ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Αναζήτηση ευθυνών μετά την αποτυχία!

Η Ρουμανία εκπροσωπήθηκε στην Eurovision 2018, από το συγκρότημα The Humans, με την ροκ-μπαλάντα «Goodbye», σε σύνθεση Alexandru Matei, Alin Neagoe και στίχους Cristina Caramarcu, που είναι και η τραγουδίστρια του συγκροτήματος.

Η Ρουμανία, που διαγωνίσθηκε δεύτερη στον Β’ Ημιτελικό, δεν κατάφερε να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό, αφού κατέλαβε την 11η θέση (8η στην ψηφοφορία των επιτροπών και 13η στην ψηφοφορία του κοινού) με 107 βαθμούς, μόλις 4 βαθμούς λιγότερους από την 10η Ουγγαρία και τους AWS που πήραν το εισιτήριο για τον Μεγάλο Τελικό. Έτσι, η Ρουμανία μαζί με άλλες δυο χώρες, το Αζερμπαϊτζαν και τη Ρωσία, για πρώτη φορά στην ιστορία της δεν κατάφερε να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό. Σημειωτέον ότι οι μόνες χώρες που έχουν καταφέρει να  προκριθούν πάντα από τους Ημιτελικούς στον Μεγάλο Τελικό είναι πλέον δύο, η Ουκρανία και η Αυστραλία.

Μετά από αυτό το άσχημο για τη Ρουμανία αποτέλεσμα με τον αποκλεισμό της από τον Μεγάλο Τελικό, το διοικητικό συμβούλιο του Ρουμανικού τηλεοπτικού σταθμού TVR προτίθεται να λάβει μέτρα εναντίον των υπευθύνων, όπως ανέφερε το adevarul.ro.

Την περασμένη εβδομάδα, το αποτέλεσμα της συμμετοχής της Ρουμανίας στη Eurovision 2018 συγκαταλεγόταν στα θέματα συζήτησης κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του TVR. Σύμφωνα με το paginademedia.ro, το TVR πιστεύει ότι οι συντελεστές της παρουσίασης της Ρουμάνικης συμμετοχής  «δεν ανήκαν σε επίπεδο που απαιτεί ο διεθνής ανταγωνισμός». Επιπλέον, «μετά την κακή παρουσία της ρουμανικής συμμετοχής, θα απαιτηθούν παραιτήσεις» και «θα επιβληθούν κυρώσεις».

Επιπλέον, το TVR απογοητεύθηκε από την αντίδραση της Ρουμανικής αποστολής για τον αποκλεισμό στη Λισαβόνα. Αντί να αναλάβει την ευθύνη, η Ρουμανική ομάδα κατήγγειλε τεχνικά προβλήματα με τις γραμμές ψηφοφορίας στις χώρες με «μεγάλες ρουμανικές κοινότητες», όπως στη Γερμανία και την Ιταλία.

Γενικά, το συμβούλιο του TVR ζήτησε από τους εξωτερικούς συνεργάτες που συμμετείχαν  στη Eurovision του 2018 να μην προσκληθούν ξανά για μελλοντικές συμμετοχές στο διαγωνισμό. Επιπλέον, το συμβούλιο συμφώνησε να αναπτυχθεί μια «καλή και περιεκτική επενδυτική στρατηγική προκειμένου να επιτευχθεί μια καλή παρουσίαση» στα επόμενα χρόνια.

[Πηγή: ESCXTRA, φωτογραφία: eurovision.tv]

Written by 

Related posts

4 Thoughts to “ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Αναζήτηση ευθυνών μετά την αποτυχία!”

 1. Eurovisionικος

  Ελπίζω κάτι αντίστοιχο να κάνει και η ΕΡΤ. Να σκεφτεί γιατί ένα τραγούδι που αγαπήθηκε τόσο πολύ από τον κόσμο με μια δυνατή ερμηνεύτρια από την στιγμή που έφτασε στην Λισαβόνα συνέχεια έπεφτε τόσο στα στοιχήματα, όσο και στις προτιμήσεις δημοσιογράφων αλλά και στα σχόλια όσων παρακολουθούσαν τις πρόβες. Νομίζω ήρθε καιρός να γίνει αυτοκριτική αν θέλουμε να πάμε μπροστά και ψηλά ξανά.

  1. Gresc18

   Αν η ΕΡΤ εκανε αυτο κριτικη θα επρεπε να εχει ξηλωσει ολους τους υπευθυνους και τους διευθυντες καθως ολο το προγραμμα της δεν παει καλα …αλλα τα κανει αυτα η ΕΡΤ ?

 2. Alex

  Το τραγούδι, ως άκουσμα, ήταν αρκετά συμπαθητικό και αξιοπρόσεκτο. Η Ρουμανία στο παρελθόν έχει προκριθεί με πιο μέτρια τραγούδια. Όμως η σκηνική του εμφάνιση ήταν βαρυφορτωμένη και ανέμπνευστη. Σου μετέδιδε ένα άγχος.

  Δεν είναι τυχαίο ότι τα πήγε σχετικά καλά στις επιτροπές, ενώ καθόλου καλά στο televoting. Είχε και το πλεονέκτημα της ύπαρξης της Μολδαβίας στον ίδιο ημιτελικό (με το καλησπέρα, 24 βαθμοί από μία μόνο χώρα), όμως έστω κι έτσι, στάθηκε άτυχη αφού για μόλις 4 βαθμούς έχασε την πρόκριση από την Ουγγαρία.

 3. Μάριος

  Ανάλυση των αποτελεσμάτων και αναζήτηση ευθυνών; Αδιανόητα πράγματα για τους δημοσίους υπαλλήλους της ΕΡΤ, που μετρά ήδη τρία Βατερλώ στα τρία χρόνια που διαχειρίζεται τον διαγωνισμό.

Comments are closed.