ΑΛΒΑΝΙΑ: Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών για τo Festivali i Këngës!

Μετά την επιτυχή εμφάνιση της Αλβανίας στη Eurovision της Λισαβόνας, όπου ο Eugent Bushpepa με το τραγούδι «Mall» κατάφερε όχι μόνο να περάσει από τον δύσκολο Α’ Ημιτελικό στον Μεγάλο Τελικό, αλλά και να καταλάβει με 184 βαθμούς την 11η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα, το RTSH, ο αλβανικός εθνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός, ξεκίνησε επίσημα την διαδικασία υποβολής συμμετοχών για τον εθνικό διαγωνισμό Festivali i Këngës 57, ο νικητής του οποίου πιθανότατα θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2019.

Έτσι, μόλις λίγες μέρες μετά την ανάδειξη του Ισραήλ και της Netta Barzilai ως νικητές της Eurovision 2018 με το τραγούδι «Toy», η Αλβανία γίνεται η πρώτη χώρα που ανοίγει τη διαδικασία για το εθνικό της φεστιβάλ, που είθισται να αποτελεί και τη διαδικασία επιλογής για την Eurovision. Μέχρι στιγμής, το RTSH δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της Αλβανίας στον διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision του 2019, ενώ αναμένονται περισσότερες λεπτομέρειες τον επόμενο μήνα.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω σποτ το RTSH απευθύνει πρόσκληση σε καλλιτέχνες από ολόκληρη τη χώρα να διαγωνισθούν στο ετήσιο φεστιβάλ της χώρας Festivali i Këngës. Με το σύνθημα «Eja në Festival (Ελάτε στο Φεστιβάλ)», το RTSH αναζητά πλέον νέους και επιτυχημένους καλλιτέχνες για να συμμετάσχουν στο 57ο φεστιβάλ της χώρας.

Οι υποβολές των συμμετοχών λήγουν στις 30 Ιουνίου, κατά τις οποίες θα πρέπει να αποστέλλονται όλες οι λεπτομέρειες στον αλβανικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Περισσότερες λεπτομέρειες θα κυκλοφορήσουν μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του RTSH εν ευθέτω χρόνο.

[Πηγή: ESCToday, Youtube, RTSH]

Written by 

Related posts

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ