ΙΣΡΑΗΛ: Και η Πετάχ Τικβά ενδιαφέρεται για τη διοργάνωση!

Η νίκη της Netta στη Eurovision 2018 έδωσε το δικαίωμα στο Ισραήλ να διοργανώσει τον επόμενο διαγωνισμό. Μπορεί η Ιερουσαλήμ να έχει το προβάδισμα και να έχουν προκληθεί αντιδράσεις, αλλά κι η Πετάχ Τικβά ενδιαφέρεται εξίσου.

Ο δήμαρχος της πόλης, Itzik Braverman, δήλωσε σε ισραηλινό ειδησεογραφικό ιστότοπο: «Γνωρίζω πως υπάρχει μια συζήτηση για το πού θα γίνει ο διαγωνισμός, στην Ιερουσαλήμ ή στο Τελ Αβίβ. Νομίζω, όμως, ότι είναι η ώρα της Πετάχ Τικβά. Η πόλη είναι ζωντανή, με δραστηριότητα, με πολιτισμό, με μέρη για διασκέδαση».

Η Πετάχ Τικβά βρίσκεται στο κέντρο του Ισραήλ κι απέχει περίπου 10 χλμ. από το Τελ Αβίβ. Ο πληθυσμός της πέμπτης μεγαλύτερης πόλης του κράτους φτάνει τους περίπου 235.000 κατοίκους. Δυστυχώς, όμως, δεν υπάρχει εγκατάσταση που να πληροί τις προδιαγραφές της EBU για τη διοργάνωση του διαγωνισμού. Πολλοί, βέβαια, προτάσσουν το παράδειγμα του Αζερμπαϊτζάν, στην πρωτεύουσα του οποίου οικοδομήθηκε το Crystal Hall για τις ανάγκες της Eurovision 2012.

Κλιμάκιο της EBU πρόκειται να επισκεφθεί αύριο (18/05) το Ισραήλ ώστε να συζητήσει με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση της χώρας (IPBC) τις προδιαγραφές για τη φιλοξενία της Eurovision 2019.

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

[Φωτογραφίες: wikipedia.org]

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η πόλη που γεννήθηκε η Gal Gadot, η Wonder Woman! Άνετα θα μπορούσε να είναι παρουσιάστρια του χρόνου, ιδιαίτερα με την αντίδρασή της στο Instagram όταν κέρδισε η Netta!!

  2. Για να πηγαίνει απο τωρα η ebu που δεν έχει περάσει ουτε καν μια βδομάδα, δείχνει ότι καθονται σε αναμμενα καρβουνα για το τι θα γινει…

  3. Για μένα ο διαγωνισμός τραγουδιού δεν πρέπει να γίνει σε μια χώρα όπως το Ισραήλ! Ελπίζω να ξυπνήσει η EBU και να μην ρίξει κι άλλο το επίπεδο του διαγωνισμού.

  4. Η Πετάχ Τίκβα!!! Α, πάρα πολύ ωραία, καταπληκτικά!! Εκει που πριν απο 5 χρόνια σε μια εκδρομή μας απο Κύπρο μας πέταξαν κοτρόνες – πέτρες στο λεωφορείο κάτι αραπάκια και μας έσπασαν μερικά τζάμια μπροστά και στο πλάι. Ενώ εμείς ήμασταν έντρομοι για την ζωή μας, ο Εβραίος οδηγός του λεωφορείου καθησυχαστικά μας εξηγούσε ότι αυτά γίνονται πολύ συχνά στο Ισραήλ και πως τα τζάμια των τουριστικών λεωφορείων είναι πολύ γερά που μόνο ραγίζουν αλλά δεν σπάνε!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ