JUNIOR EUROVISION 2018: Καλώς ήρθες… Καζακστάν!

Μπορεί η συμμετοχή της Ουαλίας στη φετινή Junior Eurovision να είναι νέα είσοδος στο χώρο του διαγωνισμού όπως ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο – όμως η χώρα τυπικά, λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό των ενηλίκων από το 1957, ως κομμάτι του Ηνωμένου Βασιλείου. Το πραγματικό ντεμπούτο γίνεται από άλλη χώρα, η οποία δεν έχει λάβει μέρος ποτέ σε κανέναν διαγωνισμό της Eurovision: ούτε στην ενήλικη ούτε στη παιδική. 

Ο λόγος για το Καζακστάν! Χώρα που βρίσκεται γεωγραφικά στην Ασία αλλά είναι από το 2008 σε συζητήσεις με την EBU για μόνιμη συνεργασία. Η χώρα μεταδίδει τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision κάθε χρονιά από το 2010 ενώ από το 2015 είναι συνδεδεμένο μέλος της EBU μέσω του καναλιού Khabar Agency και από το 2017 μέσω του καναλιού 31 (Channel 31). Λόγω των πρόσφατων συζητήσεων για επίσημη προσχώρηση της χώρας στην EBU, επιτρέπεται η ίδια να λάβει μέρος στον διαγωνισμό Junior Eurovision φέτος ενώ δεν αποκλείεται να δούμε τη χώρα να λαμβάνει και επίσημα πλέον μέρος και στην ενήλικη Eurovision από το 2019 και μετά.

Οι χώρες που θα διαγωνιστούν στη Junior Eurovision 2018 είναι πλέον 19. Στο προηγούμενο μας άρθρο είχαμε αναφέρει τις μέχρι τότε γνωστοποιημένες δεκατέσσερις. Μετά την είδηση της εισαγωγής του Καζακστάν, επιβεβαιώθηκαν και οι φήμες περί επιστροφής δύο ακόμη χωρών από το πρόσφατο παρελθόν: για το Αζερμπαϊτζάν και για το Ισραήλ. Η πρώτη, συμμετείχε στον διαγωνισμό για πρώτη φορά το 2012 και έκανε δύο συνεχόμενες εμφανίσεις. Η δεύτερη, συμμετείχε επίσης για πρώτη φορά το 2012 ενώ έκανε ακόμη μία εμφάνιση, το 2016! Στη λίστα προστίθενται επίσης και η Αλβανία με την Αυστραλία ολοκληρώνοντας έτσι την λίστα με τις 19 διαγωνιζόμενες χώρες!

Αναλυτικά οι χώρες της Junior Eurovision 2018 είναι: 

  1.   Αλβανία
  2.  Αρμενία
  3.  Αυστραλία
  4.  Αζερμπαϊτζάν
  5.  Λευκορωσία
  6.  Γαλλία
  7.  Γεωργία
  8.  Ιρλανδία
  9.  Ισραήλ
  10.  Ιταλία
  11.  Καζακστάν
  12.  Μάλτα
  13.  Ολλανδία
  14.  Πολωνία
  15.  Πορτογαλία
  16.  Π.Γ.Δ.Μ.
  17.  Ρωσία
  18.  Σερβία
  19.  Ουαλία

Φέτος, ο αριθμός των διαγωνιζόμενων χωρών (19) αποτελεί ρεκόρ συμμετοχών καθώς ποτέ δεν έχουν λάβει μέρος τόσες πολλές χώρες ξανά στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν η συμμετοχή 18 χωρών ο 2004 ενώ οι λιγότερες χώρες που έχουν διαγωνισθεί ποτέ είναι 12 τις χρονιές 2012 και 2013.

Υπενθυμίζουμε ότι ο διαγωνισμός φέτος θα διεξαχθεί στο Minsk Arena, στο Μινσκ της Λευκορωσίας, τη Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018. 

Στο παρακάτω video, που έχει επιμεληθεί η επίσημη ομάδα της Junior Eurovision, μπορείτε να δείτε αποσπασματικά όλους τους νικητές των διαγωνισμών από το 2003 έως και 2017!

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά στον διαγωνισμό Junior Eurovision, μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συγγνώμη για τη διόρθωση, αλλά μιας και χρησιμοποιήσατε τη λέξη “γεωγραφικά”, τα εδαφη του Καζακστάν εκτείνονται και στην Ευρώπη (δυτικά του Ουράλη) μια μικρή ίσως περιοχή σε σχέση με τη συνολική αχανή έκτασή του αλλά δεν παύει να είναι μεγαλύτερη από την έκταση της Ελλάδας ή αν θελετε απ’αυτην της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας μαζί.

    • Έχεις δίκιο! Αναφέρθηκε σε πολύ γενικό επίπεδο, χωρίς να δώσω βάση στη τόση λεπτομέρεια. Ωστόσο, είναι πολύ σωστό αυτό που λες! Σε ευχαριστώ για την παρέμβαση!

  2. Eτσι οπως παει ανοιγει ο δρομος στο Καζακσταν να παρει μερος στην κανονικη Eurovision

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ