ΙΣΡΑΗΛ: «Ή στην Ιερουσαλήμ ή πουθενά» δηλώνει υπουργός της κυβέρνησης!

Η Μίρι Ρεγκέβ, υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού του Ισραήλ, δήλωσε πως η Eurovision 2019 θα διεξαχθεί στην Ιερουσαλήμ, τονίζοντας πως αν δεν γίνει στη συγκεκριμένη πόλη, τότε ο διαγωνισμός μπορεί να διοργανωθεί σε κάποια άλλη χώρα.

«Προτείνω στην κυβέρνηση αν η Eurovision δεν γίνει στην Ιερουσαλήμ, τότε δεν θα ήταν σωστό να τη διοργανώσει» δήλωσε η Μίρι Ρεγκέβ σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης και πρόσθεσε: «Ο διαγωνισμός θα κοστίσει περίπου 12 εκατ. ευρώ και σχεδιάζεται να διαφημίσει τη χώρα. Το Κράτος του Ισραήλ έχει πρωτεύουσα, λέγεται Ιερουσαλήμ και δεν πρέπει να ντρεπόμαστε γι’ αυτό».

Τα λόγια της υπουργού έρχονται σε αντίθεση με αυτά αξιωματούχου της ισραηλινής κυβέρνησης που υποστήριξε ότι η Ιερουσαλήμ δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη ως τόπος διεξαγωγής του 64ου διαγωνισμού.

Οι ιθύνοντες της EBU θα συναντηθούν, μέσα στον μήνα, με τους διοικούντες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης του Ισραήλ (IPBC/KAN) ώστε να οριστικοποιήσουν τα πρώτα σημεία-κλειδιά για τον επόμενο διαγωνισμό.

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

[Φωτογραφίες: economy365.gr]

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλέ τι πείσμα είναι τούτο με την Ιερουσαλήμ?
    Της …φυλής τον χαβά!
    Μποϊκοτάζ!

  2. Να γίνει στην Ιερουσαλήμ και ας αποχωρήσουν οσες χώρες θέλουν.. Αφου αυτη ειναι η πρωτεύουσα τους τι να κάνουν οι άνθρωποι?

  3. Αυτη η υπουργος ειναι αλλου για αλλου,το λεει μονο και μονο για προσωπικο οφελος,της ηρθε το εθνικιστικο τωρα αυτης.θελουν ιερουσαλημ για να συζητηθουν περισσοτερο.την προηγουμενη πεμπτη ταλαιπωρουσε τηλεφωνικα τον διοικητη της ισραηλινης αστυνομιας για να αφησει την ντανα να παρελασει στο pride επανω σε ενα φορτηγο εμπνευσμενο με το φορεμα με τα φτερα,η αστυνομια να της λεει ειναι επικυνδηνα για ενα διεθνη προσωπο σαν την ντανα αυτη να επιμενει.καθε χρονο τα ιδια με αυτην γινεται

  4. Καλυτερα η Eurovision του 2019 να γινει στο Τελ Αβιβ αλλιως αρκετες χωρες να μποικοταρουν το Ισραηλ δυστηχως η κινηση Τραμπ να αναγνωρισει την Ιερουσαλημ ως πρωτευουσα του Ισραηλ ηταν η αρχη να εχουμε αυτη την κοντρα για το που θα γινει του χρονου η Eurovision

  5. […] Συγκεκριμένα, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu, ο υπουργός Οικονομικών Moshe Kahlon, ο υπουργός Επικοινωνιών Ayoub Kara κι ο Γενικός Δικαστής Avichai Mandelblit. Εντύπωση προκάλεσε η απουσία της υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού Miri Regev, η οποία είχε δηλώσει πως η Eurovision 2019 θα γίνει «ή στην Ιερουσαλήμ ή πουθενά». […]

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ