ΤΣΕΧΙΑ: Η επιτυχία του Mikolas οδηγός για τη Eurovision 2019!

Η Τσεχία εκπροσωπήθηκε στην Eurovision 2018 από τον Mikolas Josef, με το τραγούδι «Lie to me», το οποίο έγραψε ο ίδιος.  Η συμμετοχή της Τσεχίας, που φιγουράριζε για αρκετό καιρό στις πρώτες θέσεις των στοιχηματικών προβλέψεων, ήταν η πλέον επιτυχημένη της στο διαγωνισμό.

Ο Mikolas Josef με το «Lie to mie« κατάφερε να γράψει ιστορία για την Τσεχία στο φετινό διαγωνισμό! H χώρα του, όχι μόνο κατάφερε, να περάσει στον τελικό για δεύτερη φορά από το 2007 που συμμετέχει, αλλά και να φέρει την καλύτερη θέση (6η) μέχρι τώρα, συγκεντρώνοντας 281 βαθμούς. Ανάμεσα στους βαθμούς αυτούς περιλαμβάνονται και τα δυο 12αρια του κοινού από την νικήτρια χώρα το Ισραήλ και την μεγάλη έκπληξη της βραδιάς, την πρώτη στις επιτροπές Αυστρία, που είναι και τα πρώτα 12άρια που λαμβάνει η Τσεχία σε Τελικό!

Με γνώμονα αυτή την επιτυχία, η Κρατική Ραδιοτηλεόραση της Τσεχίας Česká televize (CT) ξεκίνησε να καταστρώνει τα σχέδιά της για την Eurovision 2019 που θα γίνει στο Ισραήλ, αν και ακόμα δεν έχει επίσημα επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της.

Σε μια συνέντευξη που έδωσε στο eurocontest.cz, ο Jan Bors, αρχηγός της εθνικής αποστολής της Τσεχίας, εξέφρασε την ελπίδα να συνεχίσει και φέτος η διαδικασία επιλογής της συμμετοχής να γίνεται με έναν εθνικό τελικό (Eurovision CZ), όπως είχε γίνει και πέρσι με την επιτυχή, όπως αποδείχθηκε, επιλογή του Mikolas.

Επιπλέον, σημείωσε ότι αρκετοί Τσέχοι καλλιτέχνες έχουν ήδη αρχίσει να δουλεύουν για πιθανές συμμετοχές στη διαδικασία επιλογής του εκπροσώπου της χώρας για τη Eurovision 2019. Αυτό είναι ένα θετικό σημάδι που δείχνει το αυξανόμενο ενδιαφέρον στη Τσεχία για τον διαγωνισμό .

Στο παρελθόν, η Τσεχία χρησιμοποίησε τόσο την εσωτερική επιλογή όσο και εθνικούς τελικούς για να επιλέξει τους εκπροσώπους της στο διαγωνισμό. Το 2018, η CT επέλεξε να χρησιμοποιήσει έναν συνδυασμό ψηφοφοριών  (50-50) κοινού και κριτικής επιτροπής αποτελούμενη από 10 προηγούμενους διεθνείς συμμετέχοντες στη Eurovision (όπως η Dami Im, οι Jalisse, η Iveta Mukuchyan, κ.ά.). Πάνω από 400 τραγούδια υποβλήθηκαν στην CT, αλλά τελικά μόνο 6 έφτασαν στον τελικό γύρο. Ο Mikolas κέρδισε τόσο στην κριτική επιτροπή όσο και στο κοινό, ένα αποτέλεσμα που τον οδήγησε – παρά τον τραυματισμό του – στην επιτυχή εμφάνιση στη Λισαβόνα!

Μείνετε συντονισμένοι με τον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλα τα νέα του διαγωνισμού της Eurovision!

[Πηγή: ESCXTRA.com, Φωτογραφία: eurovision.tv]

Written by 

Related posts