ΙΣΡΑΗΛ: To «Toy» από την Eurovision στην…. Times Square των Η.Π.Α.!

Μια μεγάλη και λαμπερή εκδήλωση διοργανώνεται αυτές τις μέρες στη Times Square της Νέας Υόρκης των Η.Π.Α. με αφορμή την 70η επέτειο της ίδρυσης του κράτους του Ισραήλ. Διοργανωτές είναι το Υπουργείο Πολιτισμού αλλά και η Πρεσβεία του Ισραήλ στις Η.Π.Α. 

Πλήθος κόσμου – μεταξύ των περισσοτέρων, Εβραίοι κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών – συγκεντρώθηκε στην δημοφιλή παγκοσμίως πλατεία για να απολαύσει τα δρώμενα και να γιορτάσει την ίδρυση του Εβραϊκού κράτους!

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης – μεταξύ άλλων – προβλήθηκε από τις τεράστιες οθόνες της πλατείας και το video clip του «Toy», του τραγουδιού που μερικές ημέρες πριν κέρδισε τη πρώτη θέση στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και χάρισε στη χώρα την 4η νίκη της!

Η εκδήλωση ωστόσο είχε ακόμη ένα… Εβραϊκό άρωμα από την Eurovision καθώς παρούσα ως επίσημη καλεσμένη ήταν η Shiri Maimon. Η εκπρόσωπος του Ισραήλ στη Eurovision 2005 βρέθηκε επί σκηνής για περίπου ένα τέταρτο της ώρας ερμηνεύοντας μεγάλες επιτυχίες της, μεταξύ των οποίων και η μπαλάντα «Hasheket Shenish’ar» με την οποία η ίδια συμμετείχε στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού κερδίζοντας την υψηλή 4η θέση. Η Shiri ήδη από το 2005 αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά αστέρια στη χώρα, με τη φήμη της να μη περιορίζεται μόνο εντός των συνόρων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένας νικητής της Eurovision προβάλλεται στις γιγαντιαίες οθόνες που κοσμούν την δημοφιλή πλατεία της Νέας Υόρκης. Το 2014, η νικήτρια του διαγωνισμού Conchita Wurst είχε την τιμητική της καθώς υπήρξε το περισσότερες φορές αναζητούμενο όνομα στη μηχανή αναζήτησης της Google για τον Μάιο μήνα του ίδιου έτους, ξεπερνώντας ακόμα και τα τεράστια ονόματα των Beyoncé και Lady Gaga! 

Μπορεί οι Ηνωμένες Πολιτείες να μη συμμετέχουν στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, ωστόσο ο μεγάλος τελικός του αγαπημένου τηλεοπτικού show της Ευρώπης μεταδίδεται πλήρως στις Η.Π.Α. με το Αμερικανικό κοινό να δείχνει κάθε χρόνο και περισσότερο ενδιαφέρον! Ας μη ξεχάσουμε άλλωστε, ότι το 2016, στον διαγωνισμό, την εμφάνισή του έκανε και ο παγκοσμίου φήμης Αμερικανός super star Justin Timberlake προωθώντας τη νέα του (τότε) δισκογραφική δουλειά «Can’t stop the feeling». 

Written by 

Related posts