνωση της Γιουροβίζιον [στο Ισραήλ] εξαρτάται μόνο από τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Κανένας δεν του στέκεται εμπόδιο.

Θα μπορέσει η ΚΑΝ να βρει τη χρηματική εγγύηση των 12 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στο επόμενο 24ωρο; Θα ανατεθεί η διοργάνωση σε άλλη χώρα; Όλες οι εξελίξεις πάντα στον OGAE Greece!

πηγή: esctoday.com, ebu.ch

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το ισραηλ θελει να ακουγεται.οχι μονο θα γινει στο ισραηλ αλλα και στην ιερουσαλημ.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ