ΙΣΡΑΗΛ: Το “Toy” δημοφιλέστερο τραγούδι στην ιστορία της Eurovision!

Μπορεί πριν από περίπου δύο εβδομάδες να κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης, όμως δε σταμάτησε εκεί. Ο λόγος για τη Netta Barzilai που φαίνεται να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Μόλις εχτές, το τραγούδι της ”Toy” – χάρη στο οποίο έφερε την τέταρτη νίκη στη Eurovision για το Ισραήλ – έγινε το δημοφιλέστερο τραγούδι όλων των εποχών στην ιστορία του θεσμού. Το επίσημο video clip (στο κανάλι της Eurovision στο YouTube) έχει ήδη ξεπεράσει μέχρι στιγμής τις 60.000.000 προβολές, συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι το ρεκόρ αυτό κατείχε για 8 ολόκληρα χρόνια η νικήτρια της Eurovision 2010, Lena με το βραβευμένο τραγούδι της “Sattelite” (57.355.128 προβολές) ενώ για λίγο χρονικό διάστημα πέρασε μπροστά το ”Allez Ola Olé” (57.890.783 προβολές)τραγούδι που αποτελεί την συμμετοχή της Γαλλίας στον διαγωνισμό της ίδιας χρονιάς!

Για την ιστορία τα βίντεο που αποτελούν την πιο δημοφιλή πεντάδα είναι τα ακόλουθα.

1. Netta, ”Toy” (Νικήτρια ESC 2018 – Ισραήλ) – 60.180.000 προβολές

2. Jessy Matador, ”Allez Ola Olé” (ESC 2010, 12η θέση – Γαλλία) – 57.890.000 προβολές

3. Lena, ”Satellite” (Νικήτρια ESC 2010 – Γερμανία) – 57.355.000 προβολές

4. Loreen, ”Euphoria” (Νικήτρια ESC 2012 – Σουηδία) – 32.805.000 προβολές

5. Måns Zelmerlöw, ”Heroes” (Νικητής ESC 2015 – Σουηδία) – 32.265.000 προβολές

Να αναφέρουμε ότι τα πρώτα τρία βίντεο αποτελούν τα επίσημα video clip, ενώ τα δύο τελευταία βίντεο είναι οι εμφανίσεις από τον μεγάλο τελικό.

Το μουσικό βίντεο της Netta είναι πιο δημοφιλές στην Ισπανία, τη Γερμανία και τη Ρωσία, αντιπροσωπεύοντας από κοινού το 30% περίπου όλων των προβολών. Η δημοτικότητα του βίντεο ξεκίνησε ταυτόχρονα με την δημοσίευση του στα μέσα Μαρτίου και είδε μια σημαντική άνοδο 7 εκατομμυρίων την ημέρα μετά τον Μεγάλο Τελικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εμφάνιση της Netta στον Α ημιτελικό μετρά ήδη 17 εκατομμύρια, η εμφάνιση του τελικού 27 εκατομμύρια και η νικητήρια εμφάνιση περί το 1,5 εκατομμύριο. Άρα, αν αναλογιστεί κανείς και τα 60 εκατομμύρια στο video clip, τότε αντιλαμβάνεται πως το ”Toy” έχει αθροιστικά πάνω από 105.000.000 προβολές.

Ένα ακόμη στατιστικό στοιχείο είναι ότι το βίντεο έχει προβληθεί συνολικά για πάνω από 100 εκατομμύρια λεπτά! Επομένως, για να το δει κάποιος μόνος του για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα θα χρειαζόταν να το βλέπει συνεχώς για 190 χρόνια!!!

Δείτε για ακόμη μία φορά το επίσημο video clip της Netta για το ”Toy”.

Το βίντεο του Toy” δημοσιεύθηκε στις 11 Μαρτίου, πράγμα που σημαίνει ότι η Netta έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ σε μόλις 76 ημέρες.

Θα υπάρξει άραγε μελλοντικά κάποιο τραγούδι που θα ξεπεράσει το ρεκόρ αυτό;

Γιώργος Φλίγκος

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι προβολές είναι ακόμη περισσότερες αν υπολογίσουμε και αυτές από το video clip που ανέβηκε από τον κρατικό φορέα την ίδια ημέρα που ανέβηκε στο κανάλι της Εurovision

  2. Νομίζω είναι λίγο άκυρο το άρθρο υπό την έννοια ότι της λοριν πχ ενα απλο βίντεο που δεν είναι στο επίσημο της eurovision μέτρα νμζω 63εκ
    +το λαιβ της σκηνής αλλά 35 + το βίντεο κλιπ άλλα 38…
    Είναι έγκλημα στην ιστορία του θεσμού και στην αισθητική του να θεωρούμε ξαφνικά το Toy υπέρτατο άσμα…
    Ή ότι και καλά το ολε ολα Επίσης θεωρείται από τα κορυφαία λόγο προβολών?
    Άτοπο το άρθρο θεωρώ…με πολύ αγάπη πάντα από έναν χρόνια πλέον φαν του διαγωνισμού…

    • Αν θες τη γνώμη μου, το άρθρο αναφέρει στατιστικά και όχι τη γνώμη όλων και πάντα με βάση τις προβολές στο επίσημο κανάλι της Eurovision! Γιατί αλλιώς, το τραγούδι με τις περισσότερες προβολές είναι το περσινό της Ιταλίας, ανεβασμένο στο κανάλι του τραγουδιστή. Επιπλέον, το ότι κάποιο τραγούδι είναι το δημοφιλέστερο αυτό δεν το κάνει αυτομάτως και το καλύτερο του διαγωνισμού 😉 μιλάνε απλά οι αριθμοί των προβολών στο youtube. (so what δηλαδή; χαχα) αν καταλαβαίνεις τι εννοώ!

  3. Πραγματικά έχω απογοητευτεί πολύ βλέποντας πώς έχει καταντήσει η Eurovision τα τελευταία χρόνια. Αντί να βγαίνουν όμορφα τραγούδια, με πραγματικά ωραίες φωνές, ο κόσμος ψηφίζει με βάση το θέαμα. Και οι επιτροπές υποτίθεται πως μπήκαν στο παιχνίδι για να σπρώξουν αυτούς που αξίζουν και μόνο αυτό δε συμβαίνει από τη στιγμή που ψηφίζουν συγκεκριμένες χώρες και θάβουν άλλες χωρίς προφανή λόγο (για παράδειγμα, πέρα από την οικονομική μας κατάσταση, τι λόγο έχουν οι επιτροπές να μη μας ψηφίζουν; Έχουμε στείλει και καλά τραγούδια τα οποία ποτέ δεν εκτιμήθηκαν και περιορίστηκαν σε χαμηλές θέσεις).
    Όσον αφορά το Toy θεωρώ πως είναι το πιο κιτσάτο τραγούδι που βγαίνει πρώτο αλλά μάλλον η Ευρώπη τη βρίσκει με τέτοιες σαχλαμάρες.

  4. Κολοκύθια με την ρίγανη που είναι το πιο δημοφιλές τραγούδι στην Eurovision αυτό της χοντρής. Θα συμφωνήσω με τον Κωνσταντίνο ότι το δημοφιλέστερο είναι το Occidentali’s Karma του Francesco Gabbani. Σιγά μην είναι του μπουφέ!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ