Eurovision 2018: Δείτε τις stand-in πρόβες!

Ως γνωστόν 43 χώρες συμμετείχαν στο φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και όλες οι χώρες είχαν τη δική τους χορογραφία, σκηνική εμφάνιση, φωτισμό, ειδικά εφέ, σκηνοθετικά πλάνα, κλπ.

Πως όμως αποφασίζεται η τελική εμφάνιση κάθε συμμετοχής; Κάθε εθνική αποστολή στέλνει τις οδηγίες και τις επιθυμίες της για το τραγούδι της (χορογραφία και παρουσίαση) στον παραγωγό της Eurovision. Ο παραγωγός στη συνέχεια προσπαθεί να υλοποιήσει τις επιθυμίες κάθε αποστολής και νέοι μουσικοί από τη διοργανώτρια χώρα προετοιμάζουν και εκτελούν τις συμμετοχές με τη χορογραφία που έχουν προτείνει οι αποστολές.

Αυτές οι stand-in πρόβες χρησιμοποιούνται για το σχεδιασμό και το προγραμματισμό της λειτουργίας της κάμερας και του φωτισμού και τα αποτελέσματα από τις πρόβες αυτές αποστέλλονται σε κάθε μία από τις αποστολές για αξιολόγηση. Οι εθνικές αποστολές μπορούν στη συνέχεια να αποστείλουν αιτήματα για αλλαγές.

Όταν οι αποστολές έφτασαν στη Λισαβόνα την εβδομάδα πριν από την Eurovision, όλες οι τεχνικές πτυχές, όπως οι λήψεις της κάμερας και οι φωτισμοί είχαν ήδη προγραμματισθεί  για τις εμφανίσεις, και με αυτό τον τρόπο οι αποστολές και οι καλλιτέχνες κάθε χώρας μπόρεσαν να ξεκινήσουν τις πρόβες τους στη σκηνή χωρίς να ξοδέψουν άσκοπο χρόνο αναμονής για οδηγίες και τεχνικά θέματα.

Αυτές οι stand-in πρόβες μπορούν να δημοσιοποιηθούν μετά τη λήξη του διαγωνισμού και είναι στη διακριτική ευχέρεια κάθε εθνικής αποστολής η δημοσιοποίησή τους ή όχι.

Μέχρι σήμερα έχουν αναρτηθεί στο Youtube οι stand-in πρόβες για την νικήτρια χώρα, το Ισραήλ, την μεγάλη έκπληξη της βραδιάς την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Ελλάδα. Δείτε τις στα παρακάτω βίντεο (κάποια βίντεο ενδέχεται να αφαιρεθούν από τους διαχειριστές):

https://www.youtube.com/watch?v=jRB0ypXLp1I

https://www.youtube.com/watch?v=So7oUIYzvsE

https://www.youtube.com/watch?v=S_27_XRGJJg

https://www.facebook.com/saraclaroprof/videos/2461149533910549/

[Πηγή: Youtube]

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στη δική μας τελειώσανε οι νέοι μουσικοί και δεν μπορούσαν να υλοποιήσουν τις 4 προτάσεις!:P

  2. Είχαμε τραγούδι με προοπτικές να μπει 5άδα αλλά πήγαμε στη μάχη χωρίς όπλα όπως δυστυχώς αποδείχθηκε στη σκηνή 🙁
    Και στο βίντεο δεν παρατηρώ καμία τρομερή διαφορά σε σχέση με αυτό που είχε στο μυαλό της αρχικά η ελληνική αποστολή. Το μα γιατί; ακούστηκε όπως θα έπρεπε να το πει η Γιάννα αλλά δεν… Δε πειράζει, ελπίζω του χρόνου να πάρουμε κάπως πιο ζεστά τη συμμετοχή μας αν και χλωμό το κόβω κρίνοντας τα αποτελέσματα των τελευταίων 5 χρόνων.

    ΥΓ: Για το 2019 οι ιδανικοί για μένα είναι οι Stereo Soul.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ