ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Παρούσα στη Eurovision 2019!

Μέχρι στιγμής δεκατέσσερις χώρες έχουν τυπικά επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στον επερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα λάβει χώρα τον Μάη του 2019 στο Ισραήλ! Σε αυτές προστίθεται πλέον και η Γερμανία, η οποία μέσα από το κρατικό κανάλι της NDR, επιβεβαίωσε σήμερα, Σάββατο 19 Μαΐου 2018, τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό του 2019 

Η Γερμανία, ως γνωστόν αποτελεί μία εκ των BIG5 χωρών, οπότε είναι σχεδόν αδύνατον να λείψει από κάποια διοργάνωση, ωστόσο πλέον δεν μπορεί τίποτα στη Eurovision να θεωρηθεί δεδομένο εκ του ασφαλούς γι’ αυτό και η κάθε χώρα/μέλος της EBU οφείλει μέσω του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της να επιβεβαιώνει επίσημα την συμμετοχή του (ή αντίστοιχα τη μη συμμετοχή του) στον διαγωνισμό της κάθε χρονιάς.

Μετά τα ιδιαίτερα ευχάριστα αποτελέσματα της χώρας στον φετινό διαγωνισμό (4η θέση με 340 βαθμούς) η Γερμανική τηλεόραση αποφάσισε πως ο εκπρόσωπος της επόμενης χρονιάς θα προκύψει και πάλι μέσω του εθνικού τελικού της χώρας όπως συνηθίζεται να γίνεται τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, ο κρατικός φορέας έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία υποβολής ενδιαφέροντος των καλλιτεχνών, ένας εκ των οποίων θα ταξιδέψει σε δώδεκα μήνες στο Ισραήλ για να εκπροσωπήσει τη Γερμανία.

Περισσότερες λεπτομέρειες και νέα θα δημοσιευτούν σύντομα, γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece! 

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, η Γερμανία  ξεκίνησε να συμμετέχει στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από τη πρώτη χρονιά, το 1956. Έχει “απουσιάσει” μόλις μία φορά, από τον διαγωνισμό του 1996 κι αυτό λόγω του ότι η συμμετοχή της δεν κατάφερε να προκριθεί από την ακουστική, ημιτελική φάση που τέθηκε σε εφαρμογή για εκείνη τη χρονιά. Συνεπώς, με 62 συμμετοχές στους Τελικούς είναι η χώρα με τις περισσότερες παρουσίες στην ιστορία του θεσμού. Μέχρι την επανένωση της χώρας το 1990, τυπικά στον διαγωνισμό συμμετείχε η Δυτική Γερμανία, εκπροσωπώντας την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Η χώρα έχει στο ενεργητικό της δύο βραβεία: ένα το 1982 χάρη στη Nicole και το “Ein bisschen Frieden” και ένα το 2010 χάρη στη Lena και το “Satellite”.

 

Πέρα από τα βραβεία αυτά, η Γερμανία έχει τερματίσει στη δεύτερη θέση 4 φορές (6 αν υπολογίσει κανείς και τις δύο παρθενικές συμμετοχές, που τερμάτισαν τυπικά στη 2η θέση – κάτι που ισχύει για όλες τις χώρες που συμμετείχαν το 1956) και πέντε φορές στην 3η θέση! Η Γερμανία με μία νίκη και τέσσερις δεύτερες θέσεις, ήταν η πιο επιτυχημένη χώρα της δεκαετίας του 1980! Ωστόσο, η ίδια έχει βρεθεί και στη τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα συνολικά επτά φορές! Μάλιστα, τις τρεις από αυτές, το 1964, το 1965 και το 2015, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει κανένα βαθμό από τις υπόλοιπες χώρες. Τέλος, η Γερμανία έχει διοργανώσει και φιλοξενήσει τον διαγωνισμό συνολικά τρεις φορές: το 1957, στην Φρανκφούρτη, το 1983 στο Μόναχο και το 2011 στο Düsseldorf.

     

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. οχι που θα εχανε!καλα οτι ενα αδιαφορο τραγουδι κατεληξε 4ο λεει πολλά!!απορω και ποιοι ελληνες εδωσαν 2 βαθμούς σε αυτην την χωρα?μαλλον δν θα παρακολουθουν το κοινωνικο-πολιτικο γιγνεσθαι!

  2. Μαζί με την κυρία Γερμανία οι χώρες που δήλωσαν μέχρι στιγμής συμμετοχή για την Εβραιοσύναξη 2019 είναι 15. Άντε να προσκαλέσουν και την κυρία Αυστραλία.
    Εύχομαι να μην δηλώσουν άλλες συμμετοχή και να παραμείνουν οι χώρες στις 15-16.
    Έτσι δεν θα χρειαστεί να γίνουν και ημιτελικοί!

    • μαλιστα.και γιατι εφοσον εισαι πολεμιος του διαγωνισμου μπαινεις και σχολιαζεις σε ενα site που απευθυνεται σε φαν του διαγωνισμου?ειδες φως και μπηκες κι εσυ?μη χειροτερα!οσο για το αντισημιτικο σου σχόλιο τι να πεις κανείς η απολυτη καταντια!

  3. Τώρα που βγήκαν 4οι γκυλαθηκαν ενώ τα προηγούμενα χρόνια που πατωναν μονίμως έφταιγε ένας και ο άλλος.. Όπως το 2015 που έφυγαν απ τη Βιέννη με ένα ωραιότατο κουλουράκι

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ