ΓΑΛΛΙΑ: Με εθνικό τελικό ο εκπρόσωπος της χώρας και το 2019!

Η Γαλλία μετά από χρόνια διεξήγαγε εθνικό τελικό για την ανάδειξη του φετινού της εκπροσώπου. Το Destination Eurovision 2018 αποφασίστηκε ότι ήταν ένα αρκετά επιτυχημένο project κι έτσι θα συνεχιστεί και του χρόνου. Ο επόμενος καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη διοργάνωση του Ισραήλ θα επιλεγεί μέσα από το Destination Eurovision 2019.

Ο γαλλικός κρατικός φορέας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ξεκινά επίσημα η κατάθεση ενδιαφέροντος για την εθνική επιλογή. Η πρόσκληση αφορά οποιονδήποτε επιθυμεί να στείλει την υποψηφιότητά του μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου. Φυσικά πρέπει να πληρούνται οι αντίστοιχοι όροι και προϋποθέσεις που έχει θέσει η EBU και η γαλλική τηλεόραση. Ακόμα, το κάθε τραγούδι πρέπει να αποτελείται κατά 70% τουλάχιστον από γαλλικό στίχο. Επιπλέον, κάθε υποψήφιος μπορεί να καταθέσει μέχρι 3 τραγούδια.

Η γαλλική τηλεόραση θα συνεργαστεί εκ νέου με τα ITV Studios France και την SACEM για την εθνική επιλογή, το Destination Eurovision 2019.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την εθνική επιλογή του 2019.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους συμμετοχής ή αν θέλετε να κάνετε κατάθεση κάποιας υποψηφιότητας μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο εδώ.

Από ότι φαίνεται η Γαλλία στοχεύει ψηλά και για την επόμενη χρονιά. Δε μένει επομένως, παρά να δούμε ποιες θα είναι οι επιλογές της χώρας στον εθνικό τελικό που θα γίνει σε περίπου 7 μήνες από τώρα.

Στη Eurovision 2018 η Γαλλία εκπροσωπήθηκε από τους Madame Monsieur (Émilie Satt και Jean-Karl Lucas) και το τραγούδι ”Mercy”. Στον μεγάλο τελικό κατέλαβαν την 13η θέση έχοντας συγκεντρώσει συνολικά από κριτική επιτροπή και τηλεοπτικό κοινό 173 βαθμούς! Το τραγούδι αγαπήθηκε πολύ από τους φανς και για αρκετούς μήνες βρισκόταν ψηλά στα στοιχήματα. Ωστόσο, στο διαγωνισμό κατέληξε ακριβώς στη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ας θυμηθούμε την εμφάνιση των φετινού γαλλικού ντουέτου.

Συμφωνείτε με την απόφαση εθνικού τελικού και για το 2019; Θα θέλατε κάποιον συγκεκριμένο καλλιτέχνη υποψήφιο για την εκπροσώπηση της χώρας; Πείτε μας στα σχόλια.

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ