ΑΝΔΟΡΑ: Απούσα και στον επόμενο διαγωνισμό…!

Σε σημαντικές δηλώσεις προχώρησε ο Γενικός Διευθυντής του RTVA, του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού της Ανδόρας, κ. Xavier Mujal όσον αφορά την συμμετοχή του μικρού κρατιδίου στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision! 

Μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε ο κ. Mujal (φώτο αριστερά) στο eurofestivales.com, ξεκαθάρισε πως η Ανδόρα δεν σκοπεύει να επιστρέψει στον δημοφιλή διαγωνισμό τραγουδιού αλλά ούτε και σε οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση του δικτύου της Eurovision βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα. Οι λόγοι της μη επιστροφής είναι κυρίως οικονομικοί αφού – όπως διευκρινίζει – το κόστος υποστήριξης για κάθε διαγωνισμό είναι αρκετά μεγάλο για μία μικρή εταιρία όπως η RTVA.

Η Ανδόρα είναι η μόνη χώρα που έχει λάβει μέρος στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision χωρίς να έχει καταφέρει ποτέ να προκριθεί στον γύρο του Μεγάλου Τελικού από τις Ημιτελικές φάσεις! Ξεκίνησε να διαγωνίζεται το 2004 με πρώτη συμμετοχή της το pop κομμάτι “Jugarem a estimar-nos” που τραγούδησε η Marta Roure. Έκτοτε συμμετείχε άλλες πέντε φορές αφού το 2009 η Susanne Georgi ήταν η τελευταία εκπρόσωπος της στον διαγωνισμό με την συμμετοχή “La teva decisió (Get a Life)”. Σχεδόν όλες οι συμμετοχές της Ανδόρας ήταν ερμηνευμένες στα Καταλανικά, την επίσημη γλώσσα της χώρας, με τρεις από αυτές να έχουν και χρήση Αγγλικών λέξεων στους στίχους τους. Η υψηλότερη θέση που έχει φτάσει ποτέ η Ανδόρα είναι η 12η στον Ημιτελικό της Eurovision 2007 χάρη στους Anonymous και το δυναμικό “Salvem el món” ενώ η χαμηλότερη είναι η 23η (και τελευταία) θέση στον Ημιτελικό του 2006, στην Αθήνα με το “Sense tu” της Jenny. Μια ξεχωριστή στιγμή στις συμμετοχές της Ανδόρας στη Eurovision ήταν όταν το 2005 φωνητικά στη συμμετοχή “La mirada interior” έκανε η Ισπανίδα ερμηνεύτρια Anabel Conde η οποία δέκα χρόνια νωρίτερα είχε τερματίσει 2η στον διαγωνισμό, εκπροσωπώντας την πατρίδα της.

 Πηγή: Eurofestivales 

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κριμα γιατι θα εγραφε τραγουδι η γιαννα για την ανδορα

  2. Μια μικρή διόρθωση: αν μιλάμε για την περίοδο από το 2004 και μετά (οπότε και θεσπίστηκαν οι ημιτελικοί), τότε η Ανδόρα δεν είναι η μόνη χώρα η οποία δεν έχει καταφέρει ποτέ να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό. Είναι και το Μονακό, το οποίο συμμετείχε το 2004-2005-2006 (οπότε και σταμάτησε να συμμετέχει) και το οποίο δεν προκρίθηκε ποτέ στον Τελικό.

    • Λογικα εννοει που δεν εχει παει ποτε σε τελικο γιατι το μονακο ηταν και εχει νικησει

  3. Αδιάφορη η Ανδόρα!
    Ξέρουμε λεπτομέρειες για τις δηλώσεις του Σέρβου περί εξαγοράς ψήφων που γινόταν μπροστά στα μάτια του και αφορά τις επιτροπές; αν και δε μου φαίνεται παράξενο..δυστυχώς…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ