EUROVISION 2018: Μέσα από τον φακό του OGAE Greece!

Η Eurovision 2018 εδώ και μία εβδομάδα αποτελεί παρελθόν και ο OGAE Greece θα ξεδιπλώσει το κουβάρι της φετινής διοργάνωσης όπως το κατέγραψε ο ίδιος. Ή τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε να σας δείξουμε όσα περισσότερα μπορούμε στην καλύτερη δυνατή ποιότητα, από όσα δεν είχαν ανέβει στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook. Ας ξεκινήσουμε!

Εβδομάδα προβών

Βλέπουμε στη σκηνή την Jessika και την JeniferBrening από τον Άγιο Μαρίνο να κάνουν την τεχνική τους πρόβα. Στη συνέχεια βλέπουμε φωτογραφία από την τεχνική πρόβα της Ρωσίας και τη Julia Samoylova.

Εδώ παρακολουθούμε τον Ισλανδό Ari Ólafsson μαζί με την ομάδα του να τραγουδάει acapella αγαπημένες του συμμετοχές από το διαγωνισμό (Golden Boy – Israel 2016, Wild Dances – Ukraine 2004). Ο ίδιος είχε μία πραγματικά πολύ όμορφη μπαλάντα και ο νεαρός τραγουδιστής μάγεψε με τη φωνή του. Όλοι είχαν ένα καλό λόγο να πουν για τον Ari και το πόσο ευδιάθετος ήταν πάντα. Επίσης, χαμογελαστός ποζάρει για χάρη του OGAE Greece!

Ομαδική φωτογραφία μετά το πέρας της συνέντευξης τύπου του Rasmussen από την Δανία και της ομάδας του.

Αποκλειστικό βίντεο από την πρόβα της Λετονίας λίγες ώρες πριν την βραδιά όπου θα ψήφιζαν οι επιτροπές. Ομολογουμένως μία από τις πιο καλές φωνές του φετινού διαγωνισμού. Αψεγάδιαστη κάθε φορά όπως και η Εσθονή Elina Nechayeva φυσικά.

Να σημειώσουμε ότι η Λετονία έμεινε εκτός τελικού καταλαμβάνοντας την 12η θέση στον δεύτερο ημιτελικό πίσω από την Ρουμανία (107 βαθμοί) με 106 βαθμούς, ενώ η Ουγγαρία που πήρε το 10ο εισιτήριο του τελικού είχε 111 βαθμούς!

Φωτογραφία μέσα από τα παρασκήνια!

Jury Dress Rehearsal του 1ου ημιτελικού

Στο παρακάτω αποκλειστικό βίντεο βλέπουμε τους εκπροσώπους της Ελβετίας Zibbz και συγκεκριμένα την τραγουδίστρια του συγκροτήματος να ερμηνεύει τη συμμετοχή τους Stones με μοναδικό τρόπο και όλα καταγράφονται τόσο κοντά μας. Απολαύστε ολόκληρο το απόσπασμα!

Φωτογραφία από τους προκριθέντες της δοκιμαστικής πρόβας.

Exclusive: Απολαύστε παρακάτω την live εμφάνιση της μοναδικής Γιάννας Τερζή στον Α Ημιτελικό όπως καταγράφηκε εντός του σταδίου! Η ερμηνεία είναι απλά εξαιρετική! Ευχαριστούμε τον John Tzimas για το αποκλειστικό αυτό video!

Τέλος 1ου ημιτελικού και ακολούθησε η συνέντευξη τύπου των προκριθέντων. Η Ελένη Φουρέιρα στο press center είχε την μεγαλύτερη αποδοχή με μεγάλη διαφορά και μάλιστα οι Έλληνες φαν και δημοσιογράφοι δε σταμάταγαν να φωνάζουν το όνομά της.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Ελένη όπως συνειδητοποιήσαμε, όλοι όσοι την γνωρίσαμε από κοντά είναι ένα τόσο όμορφο και έξυπνο πλάσμα με απίστευτο χιούμορ και τσαγανό και σίγουρα το μέλλον της ανήκει. Μπράβο Ελένη!

Jury Dress Rehearsal του 2ου ημιτελικού

Οι εκπρόσωποι της Μολδαβίας DoReDoS στη Jury Rehearsal του 2ου ημιτελικού ερμηνεύουν το My Lucky Day. Όλα πήγαν περίφημα, όμως όπως θα παρατηρήσετε στο τέλος του τραγουδιού υπήρξε τεχνικό λάθος και το τελευταίο πορτάκι που εμφανίζεται ο σωσίας του τραγουδιστή με το μπλε κοστούμι δεν άνοιξε ποτέ! Ωστόσο σίγουρα δεν είχε κάποια επίπτωση στο αποτέλεσμα, απλώς το αναφέρουμε.

Οι εκπρόσωποι της Ουγγαρίας AWS στη Jury Rehearsal του 2ου ημιτελικού ερμηνεύουν το Viszlát Nyár σε μία από τις πιο ”εκρηκτικές” εμφανίσεις που έχουμε δει ποτέ στην Eurovision! Η Ουγγαρία πήρε τελικά το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου έστω και οριακά από την 10η θέση. Να σημειωθεί ότι στον τελικό η ελληνική κριτική επιτροπή έδωσε 6 βαθμούς στην εμφάνιση της Ουγγαρίας!

 

Οι παρουσιάστριες κατά τον δεύτερο ημιτελικό.

Η εκπρόσωπος της Μάλτας, Christabelle στη Jury Rehearsal του 2ου ημιτελικού ερμηνεύει το Taboo”. 

Ο εκπρόσωπος της Σουηδίας, Benjamin Ingrosso στη Jury Rehearsal του 2ου ημιτελικού ερμηνεύει το “Dance You Off”.

Ο εκπρόσωπος της Ουκρανίας MELOVIN στη Jury Rehearsal του 2ου ημιτελικού ερμηνεύει εξαιρετικά το “Under the Ladder” με το κοινό να ξεσηκώνεται.

Εδώ απολαμβάνουμε τους εκπροσώπους της Ιταλίας να ερμηνεύουν το τραγούδι τους στη βραδιά των επιτροπών του 2ου ημιτελικού. Να τονίσουμε ότι οι 3 από τις Big 5 (Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία) ερμήνευσαν τη συμμετοχή τους σε αυτή τη βραδιά ώστε να μαγνητοσκοπηθεί το βίντεο που θα παιζόταν στον 2ο ημιτελικό για να το δουν οι τηλεθεατές και να τις γνωρίσουν. Στο τέλος του τραγουδιού ενημερωθήκαμε ότι οι Ιταλοί είχαν κάποια προβλήματα και πως θα επαναλαμβανόταν η εμφάνισή τους. Τελικώς η ιταλική αποστολή θεώρησε ότι το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό και έτσι δεν ξανανέβηκαν στη σκηνή!

Ένα ακόμα αποκλειστικό βίντεο του επί μήνες φαβορί στα στοιχήματα Mercy των Madame Monsieur οι οποίοι ερμήνευσαν το τραγούδι τους κι αυτοί στη βραδιά των επιτροπών. Ήταν όντως εξαιρετικό το αποτέλεσμα, αλλά τελικά δεν απέδωσε καρπούς η εμφάνιση της Γαλλίας και περιορίστηκε στην 13η θέση.

Jury Dress Rehearsal του Μεγάλου Τελικού

Βραδιά επιτροπών και Ελένη Φουρέιρα. Η Ελένη για χάρη της Κύπρου κάνει μία εξαιρετική εμφάνιση στη βραδιά όπου ψήφιζαν οι κριτικές επιτροπές και έκριναν το 50% του αποτελέσματος του Μεγάλου Τελικού!

Απολαύστε ολόκληρη την εμφάνιση της!

Το Press Center έτοιμο να υποδεχτεί τους καλλιτέχνες!

Σάββατο 12/5/2018 – Μεγάλος Τελικός Eurovision 2018 – Εurovillage

Το κοινό στο Eurovillage στην πλατεία Praça do Comércio ξεσηκώθηκε κατά την διάρκεια της εμφάνισης του Ισραήλ και όλοι μαζί τραγουδούν και χορεύουν το Toy!

Το γεμάτο από Ισπανούς κοινό στο Eurovillage στην πλατεία Praca do Comércio, παρακολουθεί την ερμηνεία των Amaia & Alfred, στο τραγούδι “Tu canción“! Αξίζει να αναφερθεί ότι οι περίπου 10.000 μαζεμένοι στο Eurovision village τραγουδούσαν όλοι μαζί το ισπανικό τραγούδι (το 80% ήταν Ισπανοί). Υπολογίζεται ότι περίπου 1.000.000 Ισπανοί ήρθαν στην Πορτογαλία για τον διαγωνισμό. Ήταν τεράστια ευκαιρία και λογικό ήταν να την εκμεταλλευτούν. Πολλοί εξάλλου θεώρησαν ότι η Ισπανία ήταν σα να έπαιζε εντός έδρας.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της νίκης του Ισραήλ το κοινό στο Eurovillage διασκεδάζει βλέποντας την νικητήρια εμφάνιση της Netta!

Και μία τελευταία photo αναμνηστική με μέλη του OGAE Greece και του OGAE Cyprus έξω από το Eurovillage την ημέρα του Μεγάλου Τελικού! Όλοι μαζί φωνάξαμε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΕΝΗ! Δείτε στη συνέχεια και το promo video που φτιάχτηκε αποκλειστικά για τον τελικό και την Κύπρο μας! [Credits: Μέρφη Φωτιάδου]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά!

OGAE Greece Team


Για περισσότερα video από την Eurovision 2018 είτε με συνεντεύξεις και μηνύματα των καλλιτεχνών από το Blue Carpet, είτε από τις Press Conferences, είτε από τις live εμφανίσεις τους εγγραφείτε στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

Επιπλέον, όσοι δεν έχετε γίνει ακόμη μέλη στο νέο μας Eurovision Group μη χάνετε χρόνο. Το διαδραστικό μας group είναι ανοιχτό, για όλους όσους αγαπούν τον θεσμό της Eurovision!!! Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα και να σχολιάζουμε κάθε εξέλιξη σχετική με το διαγωνισμό και φυσικά να παίξουμε σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz και διάφορα παιχνίδια! Όσοι έχετε Facebook επομένως, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group με ένα μόνο κλικ εδώ!

30 Χρόνια OGAE Greece 

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δυστυχώς η διοργάνωση κατώτερη των περιστάσεων. Οι Πορτογάλοι είχαν δείξει από την αρχή ότι είναι πολύ οργανωτικοί στο πού και πότε θα γίνει ο διαγωνισμός, αλλά σαν παραγωγή με απογοήτευσε. Το εισαγωγικό βίντεο ολόιδιο και στις 3 βραδιές. Τα interval act αδιάφορα με μόνη ενδιαφέρουσα στιγμή τότε που εμφανίστηκε ο Salvador… Η Πορτογαλία θα περιμένει πάρα πολλά χρόνια μέχρι να ξανά-φιλοξενήσει τον διαγωνισμό. Μια ευκαιρία της δόθηκε και τα δικά μου μάτια αποδείχθηκε λίγη..

    • Επίτρεψέ μου να διαφωνήσω λίγο. Ναι μεν ήταν κατώτερη των περιστάσεων αλλά κατ`εμέ ήταν πολύ καλύτερη απ` αυτή των Ουκρανών πέρυσι. Εξάλλου, ουδέποτε έχουν πει ότι η διοργάνωση θα μοιάζει, ή έστω θα φτάνει με αυτή των Σουηδών το 2016. Φέτος ένιωθα μια ζεστασιά, μια φιλοξενία από την τηλεόραση, όπως επίσης και το ότι έκαναν μια φιλότιμη προσπάθεια γιατί ήταν η πρώτη τους φορά, ενώ οι Ουκρανοί πέρυσι φάνηκε – όχι μόνο σε μένα αλλά και σ` αρκετούς – ότι το έκαναν για αγγαρεία (και κατά την ταπεινή γνώμη μου για να τη σπάσουν έτι μια φορά στους Ρώσους). Και στην τελική η Πορτογαλία είναι, με υπαρκτά ακόμα οικονομικά προβλήματα. Συμφωνώ στο ότι το εισαγωγικό βίντεο ήταν αρκετά μονότονο και τα interval acts αδιάφορα, θα μπορούσε να φανεί ακόμα περισσότερη δημιουργικότητα και σκηνοθετική φαντασία, ας είμαστε όμως και λίγο επιεικείς παρόλο που όλοι προφανώς περιμέναμε περισσότερα.

    • Θα διαφωνήσω. Θεωρώ ότι αυτά τα interval και opening acts ήταν νησίδα μουσικής (καλής ή κακής δε με ενδιαφερει, ήταν παρουσίαση της πορτογαλικής μουσικής) μπροστά στον απόλυτα οπτικό φετινό διαγωνισμό. Και πιστεύω ότι έκαναν ότι μπορούσαν να φτιάξουν έναν όμορφο διαγωνισμο με χιούμορ και δημιουργικότητα. Δε ξέρω αν θελω να πέσουμε στη παγίδα του χρόνου και στειλουμε κι εμείς μια συμμετοχή γεμάτη οπτικά εφέ. Ας επικεντρωθούμε καλύτερα στην όμορφη μουσική (που στείλαμε και φετος).

  2. Το τηλεοπτικο θέαμα ήταν ανέμπνευστο και φτωχό, από την παρωχημένη σκηνή, μέχρι τις 3 αδιάφορες παρουσιάστριες και τα “ναυτακια”-σημαιοφόρους (ήμαρτον Κύριε) στην παρέλαση των χωρών. Η διοργάνωση με πολλά τεχνικά προβλήματα.

    Κακά τα ψέματα, τα τηλεοπτικά show θέλουν χρήμα, αλλιώς δείχνουν φτωχά και “λίγα”. Και δεν είναι θέμα οικονομικής κατάσταση της χώρας, φτωχότερες χώρες από την Πορτογαλία τα έχουν καταφέρει καλύτερα (η Ιρλανδία δεν ήταν σε καλύτερη κατάσταση όταν διοργάνωνε απανωτά τον διαγωνισμό, ή αργότερα η Λετονία ή το Αζερμπαιτζάν). Είναι θέμα σημασίας που δίνεις στον διαγωνισμό.

    Ούτε θα μείνει στην ιστορία η διοργάνωση των Πορτογάλων, ούτε θα μας λείψει.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ