ΣΕΡΒΙΑ: Ξεκίνησε η αναζήτηση τραγουδιών για τον εθνικό τελικό!

 

Οι υποβολές τραγουδιών ξεκίνησαν, στην Κρατική Τηλεόραση RTS, για τον 64ο διαγωνισμό της Eurovision. Όπως και πέρυσι, ο εκπρόσωπος της Σερβίας θα επιλέγει από εθνικό τελικό.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι τραγουδιστές / συνθέτες μπορούν να στείλουν τις αιτήσεις τους ανώνυμα μέχρι την 1η Νοεμβρίου, για να διεκδικήσουν το πολυπόθητο εισιτήριο για την Eurovision 2019. Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι καλλιτέχνες μπορούν να είναι οποιασδήποτε εθνικότητας, αλλά οι συμμετοχές θα πρέπει να είναι γραμμένες σε σερβικά ή σε οποιαδήποτε άλλη επίσημη γλώσσα της χώρας.

Τα τραγούδια που θα υποβληθούν θα κριθούν από μια πρωτοβάθμια κριτική επιτροπή, η οποία δεν θα γνωρίζει τα ονόματα των συντελεστών. Αυτή η διαδικασία διασφαλίζει ότι τα μέλη της επιτροπής δεν θα επηρεαστούν από τα μεγάλα ονόματα που πιθανόν να συμμετέχουν. Τα τραγούδια αυτά θα παρουσιασθούν στον εθνικό τελικό του RTS και ο νικητής θα επιλεγεί με ένα συνδυασμό 50/50 κριτικής επιτροπής και κοινού.

Η Σερβία είχε επιλέξει τραγούδι μέσω εθνικού τελικού τις χρονιές 2007 (όπου και κατέκτησε την 1η θέση στον διαγωνισμό χάρη στο τραγούδι «Μolitva”)2008 (η συμμετοχή «Oro” κατάφερε με 160 βαθμούς να σκαρφαλώσει στην υψηλή 6η θέση) και 2009 (η συμμετοχή «Cipela” που δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό).

Πέρυσι η Σερβία εκπροσωπήθηκε από τους Sanja Ilic & Balkanika, με το τραγούδι “Nova deca”. Το τραγούδι επιλέχθηκε, ανάμεσα από 17 τραγούδια που διαγωνίστηκαν στον εθνικό τελικό, Beovizija 2018. Το αποτέλεσμα κρίθηκε με ποσοστό 50-50 από την κριτική επιτροπή και televoting. Την τελική βραδιά της Eurovision, στην Λισαβόνα, τερμάτισε στην 19η θέση με 113 βαθμούς.

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ