ΙΣΡΑΗΛ: Κάνει πίσω η κυβέρνηση σχετικά με την Ιερουσαλήμ!

Η ισραηλινή κυβέρνηση φαίνεται πως κάνει πίσω σχετικά με την απαίτηση της διοργάνωσης της επόμενης Eurovision στην Ιερουσαλήμ υπό τον φόβο γενικευμένου μποϊκοτάζ λόγω του παλαιστινιακού ζητήματος.

Ύστερα από μια τηλεδιάσκεψη υπουργών της κυβέρνησης, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, αποφασίσθηκε πως όλες οι διαβουλεύσεις με την EBU θα γίνουν από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα του Ισραήλ (IPBC/KAN).

Συγκεκριμένα, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu, ο υπουργός Οικονομικών Moshe Kahlon, ο υπουργός Επικοινωνιών Ayoub Kara κι ο Γενικός Δικαστής Avichai Mandelblit. Εντύπωση προκάλεσε η απουσία της υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού Miri Regev, η οποία είχε δηλώσει πως η Eurovision 2019 θα γίνει «ή στην Ιερουσαλήμ ή πουθενά».

Ποιες πόλεις διεκδικούν το χρίσμα

Εκτός της Ιερουσαλήμ, τη διοργάνωση της Eurovision 2019 διεκδικούν το Τελ Αβίβ παρ’ όλο που αρχικά είχε αποσύρει το ενδιαφέρον του, η Πετάχ Τικβά, η Χάιφα με το γήπεδο Teddy Stadium χωρητικότητας 31.000 θέσεων το οποίο δεν έχει οροφή, κι η Εϊλάτ που βρίσκεται στα νότια του Ισραήλ αλλά δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές για τον διαγωνισμό.

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

[Φωτογραφίες: escxtra.com]

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ετσι μπράβο! Να γίνει στο Τελ Αβίβ που ακούγεται και ωραία σαν ονομασία!
    Shalom Israel!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ