ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ: Οι δηλώσεις της Surie και της EBU για το συμβάν στον Τελικό!

Το περασμένο Σάββατο, στον μεγάλο τελικό της Eurovision 2018 ζήσαμε μία από τις πιο σοκαριστικές στιγμές στην ιστορία του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Κατά τη διάρκεια της εμφάνισης της SuRie για το Ηνωμένο Βασίλειο, ένας άνθρωπος εισέβαλε στη σκηνή και πήρε δια της βίας το μικρόφωνο της τραγουδίστριας.

Χτες η τραγουδίστρια πήρε θέση και μίλησε για αυτή την εμπειρία.

Κατά τη διάρκεια του τρομακτικού περιστατικού στον τελικό της Eurovision, η SuRie είπε ότι δεν αισθάνθηκε φόβο. Ο κύριος λόγος για αυτό ήταν επειδή δεν υπήρχε χρόνος για να αισθανθεί φόβο. Παρατήρησε μόνο τον εισβολέα όταν ήταν δίπλα της και της πήρε το μικρόφωνο μακριά. Η SuRie είπε ότι μπορούσε να ακούσει το πλήθος να φωνάζει και τα φωνητικά της να ενισχύονται κατά τη διάρκεια του περιστατικού. Μόλις η ασφάλεια είχε κατεβάσει τον εισβολέα, η SuRie είδε το μικρόφωνο της στο πάτωμα. Έτσι, είπε: << Εξακολουθούσα να χειροκροτάω και να φωνάζω μαζί με το πλήθος. Γύρισα πίσω και είδα το μικρόφωνο στο πάτωμα και πήγα να το πάρω και σκέφτηκα “Λοιπόν, αυτό είναι δικό μου. Θα τελειώσω αυτό το τραγούδι! “>>.

Η SuRie ανέφερε ότι  το μόνο που έμεινε στη μνήμη της από το όλο περιστατικό είναι η έκρηξη του πλήθους. Οι φωνές του κοινού ήταν αυτές που της έδωσαν την δύναμη να συνεχίσει μετά από την εισβολή. Είπε ότι οι στίχοι πήραν ένα εντελώς νέο νόημα και πρόσθεσε: << Αυτό το βλέπεις στα μάτια μου. Μπορείτε να δείτε αυτή την αποφασιστικότητα μου να τελειώσω το τραγούδι.>>

Ευτυχώς για την SuRie, τα τραύματά της μετά το περιστατικό είναι πολύ μικρά. Παρ’ όλα αυτά, έχει δύο μώλωπες στο χέρι και στον ώμο. Μετά το τέλος του τραγουδιού, έπρεπε να γίνει η συζήτηση για το αν έπρεπε να τραγουδήσει ξανά ή όχι. Οι διοργανωτές της EBU προσέφεραν στην αντιπροσωπεία του Ηνωμένου Βασιλείου την ευκαιρία να εκτελέσουν άλλη μια φορά. Ωστόσο, αποφάσισαν να μην το κάνουν. Η αποστολή του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι εξακολουθεί να είναι υπερήφανη για την απόδοσή της. Η ίδια η τραγουδίστρια δήλωσε: << Δεν χρειαζόταν να το επαναλάβουμε. Είδα τις αντιδράσεις και τα πρόσωπα της ομάδας μου που ήταν πραγματικά περήφανοι για την ανάκαμψη. Δεν χρειαζόμασταν να το κάνουμε πάλι.>>

Ωστόσο, η ίδια η SuRie το είδε ψύχραιμα το όλο θέμα κάνοντας το εξής χιουμοριστικό tweet μετά την εμφάνισή της!

Όταν δε, ερωτήθη για το γεγονός ότι κανείς θα περίμενε μετά από αυτό το συμβάν το Ηνωμένο Βασίλειο να πάρει ψήφους συμπάθειας (που δεν έγινε, μιας και τερμάτισε στην 24η θέση) η ίδια έσπευσε να τονίσει ότι δεν είναι αυτό το νόημα του διαγωνισμού. Συγκεκριμένα τόνισε τα εξής: <<  Δεν χρειάζομαι ψήφο συμπάθειας. Το νόημα της Eurovision είναι ότι ξεκίνησε λίγα χρόνια μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο για να φέρει μαζί τα έθνη ώστε να ξεφύγουν από αυτό. Είναι τόσο υπέροχο και συγκλονιστικό το να αποτελείς μέρος όλου αυτού. Η δύναμη μου εκείνη τη νύχτα ήρθε από το Twitter, το Instagram με την αγάπη και την υποστήριξη πολλών ανθρώπων, ειδικά του κοινού του Ηνωμένου Βασιλείου.>>

Ένα πράγμα είναι σίγουρο μετά την αντίδραση της SuRie. Είναι λάτρης του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Παρά το γεγονός ότι τελείωσε τρίτη από το τέλος, εξακολουθεί να υπερασπίζεται τον σκοπό του διαγωνισμού και τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και την εμπλοκή του σε αυτό.

Δείτε εδώ την εισβολή στην εμφάνιση της SuRie και πως η ίδια συνέχισε με αποφασιστικότητα την ερμηνεία της!

Οι δηλώσεις της EBU για το συμβάν ήταν οι ακόλουθες.

<<Ο εισβολέας της σκηνής αμφισβητήθηκε από την αστυνομία αμέσως μετά το περιστατικό και στη συνέχεια τέθηκε υπό κράτηση μέχρι τη Δευτέρα 14 Μαΐου όταν πήγε στο δικαστήριο στη Λισαβόνα. Τώρα έχει απελευθερωθεί με εγγύηση, με περαιτέρω χρεώσεις εν αναμονή του αποτελέσματος μιας συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας. Η EBU, η RTP και οι πορτογαλικές αρχές λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την ασφάλεια και συνεχίζεται η διερεύνηση του τι συνέβη.>>

Την επόμενη μέρα που ακολούθησε τον Μεγάλο Τελικό, η EBU επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας απέκτησε πρόσβαση στη σκηνή της Eurovision μέσα από την λειτουργία της κάμερας με τη βοήθεια της οποίας βρέθηκε στη σκηνή μέσω της γέφυρας.

Η έρευνα τόσο από την αστυνομία όσο και από την EBU συνεχίζεται.

Γιώργος Φλίγκος

[Φωτογραφία: Getty – www.express.co.uk]

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καταπληκτική φωνή, όμορφο τραγούδι, μπραβο της για τα guts να συνεχίσει, μπράβο της γτ είναι από τους λίγους καλλιτέχνες που πάνε Γιουροβιζιον και δεν το “παίζουν” φαν. Έχω μια απορία όμως. Η τζενεραλε, δεν γυριζονται και για την αποτροπή live απροοπτων στη σκηνή? Το 2007 θυμάμαι πως όταν η ομάδα του Ισραήλ πήγε να κάνει κάτι στο live, είχε πέσει το βίντεο της τζενεραλε. Πως και δεν έγινε κάτι τέτοιο και τώρα?

  2. Respect !!!!!! Απίστευτη ερμηνεία ,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ 1000% ,αλλά ξέχασα εμάς έσκασαν τα πυροτεχνήματα λίγο νωρίτερα και δεν μπορέσαμε να δείξουμε την αξία μας ?

  3. Συγκλονιστική ερμηνεύτρια, τέρας ψυχραιμίας, της άξιζε πολύ υψηλότερη θέση από την 24η!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ