Eurovision 2018: Πως ψήφισαν γνωστοί Eurostars στις εθνικές επιτροπές τους!

 

Ας ρίξουμε μια ματιά ποιοι ήταν αυτοί οι Eurostars που έκριναν με την ψήφο τους το αποτέλεσμα και πως ψήφισαν!

Ο εκπρόσωπος της Αυστρίας το 2017  Nathan Trent έδωσε το δωδεκάρι του στον εκπρόσωπο της Γερμανίας Michael Schulte. Οι Balkanika από τη Σερβία ήταν η λιγότερο αγαπημένη του συμμετοχή και προτίμησε το “Fuego” της Ελένης από το “Toy” της Netta, καθώς τα κατέταξε δεύτερο και τρίτο, αντίστοιχα.

Η νικήτρια της Δανίας Emmelie de Forest στη Eurovision 2013 έβαλε, επίσης, στην πρώτη θέση τη Γερμανία και τελευταίο τον Melovin από την Ουκρανία. Η Emmelie διαφώνησε με τους συναδέλφους της στην εθνική επιτροπή της Δανίας, στους οποίους ήταν και ο πρώην διαγωνιζόμενος στο DMGP Bryan Rice. Για παράδειγμα, έβαλε τους Ισπανούς Alfred και Amaia 21ους, όταν οι άλλοι τους έβαλαν στην τέταρτη ή την πέμπτη θέση, και αντίστροφα κατέταξε τη SuRie του Ηνωμένου Βασιλείου στην 6η θέση, ενώ τα υπόλοιπα μέλη την κατέταξαν χαμηλά. Επίσης, η Emmelie κατέταξε τον Alexander Rybak έκτο στον ημιτελικό, και ένατο στον μεγάλο τελικό.

Η Mary Roos, η οποία κέρδισε την 3η θέση το 1972 και ήρθε 13η το 1984, συμμετείχε στην εθνική επιτροπή της Γερμανίας. Το φαβορί της στον τελικό ήταν ο Benjamin Ingrosso από τη Σουηδία και κατέτξαε τελευταία τη Saara Aalto της Φινλανδίας! Επίσης, είχε το “Toy” πολύ χαμηλά, στην 16η θέση.

https://www.youtube.com/watch?v=MZOUwAmIPJU

Μια άλλη μεγάλη νικήτρια της Eurovision για λογαριασμό της Ιρλανδίας, η Niamh Kavanagh έλαβε μέρος στην εθνική επιτροπή της χώρας της και ψήφισε τη Γερμανία στην πρώτη θέση και την Ουγγαρία τελευταία. Η Ελένη Φουρέιρα κέρδισε από την Ιρλανδή νικήτρια την τρίτη προτίμησή της, ενώ η Netta περιορίσθηκε στην πέμπτη θέση. Επίσης, έδωσε την τέταρτη θέση στην Πορτογαλία και το “O jardim”.

Η Λετονή Aminata Savadogo έδειξε την προτίμησή της στη Σουηδία και τον Benjamin Ingrosso στον τελικό και στον ημιτελικό. Η Aminata είχε τελευταία τη SuRie του Ηνωμένου Βασιλείου και δεύτερο το Ισπανικό ντουέτο.

Στην κριτική επιτροπή της Μάλτας συμμετείχε και η Amber, εκπρόσωπός της το 2015. Η ερμηνεύτρια του “Warrior” ψήφισε “Fuego” και έβαλε την Eleni Foureira πρώτη στον τελικό, ενώ έβαλε την Netta τέταρτη πίσω από τους Madame Monsieur και τους Ιταλούς Meta & Moro. Η τελευταία θέση της πήγε στη Σερβία.

Η εθνική κριτική επιτροπή της Μολδαβίας περιελάμβανε την εκπρόσωπο της στη Eurovision 2014 Cristina Scarlat, η οποία στον τελικό  ψήφισε ως αγαπημένο της το “La Forza” με την Elina Nechayeva από την Εσθονία, ενώ η  Saara Aalto κατέλαβε την 25η θέση της, ενώ μια θέση στη δεκάδα της είχε η Αυστραλία (8η) και η Ολλανδία (5η).

Η Nina Zizic από το Μαυροβούνιο ψήφισε τη γειτονική Σερβία στην 1η θέση στον τελικό. Η τελευταία της θέση πήγε στους AWS της Ουγγαρίας, ενώ  24η είχε την Ελένη Φουρέιρα.

Η εκπρόσωπος της Νορβηγίας το 2007, Guri Schanke, που συμμετείχε στην εθνική επιτροπή της χώρας, ψήφισε τη Σουηδία με τον Benjamin Ingrosso ως την αγαπημένη της συμμετοχή. Οι AWS, από την άλλη πλευρά, ήταν η λιγότερο αγαπημένη της συμμετοχή και τους κατέταξε 25ους.

Επίσης, ο Michal Szpak ο εκπρόσωπος της Πολωνίας το 2016 ψήφισε ως πρώτο τον Cesár Sampson από την Αυστρία, ενώ είχε την Κύπρο και το Ισραήλ αρκετά χαμηλά (8ο και ο 12ο, αντίστοιχα). Ο Πολωνός τραγουδιστής κατέταξε τελευταίους τους DoReDos από τη Μολδαβία, όπως και η υπόλοιπη Πολωνική κριτική επιτροπή!

Η εθνική επιτροπή της Πορτογαλίας περιελάμβανε την εκπρόσωπό της το 1993 Anabela, η οποία ψήφισε στην πρώτη θέση τον Eugent Bushpepa από την Αλβανία. Το Ισραήλ το περιόρισε στην 13η θέση ενώ λίγο ψηλότερα ψήφισε την Κύπρο, η οποία έλαβε την 10η θέση στην ψηφοφορία της. Η λιγότερο αγαπημένη της συμμετοχή ήταν, όπως και όλης της εθνικής επιτροπής της Πορτογαλίας (και της Πολωνίας), η Μολδαβία!

https://www.youtube.com/watch?v=eAI-wSZ5SSg

Η Bojana Stamenov, που εκπροσώπησε τη Σερβία το 2015 με το τραγούδι  “Beauty never lies” ψήφισε το Ισραήλ στην πρώτη θέση στον τελικό. Ο Alexander Rybak ήταν το δεύτερο αγαπημένο της. Επίσης, κατέταξε την Ieva Zasimauskaite από τη Λιθουανία τελευταία!

Πως σας φαίνεται ο τρόπος που ψήφισαν οι Eurostars; Περιείχε εκπλήξεις;

[Πηγή: wiwibloggs.com]

Αν θέλετε να μη χάνετε οτιδήποτε συμβαίνει στον αγαπημένο μας Διαγωνισμό σας έχουμε τη λύση! Ένα group ανοιχτό, για όλους όσους αγαπούν τον θεσμό της Eurovision!!! Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquizπαιχνίδια και διάφορα Euro-battles! Όσοι έχετε Facebook επομένως, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group με ένα μόνο κλικ εδώ!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο a και ο b κριτής της Πορτογαλίας έχουν την ίδια κατάταξη σε 7 τραγούδια. Έλεος ρε παιδιά , ανακατέψτε λιγάκι την τράπουλα , τόση βαρεμάρα πια! Δεν υπάρχει ούτε μια μη μαγειρεμένη βαθμολογία. Εμείς μπορεί να είμαστε κι από τους καλύτερους ή από τους χειρότερους , ανάλογα από τι σκοπιά το βλέπει κανείς. Όχι μαγείρεμα της προκοπής δεν μπορούμε να κάνουμε, αλλά ούτε αβγό τηγανητό.

  2. Κάπως καλούτσικα ψήφισε η Niamh Kavanagh! Oι υπόλοιποι…ΑΙΣΧΟΣ!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ