Αναμνήσεις από το 2005 και την πρωτιά της Έλενας!

Ήταν 21 Μαΐου του 2005, όταν, σαν σήμερα η Ελλάδα κατάφερνε να πετύχει τη πρώτη και μοναδική της (μέχρι τώρα) νίκη στη Eurovision και αυτό φυσικά χάρη στην Έλενα Παπαρίζου και το My number one!

Πέρασαν 13 χρόνια από όταν η Έλενα Παπαρίζου (ανήμερα της ονομαστικής της εορτής) έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες και έτσι όλα όσα ζήσαμε τότε έχουν αποτυπωθεί ανεξίτηλα στις αναμνήσεις μας!

Ζήσαμε τόσο όμορφες και δυνατές στιγμές! Σε ευχαριστούμε πολύ ΕΛΕΝΑ!

Βέβαια, δε θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε την εξαιρετική χορογραφία του Φωκά Ευαγγελινού που μάγεψε όλη την Ευρώπη, τον Άλεξ Παναγή στα φωνητικά, τους χορευτές της Έλενας και φυσικά όλους όσους απάρτιζαν την ελληνική αποστολή της ΕΡΤ και δούλεψαν πολύ σκληρά και τελικά τα κατάφεραν! Σας ευχαριστούμε όλους!

Η Ελλάδα στην αρχή της βαθμολογίας είχε αρχίσει πολύ χλιαρά και δεν έπαιρνε αρκετές ψήφους, ωστόσο στη συνέχεια άρχισαν να έρχονται και τα 12αρια και όλο το κλίμα ανατράπηκε! Τελικώς πήραμε 10 12αρια και συνολική βαθμολογία 230 βαθμούς!

Μπορείτε να θυμηθείτε ξανά όλη την βαθμολογία στο παρακάτω βίντεο!

Στο ακόλουθο βίντεο μπορείτε να δείτε ξανά τη βράβευση της Έλενας!

Και εδώ μπορείτε να απολαύσετε τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας τη μαγική και αξέχαστη βραδιά της 21ης Μαΐου του 2005!

Βέβαια το καλύτερο σας το αφήσαμε για το τέλος!

Ας απολαύσουμε όλοι μαζί τη νικητήρια εμφάνιση της μοναδικής Έλενας Παπαρίζου! 


Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η χώρα μας δεν έχει καλές επιδόσεις στον διαγωνισμό και γενικώς δείχνει να έχει χάσει τον βηματισμό της. Φέτος, η Ελλάδα μετά από πολύ καιρό συμμετείχε με ένα καθαρά ελληνικό τραγούδι και με στίχο εξολοκλήρου στα ελληνικά. Και η αλήθεια είναι ότι αγαπήθηκε πάρα πολύ, τόσο από τους Έλληνες όσο και από τους ξένους. Ωστόσο, για δεύτερη φορά μέσα σε 3 χρόνια η Ελλάδα αποκλείστηκε και έτσι έμεινε εκτός τελικού. 

Επομένως το ερώτημα που τίθεται είναι το ακόλουθο. Πιστεύετε θα ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές και άραγε θα καταφέρει η Ελλάδα να ξανακερδίσει τη Eurovision? Αν το πιστεύετε ποια θα ήταν η ιδανική πρόταση για να μας εκπροσωπήσει και να φέρει το βραβείο?

OGAE Greece

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. εγω πιστευω οτι καθε χωρα με ενα καλο τραγουδι και με εναν εξαιρετικο ερμηνευτη μπορει να παρει την πρωτη θεση!φετος ειχαμε τραγουδι αλλα μας ελειπε η σκηνικη παρουσια κ η ερμηνεία!οσο για του χρόνου θα ηθελα να δω κατι σε Σαμπανη,Μαλού,Μέλισσες και γενικως δυνατα ποπ ονοματα!και θα προτιμουσα ελληνικο στιχο επισης!

    • agree! και η ταμτα θα ηταν καλη προταση και θα παρουμε και απο γεωργια ψηφους

  2. Περασμένα μεγαλεία διηγωντας τα να κλαίς….
    Νομίζω ότι δύσκολα θα μπορούσαμε να κερδίσουμε την eurovision στο άμεσο μέλλον…
    Για του χρόνου θα ήθελα είτε εθνικό τελικό με πολλές συμμετοχές από τους πιο “άγνωστους”ως τους πιο “γνωστούς” ή έστω απευθείας ανάθεση σε μεγάλο όνομα που θα προσελκύσει χορηγούς,και είναι αποδεδειγμένο ότι το χει φωνητικά και σκηνικά!
    Ονοματα της ποπ κατα βαση μουσικής που θα μπορούσαν να πετύχουν κάτι καλό για την Ελλάδα θεωρώ ότι θα ήταν:
    Παπαρίζου (γιατί όχι αν το θέλει) Τάμτα,Φουρέιρα (αν και δύσκολα θ επιχειρήσει δεύτερη χρονιά καπάκι) Demy (νομίζω ήταν θετική σε μια ακόμα εκπροσώπηση αλλά προς θεού όχι παλι με Κοντόπουλο!) Μέλισσες, Μαλού, Σαμπάνης, Απέργη (με κάτι σαν το one last kiss αφού νομίζω τέτοια ταιριάζουν στην φωνή της)
    Κάτι σε πιο εναλλακτικό θα έλεγα Ασλανίδου η Σαττι….
    Η γλώσσα του τραγουδιού,αν και θα προτιμούσα ελληνικα, αφού κι σε ένα απλό ποπ δίνουν άλλη οπτική καθώς είναι πολύ εύηχη για τους Ευρωπαίου σαν γλώσσα,,αλλά κι πάλι αν το τραγούδι είναι καλό νομίζω μικρή σήμασια έχει η γλώσσα ερμηνείας…
    Όπως και να χει,σε ευχαριστούμε Έλενα και χρόνια σου πολλά!!

  3. Πέρασαν 13 χρόνια από τότε;; wow ακόμα και σήμερα βλέπω όλα τα βίντεο σχετικά με τη νίκη και τους πανηγυρισμούς μας τότε και δακρύζω.. Παράλληλα όμως θλιβομαι όσο σκέφτομαι πως εκείνη την εποχή θεωρούσαμε τη 10αδα δεδομένη πράγμα που συνέβαινε κιόλας (8 χρόνια σερί στο Top 10) ενώ τώρα μετράμε ήδη 2 αποκλεισμούς και θέσεις μεταξύ 19-20 🙁
    Βέβαια τότε δεν υπήρχαν και οι επιτροπές αλλά αυτό είναι άλλο θέμα..

    Σε ευχαριστούμε Έλενα για τη μία και μοναδική μέχρι τώρα νίκη που μας χάρισες και ένα μπράβο στον Ogae που τιμά κάθε φορά τη νίκη της Ελλάδας με τέτοια άρθρα!

  4. Όταν θα (ξανα)θελήσει η ΕΡΤ να ασχοληθεί με τον διαγωνισμό σε όλα τα επίπεδα και φυσικά υπάρξει συνδυασμός καλού τραγουδιού – τραγουδιστή – σκηνοθέτη, τότε ναι θεωρώ πολύ πιθανό να επαναληφθεί η επιτυχία του 2005.

    Όσο για το ποιος μπορεί να είναι ο/η τραγουδιστής/στρια που θα μπορέσει να σταθεί επάξια σε αυτή τη σκηνή νομίζω ότι πρέπει να πηγαίνει “πακέτο” με το τραγούδι και τις απαιτήσεις που θα έχει αυτό.
    Και επειδή μιλάμε για Eurovision ο σκηνοθέτης-χορογράφος παίζει εξίσου μεγάλο ρόλο για την επιτυχία μιας συμμετοχής.

  5. Μεχρι ν αλλάξει η κυβέρνηση και να ξηλωθεί όλο το αγράμματο,απλυτο, αποκρουστικό κράμα αριστερού φασισμού απο τους διαδρόμους του ραδιομεγαρου τα αποτελέσματα θα είναι τα ίδια ίσως και χειρότερα…
    Και μην γράψει κανένας φαντασιόπληκτος τίποτα σε φάση “η eurovision δεν έχει να κάνει με τη πολιτική”…
    Συμπέρασμα?
    Αν είσαι eurofan ΜΑΚΡΥΆ από ΣΥΡΙΖΑ???
    Τα λέμε του χρόνου ξανά!!

    • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ 2012 ΠΑΤΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΝ ΑΓΑΘΩΝΑ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

      • Πατωνες αλλά πήγαινες με προτάσεις ή έστω αξιοπρεπή εμφάνιση…
        Το 14 μια χαρα κομμάτι ηταν απλά δεν το θελαν απο Ελλάδα…
        Το 15 μια χαρα ήταν επίσης η Μαρία Έλενα Κυριάκου και ας μην είχε κομματαρα ήσουν σίγουρος ότι θα διεκπαιρεωσει τις υποχρεώσεις της κάνοντας βόλτα..τα τελευταία 3 χρονια μόνο παρακμή και ερασιτεχνισμό βλέπουμε…Οπότε μην τα συγκρίνεις…

      • ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ Η ΕΡΤ ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΠΟΤΕ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ. ΟΤΑΝ Η PANIC ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΟΙΡΑΙΟ ΗΤΑΝ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ, ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΩΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ,

    • ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ Η ΕΡΤ ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΠΟΤΕ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ. ΟΤΑΝ Η PANIC ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΟΙΡΑΙΟ ΗΤΑΝ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ, ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΩΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ,

  6. μην ξεχνάτε και την Αθηνά Μανουκιάν. Έχει τραγουδήσει ένα πολύ δυνατό κομμάτι το XO και πιστεύω θα τα πήγαινε πολύ καλά στην eurovision έχει και καλή φωνή.

  7. συμφωνώ απόλυτα με πάρα πολλά από τα σχόλια που ήδη έχουν αναφερθεί..
    1. θα πρέπει η ίδια η ερτ να το θέλει. για την ώρα, σνομπάρει το διαγωνισμό και ό,τι κάνει, το κάνει από αγγαρεία.. και οι αποκλεισμοί με εξαίρεση τους άργκο, είναι της ερτ. φέτος είχαμε δυνατό και μελωδικό τραγούδι, το χάσαμε σκηνικά.. προσωπικά πιστεύω ότι έστω και ως δέκατοι, έστω και με αυτή τη σκηνική παρουσία άξιζε θέση στον τελικό. ο αποκλεισμός, άποψη μου, ήρθε από τις επιτροπές κυρίως και αφορούσε την έρτ. την σνόμπαραν ο΄πως και αυτή σνομπάρει. αν θυμάμαι οι επιτροπές σε ένα τραγούδι πολύ πιο επιτροπικό ας μου επιτραπεί η έκφραση πήρε τους μισούς πόντους από το κοινό..
    2 ο καλλιτέχνης σαν όνομα ίσως δεν έχει τόση σημασία.. αρκεί να έχει φωνή , καλό τραγούδι, καλή σκηνική παρουσία, υποστήριξη από την ερτ και όλους μας..
    3 αν πρέπει να αναφέρω όνομα, όνειρο μου θα ήταν να δω την ελεωνόρα ζουγανέλη.. και φωνάρα, και εκφραστική και χαρούμενη και αισιόδοξη κοπέλα.. αλλά οκ ξέρουμε πως δεν.. απλά εγώ θα την ήθελα..
    αυτά και ελπίζω οι παρατηρήσεις μας να πιάσουν τόπο..
    να είμαστε καλά να τα ξαναπούμε και του χρόνου!

    • Νομιζω πως στην ζουγανελη ειχε γινει προταση απο την ερτ αλλα δεν δεχθηκε νομιζω

      • έχω ακούσει κάτι παρόμοιο αλλά δεν ξέρω αν είναι φήμη ή πραγματικότητα. εγώ θα την ήθελα πολύ αλλά μια χρονιά που να πηγαίναμε όντως για νίκη.. όχι να την κάψουν την κοπέλα.. τώρα αν αρνήθηκε, σίγουρα θα είχε λόγους.. οποιοσδήποτε καλλιτέχνης του βεληνεκούς της αν του γίνονταν πρόταση θα ήθελε οπωσδήποτε κάποιες διαβεβαιώσεις και σαφώς θα ήθελε να έχει και μεγάλο λόγο στην επιλογή κάποιων συνεργατών.. τώρα αν η ερτ πήγε με το γνωστό υφάκι έλα αλλά εγώ αποφασίζω και διατάζω και εσύ θα είσαι μια γλάστρα που απλά θα πεις το τραγούδι που εγώ θα διαλέξω ε τότε καλά έκανε και αρνήθηκε.. αυτό το όνομα θα πρέπει να πάει μόνο με διαβεβαιώσεις για δυνατή ομάδα γενικά και να υπάρχει απόφαση από την ερτ για νίκη.. τώρα αν δε δέχτηκε για ιδεολογικούς λόγους σεβαστό. εγώ πάντως θα την ήθελα πιστεύω ότι της πάει και πολύ ομ θεσμός.. γλυκιά κοπέλα, επικοινωνιακή, ζεστή, χαρούμενη..

  8. Κατά τη γνώμη μου, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από ό,τι πολλοί πιστεύουν. Όσες φορές δεν πήγατε καλά, δεν είχατε καλό τραγούδι. Κι όσες φορές πήγατε καλά, ήταν επειδή είχατε καλό τραγούδι. Δεν πιστεύω ότι πήρατε ποτέ εξωφρενικά άδικη θέση στα νεότερα χρόνια της Γιουροβίζιον.

    • Φέτος;;
      Δεν είναι μόνο τραγούδι η Eurovision. Είναι και τραγούδι και τραγουδιστής – ερμηνεία και σκηνοθεσία αλλά και τι budget θα έχεις.
      Εαν ίσχυε αυτό που λες δεν θα είχαμε αυτή την θέση φέτος αφού είχαμε ένα καλό τραγούδι.

  9. Τετοιες αναμνησεις οπως η νικη της Ελενας στο Κιεβο δεν ξεχνιουνται με τιποτα

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ