Σήμερα η πρώτη μετάδοση των υποψήφιων τραγουδιών!

 

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε με ανυπομονησία έχει πλεόν φτάσει. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα και λίγες ώρες μόνο μας χωρίζουν από την πρώτη μετάδοση των τεσσάρων υποψήφιων συμμετοχών για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Eurovision 2012. Αγωνία τέλος, λοιπόν, για τους θαυμαστές του διαγωνισμού που με περισσή προσμονή αναμένουν να ακούσουν τις τέσσερις συνθέσεις για τον εθνικό τελικό της 12ης Μαρτίου.

Η δημοσιοποίηση των τραγουδιών θα πραγματοποιηθεί σήμερα, 28 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί και θα γίνει αποκλειστικά μέσω διαδικτύου. Για να ακούσετε σε πρώτη μετάδοση τις φετινές συμεμτοχές, δεν έχετε παρά να επιλέξετε έναν από τους παρακάτω τρόπους:

1. Μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΡΤ για την Eurovision (πατήστε εδώ)

2. Μέσω του Official Eurovision Page της ΕΡΤ στο Facebook (πατήστε εδώ)

3. Από το αντίστοιχο Eurovision Page της ΕΡΤ στο Twitter (πατήστε εδώ).

Όπως επισημάνθηκε και στο δελτίο τύπου που εξέδωσε πριν από λίγες μέρες η κρατική τηλεόραση, η σημερινή παρουσίαση αφορά αποκλειστικά και μόνο τα ίδια τα τραγούδια, στα οποία επιθυμείται να δοθεί έμφαση. Ως εκ τούτου, τα ονόματα των συντελεστών των συμμετοχών αυτών (ερμηνευτών, συνθετών και στιχουργών) δεν θα γνωστοποιηθούν μέχρι και την τηλεοπτική τους μετάδοση, η οποία και θα πραγματοποιηθεί κατά τις προσεχείς ημέρες.

Οι ακροατές θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν τα τραγούδια δια μέσου των παραπάνω ιστοσελίδων κατ’ αποκλειστικότητα, αφού η ραδιοφωνική τους μετάδοση από τους σταθμούς του δικτύου της ΕΡΑ θα ξεκινήσει από την 1η Μαρτίου.

Κλείνοντας, υπενθυμίζουμε ότι ο εθνικός τελικός για την ανάδειξη της Ελληνικής συμμετοχής στον επερχόμενο διαγωνισμό θα διεξαχθεί στις 12 Μαρτίου στο River West Mall Athens.

Θανάσης Νάκος

 

38 ΣΧΟΛΙΑ

    • Φίλε μέχρι στιγμής εσύ τον κάνεις όλον το σαματά για την ελευθερίου, άλλους δεν του έχω δει να ενθουσιάζονται τόσο…

    • Αυτοί οι σουηδοί σύνθετες, έχουν καταντήσει σαν κάτι σκανδιναβούς ηθοποιούς την δεκαετία του 70, που δεν έκανα καριέρα στις χώρες του και κατηφόριζαν προς την μεσόγειο, και έπαιζαν σε ελληνικές ταινίες με ντουμπλαρισμένες φωνές μαζί με τον Πρέκα.
      Πάντως το βλέπω να είναι όπως πέρσι, με την Πόντε, που την έβγαζαν φαβορί, αλλά οι έλληνες ψηφίσαν με βάση τα δικά τους ακούσματα, σημαντικό αυτό.

      • ίδωμεν…Κυριακή κοντή γιορτή..Συγκεκριμένα Δευτέρα..χεχε..ας μη προδικάζουμε όμως όχι μόνο τη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά γενικότερα..ότι είναι θα ακουστεί και θα κριθεί..το καλό, ηχητικά, πιστεύω δεν έχει χώρα προέλευσης..

    • Ναι τι να σου πω μια χαρα. Ειδικα αν κληρωθει να τραγουδησει κοντα στο Lala love…θα χουμε δυο σουηδικα μπιτακια απο δυο κοπελες ιδιου στυλ πλαισιωμενες αμφοτερες απο χορευτικο 4 χορευτων (προφανως). Δεν θα θελα τετοιου στυλ τραγουδι για την Ελλαδα φετος, εχει ηδη αρκετα και αναμενονται και αλλα. Εκτος και αν ειναι τοσο σουπερ το κομματι της..θα δουμε.

    • σε κάτι live του x-factor η συγκεκριμένη έχει αποδείξει ότι τα λέει..και όχι μόνο τα ελληνικά..http://www.youtube.com/watch?v=7yTuA8Uq3GU&feature=related . Όποτε η Ελληνοκύπρια “Cheryl Cole (χεχεχεχε…εμφανής η οπτική ομοιότης!!) έχει το υπόβαθρο..το θέμα είναι έτσι και αλλιώς η επιλογή σωστού τραγουδιού και από εκεί και έπειτα το ξαναβλέπουμε..γιατί και η περσινή Αντιγονούλα παρότι είχε το υπόβαθρο από πλευράς ταλέντου, το”άσμα της” αποδείχτηκε…άνθραξ…!!

  1. Εμένα παιδιά η Ελευθερίου μ’αρέσει περισσότερο στο Αυτή η νύχτα μένει που άκουσα πριν απο λίγο. Το τραγούδι που είχε διαλέξει το 2010 ήταν απαίσιο πραγματικά. Όσο για το Λίγο κρασί λίγο θάλασσα και το αγόρι μου θεωρώ πως οι τσαχπινιές που κάνει χαλάνε όλη την εικόνα της. Θα ήταν πολύ καλύτερη στο έντεχνο ή το λαικό παρά στην ποπ αγγλόφωνη μουσική που περιορίζει την φωνή της.

  2. Ελπίζω τα χαζοποπάκια τύπου Μόσχας 2009 να μας εγκαταλείψουν και φέτος.Προσοχή στο τί θα ψηφίσουμε παιδιά,όπως και να χει!Τα φαβορί μέχρι στιγμής δεν έχουν καμία σχέση με αυτά.
    Κάτι για Σουδούς συνθέτες πήρε τ’αυτί μου!!Όχι πάλι!!Η κάθε χώρα υποτίθεται συμμετέχει αυτοτελώς,και όχι εξαρτώμενη απο Σουηδούς,Άγγλους,Πορτογάλους κτλΜη γίνουμε και Αζερμπαιτζάν!.Αλήθεια,έχουν μουσική εκεί,και παράδοση ή περιμένουν απο τους Σουηδούς κάθε χρόνο;Γιατί κάθε χρόνο νομίζω οτι ακούω κάποια σκανδιναβική χώρα να διαγωνίζεται.Μεγάλος ξεπεσμός πέρα απο την πλάκα.Κέρδισαν χωρίς να ξέρει κανείς πού βρίσκονται!Για ένα βραβείο να παρακαλάς τον κάθε ξένο κάθε χρόνο,ως δήθεν ανώτερο απο το μπανάλ δικό σου στοιχείο,για να δείξεις ”Ευρωπαίος”.!Μη χάσουμε τελείως την ταυτότητά μας!Το 2005 είχαμε Ελλάδα στο τραγούδι μας γι’αυτό σκίσαμε!Μην ξεφεύγουμε και ζήσουμε πάλι μέρες ”Βγείτε στην Ομόνοια να καμαρώσετε που με το ζόρι μπήκαμε δεκάδα!!”

  3. Ενα καλο ποπ χορευτικο και πρωτοτυπο ειναι παντα καλοδεχουμενο για φετος… Οχι ομως τα κλισε ποπ τα τελειως eurodance-eurovision…Κατι οπως το ‘ we found love’ να ειναι δυναμικο και να αρεσει στους νεους.

    • Μακαρι να μπορουσαμε να εχουμε ενα τραγουδι σαν αυτα που λες…και οι Ελληνες καλλιτεχνες εχουν απο μονοι τους καλα ποπ τραγουδια,αλλα οταν ειναι να πανε Eurovision κατι παθαινουν!

  4. Πω! Αύριο θα ακούσουμε με τι θα πάμε φέτος.Ελπίζω όχι με κανένα αδιάφορο ποπάκι!Θέλω ιδιαίτερο ήχο.Επίσης όχι ξένοι συνθέτες αν γίνεται!Ελπίζω να μας εκπλήξουν ευχάριστα τα τραγούδια που επέλεξαν και να μην είναι τραγουδάκια του σωρού!Καλή μας επιτυχία! 😛

  5. ante na doume…..dystixws emeis tote 8a exoume sxoleio 🙁 alla den peirazei 😀 pisteyw pws gia fetos xreiazomaste agglofwno tragoudi tupou:”paparizoy 2005″,dhladh tragoudi sta agglika,estw dhmiourgia souhdwn alla na yparxei kai h ellhnikh ypografh,opws mia lyra 😀 kai mn arxizete pali ta persina opws:”oi amerikanies den exoun 8esh edw,oi kyprioi den einai ellhnes kai tetoia”,as sas 8ymhsei kapoios pws o diagwnismos einai panevropaikos,ara to tragoudi 8a prepei na einai se agglikous stixous,kai oxi ellhnikos,gia na einai to tragoudi sta agglika…alh8eia eseis poio kalitexnh protimate????kai ti eidos tragoudiou???egw gia paradeigma 8elw eleftheria eleftheriou,kai tragoudi typou paparizou 2005,eseis?????ante vre kalh mas epityxia,me tn swsth epilogh 😀

    • Όχι!Δεν το νομίζω!Η Σερβία με τα Σερβοκροάτικα (2007)πώς κέρδισε τότε αφού κανένας δεν την κατάλαβε που δεν τραγούδησε Αγγλικά;Είχε υπότιτλους;Και πριν ελευθερωθεί ο κανόνας για τις γλώσσες πώς πανευρωπαϊκά κατάλαβαν το ντιγκιλου ντιγκιλει της Σουηδίας το 1984 ή το ντιγκεντόγκ της Ολλανδίας το 1975 και τα βράβευσαν;Αν ήταν έτσι η Αγγλία θα κέρδιζε κάθε χρόνο!Έλεος!Την καλύτερη γλώσσα του κόσμου έχουμε.Πρέπει αυτό το στερεότυπο να εγκαταλειφθεί επιτέλους!Απο το αν θα τραγουδήσουμε αγγλικά θα φανεί πόσο ωραίο τραγούδι έχουμε;Διαγωνισμός τραγουδιού είναι.Όχι το λόουερ!

  6. Δειτε εδω τους Βελβετ Φάηρ να μιλανε ζωνταντα….Χριστε μου τι σούργελα είναι αυτά…Πόσο ξεφτιλίσαμε τον ελληνικό τελικό…πόσο πιο κάτω πια? Πόσο πιο καρακιτσαριό? Οτι τραγουδι και να πουν ειναι τοσο αφωνοι και τοσο τσιρκο που το μονο που κανουν ειναι να πιανουν μια απο τις λιγοστες 4 θεσεις του ελληνικου τελικου, Απολαυστε τους εδω :http://www.youtube.com/watch?v=L0YcyzGqPFM&feature=share

    • amaaaaan!!!!! PANAGIA MOU!!!!!!!!!! ti einai touto???? mas kanoun plaka? afta ta dio afona paidakia theloun na ekprsopiosun tin ellada?? (mia mousiki agora pou exi fones san theodoridou, paparizou, vissi, vandi, remos, vertis kai kai kai?). barvo ERT bravo universal … ga***** tin eurovision mas!!! BRAVO SAS!!!

  7. Την τελευταια δεκαετια ποσο τραγουδια που ΔΕΝ ηταν στα αγγλικα κερδισαν? Μονο ενα της Σερβιας. Αυτο τα λεει ολα. Μεχρι και η Γερμανια στα αγγλικα τραγουδησε. Οποτε μη λεμε αρλουμπες. Η αγγλικη γλωσσα δινει σαφεστατο προβαδισμα για υψηλη διακριση.

  8. Παιδια σορυ κιολας αλλα αυτη η Ελευθεριου ειναι απο Κυπρο η ειναι η Ελληνοκαναδεζα που βλεπαμε περιπου 2 χρονια πριν σε 1 ριαλιτυ; Βρισκομαι εξωτερικο τα τελευταια χρονια για αυτο δεν ειμαι πολυ μεσα στα πραγματα τελευταια.Αντε και μπαινουμε στο χορο της Ευροβισιον και εμεις .Καιρος ητανε

  9. Μου κανετε πλακα οτι θελετε να στειλουμε Velvet Fire ή τους αλλους με τις μασκες ε? Περασε η μοδα τους! Τωρα στην ESC δεν τα παν καλα αυτοι που εχουν αστεια εμφανιση! Ελεος δηλαδη! Ευχομαι το τραγουδι της Ελευθεριας να εχει ελληνικο στοιχειο! Περυσι ειχατε λυσσαξει να στειλουμε τον Λουκα επειδη ειχε ελληνικο στοιχειο! Φετος εαν εχει μονο το τραγουδι της Ελευθεριας ελληνικο στοιχειο θελω να δω τι δικαιολογια θα βρειτε για να μην την στειλουμε…

  10. Τις δυο προηγούμενες χρονιές 2010 και 2011 στην δεκάδα του τελικού όλοι είχαν τραγούδι στα Αγγλικά αλλά δεν εμπόδισε το δικό μας τραγούδι να είναι στη δεκάδα είτε με όλο Ελληνικό είτε με μικτό στίχο…Και πέρυσι πρώτοι στον ημιτελικό ήμασταν. Δεν εμποδίζει η γλώσσα. Το ειπα και πιο πριν ο Σάκης πχ είτε Κούνα το να έλεγε είτε Shake it το ίδιο θα ήταν. Ανύπαρκτος στίχος δηλαδή..

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ