ΙΣΡΑΗΛ: Η Shiri Maimon στην Eurovision 2019;

Εν αναμονή της ανακοίνωσης της πόλης που θα φιλοξενήσει την Eurovision 2019, στο Ισραήλ ήδη παίρνονται οι πρώτες αποφάσεις για την επιλογή του εκπροσώπου της! Το έργο δεν θα είναι εύκολο, καθώς ο πήχης ανέβηκε ψηλά μετά τη νίκη της Netta Barzilai στη Λισαβόνα.

Η διαδικασία επιλογής του εκπροσώπου της χώρας θα γίνει, όπως και για το 2018, μέσα από το τάλεντ σόου HaKokhav HaBa / הכוכב הבא (Το Επόμενο Αστέρι), που θα διοργανωθεί από την ιδιωτική εταιρία μέσων μαζικής ενημέρωσης Keshet.

Σε ανάρτησή της στο Instagram, η Shiri Maimon δεν έκρυψε τη χαρά της, διότι θα παίξει τον δικό της ρόλο στην επιλογή του επόμενου σταρ, παίρνοντας τη θέση κριτή μαζί με 6 ακόμη γνωστά ονόματα του Ισραήλ! Η Shiri Maimon υπήρξε εκπρόσωπος του Ισραήλ το 2005 στο Κίεβο, όπου κατέκτησε την 4η θέση και 154 βαθμούς με την μπαλάντα «Hasheket shenish’ar».

Η δημοφιλής καλλιτέχνης αυτή την εποχή βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει σε μιούζικαλ στο Θέατρο Broadway, όπου θα ερμηνεύσει τον ρόλο της Roxy Hart. Στο τέλος του Οκτώβρη θα επιστρέψει στην πατρίδα της και θα ξεκινήσει της ετοιμασίες της για το HaKokhav HaBa.

Δεν θα είναι όμως η μόνη γιουρο-σταρ που θα συμμετάσχει στην κριτική επιτροπή! Ο Harel Skaat, που εκπροσώπησε το Ισραήλ το 2010 με το τραγούδι «Milim» (14η θέση, 71 βαθμοί), θα αναλάβει τον δικό του ρόλο στην ανάδειξη του νικητή! Ο Harel Skaat έχει ήδη διατελέσει κριτής του σόου το 2015, 2016 και 2017.

 

➡ Πιστεύετε ότι το Ισραήλ θα καταφέρει να επιλέξει για 2η συνεχή χρονιά νικητή για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision μέσα από το HaKokhav HaBa;

πηγή: www.escxtra.com, vintti.yle.fi, www.tabletmag.com

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παιδια ο,τι να ναι γράφετε συγγνωμη κι όλας! Αφενος δεν εχουν αποφασισει ακομα πως θα επιλεξουν τον καλλιτεχνη που θα τους εκπροσωπησει. Ζητησαν απο τα ιδιωτικα καναλια διάφορες προτάσεις. Το rising star ειναι μια απο αυτες. Ακομα κ αν αυτο επιλεχθει η Shiri θα ναι κριτης, που κολλάει ο τίτλος;Συγγνωμη αλλα το αρθρο σας αυτο δεν σας τιμά καθολου. Οχι βεβαια οτι περιμενω να δημοσιευσετε το σχόλιο μου.

    • Καλημέρα!!
      Είμαι ο Κρικόρ και είμαι μέλος της συντακτικής ομάδας του OGAE Greece και αρχισυντάκτης, γι’ αυτό και απαντάω (μη νομίζεις δηλαδή ότι πετάγομαι από το πουθενά! χαχα)
      Αρχικά, γιατί να μην δημοσιευτεί το σχόλιο σου; Δημοσιεύονται όλα όσα δεν περιέχουν βρισιές και προσβάλουν/θίγουν (με άσχημο τρόπο) κάποιο άλλο άτομο ή τα σχόλια που είναι τύπου spam!
      Όσο για το άρθρο, εμείς μεταφέρουμε τις όποιες πληροφορίες έχουμε. Σωστές-λάθος, αυτές είναι! Δεν μπορούμε να είμαστε σε όλες τις χώρες ταυτόχρονα και να ελέγχουμε αν ισχύουν όλα 100%. Τώρα για τον τίτλο του άρθρου, είναι παραπλανητικός (συμφωνώ) αλλά όχι και εντελώς άσχετος, αλλά και αυτό μέσα στο παιχνίδι είναι! Πάντως, όπως και να έχει σ’ ευχαριστούμε για το σχόλιο και για το ενδιαφέρον!

      • Ευχαριστώ για την απάντηση. Εχει γραφεί σε πολλά σαιτ τη διαδικασία που κάνουν για να επιλέξουν τρόπο επιλογής, δεν ειναι μυστικό. Ισως ήταν λάθος το οτι ειπα οτι δεν θα το δημοσιευσετε. Απλά διαβασα κάτι που δεν ισχυει και για αυτο σχολίασα. Ισως θα έπρεπε πάντως να το διορθώσετε το άρθρο.

  2. Αυτα τα δυο ατομα δεν εχω καταλαβει ακομη γιατι εχουν θεση κριτη,η κυρια κ ο κυριος δεν εχουν καποια σημαντικη καριερα στο ισραηλ.ας στειλουν ενα καταξιωμενο ονομα φετος οπως ριτα (ποιοτικο),ιντερνασιοναλ (ποπ) και στην χειροτερη sarit hadad.θεμα μη προκρισης δεν υπαρχει.ας σταματησουν μια χρονια αυτη την διαδικασια επιλογης.

    • Θέμα μη πρόκρισης δεν υπάρχει αλλά δε θέλουν να βρεθούν στις τελευταίες θέσεις του πίνακα στον τελικό και μάλιστα εντός έδρας όπως φέτος η Πορτογαλία

      • Ναι ακομη κλαιει η πορτογαλια.ποιος νοιαζεται.εκεινο το βραδυ μονο και μονο που γινεται στην χωρα ο διαγωνισμος τα επισκιαζει ολα.

  3. Διαβάζοντας τον τίτλο νόμιζα ότι θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ του χρόνου ή θα ναι μια απ τους παρουσιαστές ?

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ