ΔΑΝΙΑ: Με το βλέμμα στη Eurovision 2019!

Η Δανία, ως γνωστόν, εκπροσωπήθηκε στην Eurovision 2018, από τον Rasmussen, με το τραγούδι «Higher Ground».

 Το «Higher Ground» γράφτηκε από τους δύο Σουηδούς τραγουδοποιούς Niclas Arn και Karl Eurén, οι οποίοι είχαν τα περισσότερα τραγούδια στο Σουηδικό Grand Prix Melodi, το Melodifestivalen όλα αυτά τα χρόνια.

Κατέλαβε την 9η θέση στον Μεγάλο Τελικό με 226 βαθμούς (προκρίθηκε από το Β’ Ημιτελικό στον οποίο ήρθε πέμπτο).

Μετά την επιτυχημένη αυτή συμμετοχή της Δανίας στη Eurovision της Λισαβόνας, όπου επέστρεψε μετά από 3 χρόνια στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογικής κατάταξης, αφού μεσολάβησαν 2 αποκλεισμοί από τελικούς και μια 20η θέση πέρσι, ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Δανίας DR καταστρώνει τα σχέδια του για την Eurovision 2019 με την ελπίδα να επαναλάβει αυτό το καλό αποτέλεσμα.

Έχοντας σαν οδηγό τη διαδικασία που ακολούθησε πέρσι τον Οκτώβριο για την υποβολή των συμμετοχών και τη διοργάνωση του εθνικού τελικού της Δανίας Dansk Melodi Grand Prix (DMGP), κατά την οποία έθεσε υψηλούς στόχους εξ αρχής σχετικά με την ποιότητα των υποβαλλόμενων συμμετοχών και την επιλογή των 10 τραγουδιών που διαγωνίσθηκαν στον DMGP, το DR επιθυμεί να επαναλάβει την ίδια επιτυχημένη, όπως αποδείχθηκε με την επιλογή του «Higher Ground», συνταγή.

Στην περσινή διαδικασία συμμετείχε ως συμπαραγωγός ο Mads Engaard τον οποίο εμπιστεύθηκε το DR. Κάποιες αλλαγές που έγιναν, με το σκεπτικό της επικέντρωσης όχι μόνο στους στίχους και τη μουσική, αλλά σε ολόκληρη την παρουσίαση των υποψήφιων τραγουδιών στο DMGP, φάνηκε πως είχαν αποτέλεσμα.

Η αφαίρεση του εισαγωγικού βίντεο παρουσίασης των καλλιτεχνών πριν την εκτέλεση των τραγουδιών ήταν μια από αυτές τις αλλαγές με στόχο να δοθεί περισσότερη έμφαση στην παρουσίαση του τραγουδιού και όχι στο πρόσωπο του καλλιτέχνη, που θα του έδινε κάποια πλεονεκτήματα.

Ο Jan Lagermand Lundme, Διευθυντής Ψυχαγωγίας του DR, έκρινε πως η εμπιστοσύνη που έδειξαν στον Mads Engaard έπιασε τόπο και ότι οι αλλαγές στη διαδικασία ήταν που έφεραν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα φέτος.

Με την πρόθεση να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία και για την επιλογή της συμμετοχής της Δανίας για τη Eurovision 2019, τόνισε ότι ο στόχος για να σταλεί μια «ξεκάθαρη συνταγή τραγουδιού και ένα αληθινά καλό τραγούδι» παραμένει, με την ελπίδα να φέρει ένα επίσης καλό αποτέλεσμα, και γιατί όχι, και την πρωτιά!

Το έντονο ενδιαφέρον του κοινού για το διαγωνισμό υπάρχει και επιβεβαιώθηκε φέτος με το ρεκόρ τηλεθέασης που σημείωσε η βραδιά του Μεγάλου Τελικού γα πρώτη φορά μετά το 2014, που φιλοξένησε η Κοπεγχάγη τον διαγωνισμό. Τον Μεγάλο Τελικό παρακολούθησαν 1,1 εκατομμύριο τηλεθεατές, τον Δεύτερο Ημιτελικό (που συμμετείχε η Δανία)  735.000 και τον Α’ Ημιτελικό 439.000.

Μείνετε με τον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλα όσα αφορούν το διαγωνισμό της Eurovision!

[Πηγή: ESCXTRA.com, Φωτογραφία: Eurovision.tv (Thomas Hanses)]

 

Written by 

Related posts

One Thought to “ΔΑΝΙΑ: Με το βλέμμα στη Eurovision 2019!”

  1. […] σας έχουμε ήδη ενημερώσει με άρθρο μας εδώ, ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Δανίας DR, μετά την […]

Comments are closed.