EUROVISION 2018: Απόψε ο Μεγάλος Τελικός!

Ο Πρώτος και ο Δεύτερος Ημιτελικός ανήκουν ήδη στην ιστορία της Eurovision 2018. Απόψε, με την συμμετοχή 26 χωρών, η Πορτογαλία θα ανοίξει για ακόμη μία φορά την αγκαλιά της σε όλη την Ευρώπη (και όχι μόνο) και θα υποδεχθεί στην πανέμορφη Λισαβόνα τον Μεγάλο Τελικό του 63ου κατά σειρά Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision! 

Σε απευθείας, ζωντανή, σύνδεση από το Altice Arena της Λισαβόνας και με το σύνθημα “All Aboard” οι υπέροχες Sílvia AlbertoDaniela RuahCatarina Furtado και Filomena Cautela (με τη τελευταία να συμμετέχει και στο Green Room) θα καλωσορίσουν Ευρώπη, Αυστραλία, Αμερική και Ασία σε έναν τελικό γεμάτο όμορφα τραγούδια!
Η έναρξη του φετινού διαγωνισμού εκτός από την καθιερωμένη παρέλαση των σημαιών υπό τους ήχους του μουσικού διδύμου Beatbombers, θα περιλαμβάνει μεγάλη δόση από άρωμα της Πορτογαλικής μουσικής σκηνής καθώς στη σκηνή θα εμφανισθεί μία εκ των σπουδαιότερων ερμηνευτριών της νέας γενιάς του Fado, η Mariza έχοντας δίπλα της την επίσης σπουδαία Ana Moura. Ο Salvador Sobral θα έχει και αυτός το δικό του ρόλο στον τελικό, αφού θα εμφανισθεί στο διάλειμμα της βραδιάς για να ερμηνεύσει το νοσταλγικό “Amar pelos dois” (νικητήριο τραγούδι της Eurovision 2017) αλλά και ένα καινούργιο του τραγούδι. Εκτός από αυτά, ο νεαρός Πορτογάλος ερμηνευτής θα μοιραστεί τη σκηνή με την Caetano Veloso αφού θα τραγουδήσουν μαζί ένα ντουέτο! Το διάλειμμα θα ολοκληρωθεί με τις εμφανίσεις των Branko, Sara Tavares, Mayra Andrade και Dino D’Santiago οι οποίοι θα διασκεδάσουν το κοινό μέσω ηλεκτρονικής μουσικής.


Αναλυτικά, οι 26 συμμετοχές που διεκδικούν το φετινό πρώτο βραβείο της Eurovision είναι:

(αναφέρονται με τη σειρά που θα εμφανισθούν) 

01.  Ουκρανία – Mélovin – «Under the Ladder»
02.  Ισπανία – Amaia & Alfred – «Tu canción»
03.  Σλοβενία – Lea Sirk – «Hvala, ne!»
04.  Λιθουανία –  Ieva Zasimauskaitė – «When we’re old»
05.  Αυστρία –  Cesár Sampson – «Nobody but you»
06.  Εσθονία –  Elina Nechayeva – «La Forza»
07.  Νορβηγία – Alexander Rybak – «That’s How You Write a Song»
08.  Πορτογαλία – Cláudia Pascoal – «O Jardim»
09.  Ηνωμένο Βασίλειο – SuRie – «Storm»
10.  Σερβία – Sanja – Ilić & Balkanika – «Nova deca»
11.  Γερμανία – Michael Schulte – «You Let Me Walk Alone»
12.  Αλβανία – Eugent Bushpepa – «Mall»
13.  Γαλλία – Madame Monsieur – «Mercy»
14.  Τσεχία – Mikolas Josef – «Lie to me»
15.  Δανία – Rasmussen – «Higher Ground»
16.  Αυστραλία – Jessica Mauboy – «We Got Love»
17.  Φινλανδία – Saara Aalto – «Monsters»
18.  Βουλγαρία  – Equinox – «Bones»
19.  Μολδαβία – DoReDoS – «My Lucky Day»
20. Σουηδία – Benjamin Ingrosso – «Dance You Off»
21.  Ουγγαρία – AWS – «Viszlát nyár»
22.  Ισραήλ – Netta – «Τoy»
23.  Ολλανδία – Waylon – «Outlaw in ‘Em»
24.  Ιρλανδία –  Ryan O’Shaughnessy – «Together»
25.  Κύπρος – Ελένη Φουρέιρα – «Fuego»
26.  Ιταλία – Ermal Meta/Fabrizio Moro – «Non Mi Avete Fatto Niente»
Τα πιο μεγάλα φαβορί για τον τίτλο του μεγάλου νικητή είναι η Κύπρος, το Ισραήλ, η Νορβηγία, η Εσθονία και η Γαλλία ενώ για μία θέση στην πρώτη δεκάδα ενδέχεται να κερδίσουν συμμετοχές όπως η Τσεχία, η Ουκρανία, η Αυστραλία, η Σουηδία, η Αυστρία και η Λιθουανία.
Στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός θα μεταδοθεί μέσω της ΕΡΤ1 , ΕΡΤHD αλλά και στο WebTV του κρατικού μας καναλιού στις 22:00. Φυσικά θα υπάρχει live streaming και μέσω του επίσημου site της Eurovision eurovision.tv! Την Ελληνόφωνη μετάδοση για λογαριασμό της ΕΡΤ υπενθυμίζουμε ότι φέτος πραγματοποιούν ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος και η Δάφνη Σκαλιώνη.
Εμείς, ευχόμαστε όλα να κυλήσουν ομαλά και η Κύπρος μας να καταφέρει να σταθεί αντάξια των στοιχημάτων και να στεφτεί μεγάλη νικήτρια του φετινού διαγωνισμού. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΥΠΡΟΣ! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΡΕΙΡΑ! 
Εσείς, μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για τα αποτελέσματα του Μεγάλου Τελικού. Μέχρι τότε, αφήστε στα σχόλια τις δικές σας πιθανές προβλέψεις τόσο για τον νικητή όσο και για τις συμμετοχές που πιστεύετε ότι απόψε θα καταφέρουν να μπουν μέσα στην πρώτη δεκάδα!
Πηγή Φωτογραφιών: eurovision.tv 

132 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πιθανότητες Νίκης
    1)Κύπρος
    .
    .
    .
    2.)Εσθονία
    3.)Βουλγαρία
    4.)Ισραήλ
    5.)Ιρλανδία

  2. Αν θελετε να λεγετε μουσικος διαγωνισμος (λεμε τωρα) αυτο το πραγμα πρεπει να κερδισει η Λιθουανια.Δεν εχω κατι με την κυπρο,σταματησε μερικοι ελληνες και κυπριοι να λετε οτι ζηλευουμε απλα σε αρκετους αρεσει κατι αλλο.σωνει και καλα η κυπρος.και αν ειμαστε δικαιοι πρεπει να παρουν ενα καλο μαθημα αυτοι που καθορισαν την σειρα εμφανισης και αλλα πολλα βρωμικα κολπα που δεν γνωριζουμε.

      • Το vision εννοεί το όραμα της ενωμένης Ευρώπης. Αμέσως μετά έρχεται το SONG contest. Μακάρι να το πάρει η Κύπρος αλλά οι ανακρίβειες να λείπουν.

      • Ο διαγωνισμός παραμένει όμως ενα τηλεοπτικό γεγονός.
        Και επίσης το Τραγούδι της Λιθουανίας είναι βαρετό, για να κοιμηθούμε. Και αυτο στα στοιχηματα ανέβηκε χάρης την σκηνική παρουσία την ρομαντική γέφυρα και τα ρομαντικά projections…

      • Συμφωνώ ότι είναι βαρετό εκτός του σκηνικού κόνσεπτ. Όπως και το τραγούδι της Κύπρου είναι αδιάφορο αν το αποκόψεις απ’ τη σκηνική παρουσία. Δεν ξέρω πως θα τα πάει η κάθε μια τους, αλλά επειδή η κάρτα είναι περιορισμένη (καταραμένη φτώχεια :p) νομίζω μόνο Λιθουανία θα ψηφίσω (όχι Κύπρο γιατί έτσι κι αλλιώς θα την ψηφίσουν όλοι και το χει κατοχυρωμένο το 12άρι)

  3. έχετε ξεχάσει τη Γερμανία στο παραπάνω κείμένο που ενδεχομένως να κάνει τη μεγάλη έκπληξη απόψε και να είναι ψηλά..μπορεί και πρωτιά..από εκεί που δεν το περιμένει κανένας..

    • Κι εγω το ελεγα μεχρι χθες, προχθες. Μονο και μονο επειδη δεν το εχουμε δει ολοκληρωμενα.
      Ομως οταν λιγες ωρες πριν τον τελικο το δινουν αυτοι που το εχουν ηδη δει με αποδοση 1 προς 40….πολυ απλα κανει τις πιθανοτητες νικης για τη Γερμανια μηδαμινες.

      • Να σταματήσουμε να υπεραναλύουμε τα στοιχήματα και να τα θεοποιούμε στο πως θα πάει το κάθε τραγούδι. Είναι μόνο μία ένδειξη του ποιός κάποιοι παίκτες νομίζουν ότι μπορεί να κερδίσει. Τίποτα παραπάνω.

      • Ετσι πιστευεις εσυ Μαριε. Θα μου επιτρεψεις ελπιζω να εχω αλλη αποψη.

      • Συμφωνώ με τον Μάριο, ως ένα βαθμό. Από ένα σημείο κι έπειτα (ειδικά τώρα που έχουμε μπει στην τελική ευθεία), οι στοιχηματικές αποδόσεις καθορίζονται στο πού πέφτουν τα πιο πολλά χρήματα από τους παίκτες. Όσα περισσότερα χρήματα ποντάρονται σ’ ένα τραγούδι, τόσο περισσότερο οι book ρίχνουν τις αποδόσεις. Δεν έχουν άλλη επιλογή.

      • Δηλαδη θελετε να μου πειτε οτι ολοι πιστευουν σε νικη της Ιρλανδιας, πονταρουν στην Ιρλανδια, γι αυτο ανεβηκε η Ιρλανδια στην 3η θεση…
        Οχι οτι οι στοιχηματικες χρησιμοποιουν (ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ) την Ιρλανδια ως λαγο…
        ΔΕΝ ζουμε σε ενα κοσμο αγγελικα πλασμενο guys…

      • Αυτό είναι μία υποψία που δεν μπορεί να αποδειχθεί, άρα δεν έχει νόημα να ξεκινήσει μία τέτοια συζήτηση. Πολλά μπορεί να συμβαίνουν, αλλά μια λογική εξήγηση είναι ότι απλά τις τελευταίες μέρες μαζικά οι Ιρλανδοί ποντάρουν στο τραγούδι τους μετά από χρόνια αποκλεισμών και συμμετοχών που δεν είχαν πτοοπτική γα κάτι καλό. Όπως έγινε και το 2011 που η Ιρλανδική συμμετοχή παιζόταν στην 3η θέση λίγο πριν το τελικό.

      • Μαριε
        ο κοσμος δεν ειναι αγγελικα πλασμενος. Money, you know???
        Οπως ειδες η Ιρλανδια ηταν λαγος. Οι ιρλανδοι δεν ειναι δα τοσο πολλοι για να επηρεασουν ολο το χαρτη της ευρωπης. Μη λεμε ανεδαφικα…

  4. Τα 5 αγαπημένα μου
    5. Εσθονία
    4. Βουλγαρία
    3. Τσεχία
    2. Σουηδία
    1. Κύπρος

  5. Το ισραηλ θα κερδισει δυστυχως κριμα για την ελενη αλλα και γενικα για το διαγωνισμο να κερδισεις με αγορασμενους ψηφους και επιτροπες. Ηδη εχουν αγορασει bots στο YouTube Kai ta dislikes sto video της ελενης ειναι τα μισα απ τα likes και κατα ενα περιεργο τροπο τα dislikes story video the netta δεν ειναι και παρα πολλα αν και τις προηγουμενες μερες ηταν παρα πολλα. Τουλαχιστον στοιχηματισα 100 ευρω να πσρω 300 ευρω κερδος για το πουλημενο ισραηλ.

    • δε θέλω να σε στενοχωρήσω κ άλλο..αλλά μάλλον αχνοφαίνεται ο κουβάς στο στοίχημά σου..φιλικά πάντα..

      μη νομίζεις οτι όλοι οι τηλεθεατές που ψηφίζουν ακολουθούν κατά πόδας το youtube ή το όποιο press center δίνει παλμο την εκάστοτε χρονιά..

    • δηλαδη λες οτι ειναι το ιδιο ευκολο να αγορασει κανεις like στο youtube μα το να αγορασει πραγματικες ψηφους?

    • TIIII;;; Πληρώνουν για dislike στο video της Φουρεράι και εγώ καθόμουν κ το έκανα τσαμπα;;;;
      Τώρα νιώθω σαν την πόντια εταίρα που αυτοκτόνησε οταν έμαθε οτι οι άλλες πληρώνονται…

  6. Αύριο η Κύπρος θα γιορτάζει την πρώτη της νίκη… Όπως και στην Ελλάδα!
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!!!

  7. 10ΑΔΑ ΜΕ ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΙΡΑ
    ΚΥΠΡΟΣ
    ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
    ΙΣΡΑΗΛ
    ΕΣΘΟΝΙΑ
    ΓΕΡΜΑΝΙΑ
    ΙΤΑΛΙΑ
    ΓΑΛΛΙΑ
    ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
    ΣΟΥΗΔΙΑ
    ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

  8. Ασχολήθηκα πολύ με τον διαγωνισμό φέτος ιδιαίτερα επειδή είχαμε και ένα καλο τραγούδι αλλά απλά ΔΕΝ ΑΞΙΖΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑ ΑΑΣΧΟΚΗΘΩ!!!.
    Τόσα που έχουν δει τα μάτια μου φέτος…από τις συμμετοχές που περνάνε..μέχρι και τα στοιχήματα που κατευθύνουν κόσμο και επιτροπές (η αλήθεια είναι ότι από τότε που μπήκαν τα στοιχήματα έγινε ένας στημένος διαγωνισμός με πολιτικά δεδομένα) όλα αυτά τα χρόνια έχουν δει πολλά τα μάτια μου (από Αυστρία 2013 απο τζαμαλα που ψηφίστηκε φουλ πολιτικά και από τον χειρότερο χαρακτήρα που έχει νικησει πότε τον διαγωνισμό..τον Πορτογάλο που βγήκε πρώτος επειδή πρόβαλε το θέμα υγείας αλλά και την προσφυγιάς!)κρίμα γιατί έχουν καταστρέψει εναν μουσικό διαγωνισμό που έβλεπε ολοσ ο κόσμος … μουσικά δεν υπάρχει ο διαγωνισμός όταν εν έτη 2018 το κιτσ του Ισραήλ θεωρείτε φαβορί
    Αποκορύφωμα για να καταλάβετε τι εννοώ ήμουν το πρωί στο φούρνο και άκουγα μια γυναίκα να μιλάει για την eurovisiοn και λέει θυμάμαι που μαζευόμασταν όλοι οι οικογένεια στο σπίτι παραγγελναμε πίτσες και απολαμβάναμε τον διαγωνισμό τωρα πια δεν ξέρω καν πότε ειναι!!!!Σκεφτείτε λίγο και αναρωτηθείτε γιατί ο διαγωνισμός πάει κατά διαόλου!!!!
    Υ.Γ Καλή επιτυχία Ελένη μακάρι να το σηκώσει!!!

    • Σωστα, δεν ειναι σοβαρο τηλεοπτικο προγραμμα οπως το survivor για να ξερουμε ποτε το δειχνει!

    • Διαβασα το σχολειο σου και ειχα την εντυπωση οτι το εγραψα εγω . Να εισαι καλα , γιατι κατι τετοιες αφορμες ψαχνω για να συνεχεισω να παρακολουθω τον διαγωνισμο . Εχω αιδιασει κι εγω . Πιστεω οτι αξιζαμε για τελικο ετσω και με μιση εμφανιση . Δειτε τις προβολες απο τα βιντεο των ημιτειλκων και θα καταλαβετε οτι επιτροπες μας αφησαν εξω . Θ α χαρα με την Κυπρο , αλλα αν θελω να νιωθω μεσα μου δικαιος , πρεπει να πω οτι το κορυφαιο για φετος με τεραστια διαφορα ειναι της Εσθονιας . Το ισαρηλ δεν το σχολειαζω καν . Χαιρομαι την βραδια του τελικου με τον δικο μου τροπο , , διασκεδαζωντας και κρατω στο τελος τις αναμνησεις για τα επομενα χρονια , οταν βλεπω ξανα και ξανα τις συμμετοχες που μου αρεσαν . Αυτη ειναι για εμνα η eurovision , οχι η νικη και τα στοιχηματα και τα πικροχολα σχολια των περισσοτερων .

      • Η Ελλάδα εντάξει είπαμε δεν είχε την καλύτερη σκηνική παρουσία αλλά σίγουρα ήταν καλύτερη από Αλβανία Ισραήλ Ιρλανδία ….εσθονια και εμένα μου αρέσει αλλά θέλω να κερδίσει η Κύπρος καμία άλλη!!
        Προσωπικά κάθομαι και βλέπω βιντεάκια eurovision μέχρι του 2012 οπου μέχρι τότε ο διαγωνισμός ήταν στα καλύτερα του …χωρίς πολιτικά χωρίς στοιχήματα χωρίς να ψηφίζουν οι επιτροπές το 50!!! Ήταν απλά μια γιορτή!

  9. Λευκωσία 2019. Μην το ψάχνετε μάγκες!
    Το Ισραήλ χρησιμοποιήθηκε τελικά ως ο μεγάλος λαγός όπως πέρσι η Ιταλία και η Φουρέιρα που ξεκίνησε κάπου στην 22η θέση στα στοιχήματα, θα στεφθεί σήμερα το βράδυ νικήτρια “μετά βαΐων και κλάδων”!

    Κάποιοι λένε ότι οι Σουηδοί ευνοούν την Κύπρο, ότι βρίσκονται πίσω απ’την σύνθεση και την χορογραφία και άλλα τέτοια. Ωραία και λοιπόν; Κάτι αντίστοιχο δεν έγινε και με την Παπαρίζου; Αυτό μετράει ή μήπως το συνολικό πακέτο που παρουσιάζει η Κυπριακή συμμετοχή στην σκηνή;

    Γιατί κάποιοι δεν παραδεχόμαστε ότι η επαγγελματική και συνεπής δουλειά αποτυπώνεται και κερδίζει ΤΕΛΙΚΑ τις εντυπώσεις στον διαγωνισμό;
    Τι κοινό έχουν φέτος οι: Κύπρος, Μολδαβία, Ιρλανδία, Βουλγαρία, Λιθουανία, Νορβηγία, Εσθονία, Τσεχία και Σουηδία (βεβαίως βεβαίως);
    Καλοκουρδισμένες, επαγγελματικά στημένες παρουσιάσεις/παραστάσεις που απογειώνουν οπτικά τα τραγούδια τους.

    Αυτά να τα βλέπει η ΕΡΤ που αν θέλει να μην γινόμαστε ρεζίλι κάθε χρόνο και ειδικά του χρόνου που θα εμφανιστούμε στην Λευκωσία, θα πρέπει να ανασκουμπωθεί και να δουλέψει σοβαρά και επαγγελματικά.

    Αν μη τι άλλο, τουριστική χώρα είμαστε, είναι αστείο να βλέπουμε να προβαλλονται οι ομορφιές της χώρας μας από τα videoclip της… Μολδαβίας… κι εμείς να κλαίμε πάνω απτο ξεβαμμένο μπλε μας…

    Ξεκολλήστε εκεί στην ΕΡΤ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

    • Καλα μη λεμε και οτι θελουμε.Εμεις ειχαμε Ελληνες μουσικοσυνθετες και ομαδα γενικοτερα.Η κυπρος ειναι αμιγως σουηδικη.

      • Εισαι αδιαβαστος. Να μαθεις για το κυπριακο τραγουδι πριν ριξεις τη χολη σου.

      • Ναι φιλε μου ξερω.

        Ξερω οτι δεν υπαρχει κανενας κυπριος στην αποστολη.

      • Ενας απο τους συνθετες, αλλα και παραγωγος ειναι ελληνας.
        Επισης η Φουρειρα ειναι ελληνιδα με αλβανικη καταγωγη, μεγαλωμενη στην Ελλαδα με κατοικια στην Αθηνα.
        Οποτε, επιμενω. Ναι, σταζεις χολη. Get a life!

      • @ Nikolas-sweden
        O Άλεξ Παπακωνσταντίνου, είναι “Eλληνας” όσο είσαι και εσύ….στα χαρτιά…

      • @Δημητρης
        Ελπιζω να περασεις την ταξη σου φετος με καλο βαθμο.
        Δε φανταζομαι απο αυτα που γραφεις να εισαι πανω απο 12.

      • Με αλλο τροπο στηριζει η Σουιδια την Κυπρο οπως και καθε χωρα που κερδιζει .Δωσε της την διοργανωση του χρονου και ισως σε αφησει να κερδισεις .

    • Ε όχι και λοιπόν! Διαλέξτε! ! Είναι καλοί ή κακοί αυτοι οι Σουηδοι??? Κι αν το Fuego ήταν συμμετοχή της Σουηδίας, θα θέλατε να κερδίσει ή η πλειοψηφία εδώ μέσα θα το έκραζε?

  10. Η μεγάλη μέρα έφτασε για τους Κύπριους και κατά επέκταση και για εμάς τους Έλληνες που οι περισσότεροι σίγουρα θα χαρούμε αν κερδίσει η Κύπρος!!! Αρχικά,αν και έχω πει ότι η Φουρέιρα έχει πει πολύ καλύτερα κομμάτια από το fuego,η ίδια είναι εκπληκτικη επί σκηνής και το κομμάτι πιασαρικο, πράγματα τα οποία ακόμα πιστεύω!
    Η Κύπρος σίγουρα θα σπάσει το ρεκόρ της καλύτερης θέσης της και γιατί όχι να κερδίσει?αν δε το κάνει φέτος δε νομίζω να το καταφέρει στο προσεχές μέλλον.Εξαλλου με τη μισή ομάδα εκ Σουηδίας και με την 19η και 25η στο τελικό φαίνεται και η ebu να μην έχει θέμα με μία ενδεχόμενη νίκη….
    Αν δεν κερδίσει η Κύπρος νομίζω θα έχουμε νικητή “καραμπολα”σαν το 2016…απευχομαι να είναι η Ιρλανδία αν και το φοβάμαι….
    Παντως από τους ημιτελικούς μόνο η Φουρέιρα μου έβγαλε vibes νικητή….Είχε το ίδιο καθηλωτικο βλέμμα από το πρωτο λεπτο όπως ακριβώς και η Παπαρίζου….
    Καλή επιτυχία Κύπρος μας!!!Καλή επιτυχία Ελένη!

  11. Προσωπικά φέτος δυσκολεύομαι να βγάλω TOP 10, οποτε οι τρεις αγαπημένες μου συμμετοχές είναι:Ουγγαρία, Γερμανία και Ιταλία και ελπίζω να τα πάνε καλά! !!

  12. Λυπάμαι που το λέω αλλά η Κύρπος πάνω από την τρίτη θέση δεν πρόκειται να πάει, για την ακρίβεια οι επιτροπές θα τη ρίξουν γύρω στην 5η θέση (+/-1). Νικήτρια θα είναι η Γαλλία ή η Γερμανία.

  13. παντως ή Panik θα τα αρπάξει χοντρα απο την Foureira οπως και να χει, συμφωνείτε???

  14. Τα αγαπημένα μου :
    5. Eσθονία
    4. Γαλλία
    3.Βουλγαρία
    2. Λιθουανία
    1. Κύπρος

    Αυτά που πιστεύω πως θα νικήσουν:
    5. Bουλγαρία
    4. Ιρλανδία
    3. Κύπρος
    2. Εσθονία
    1. Λιθουανία

  15. Συγχαρητηρια Κυπρο!
    Τα λεμε του χρονου στη Λεμεσσο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  16. Προσωπικά είναι η τελευταία χρονιά που ασχολούμαι με την eurovision και παρακολουθώ τι γίνεται ήδη απ τον Γενάρη κάθε φορά. Πλέον μόνο τον τελικό θα βλέπω δίχως να έχω ιδέα για τα τραγούδια και τα backstage. Ξενέρωσα πάρα πολύ φέτος και μπορώ να πω ότι τζάμπα έχασα τον χρόνο μου

  17. 1. ??Εσθονία
    2. ??Βουλγαρία
    3. ??Ισραήλ
    4. ??Γαλλία
    5. ??Ουκρανία
    6. ??Ιταλία
    7. ??Αυστρία
    8. ??Γερμανία
    9. ??Σερβία
    10. ??Ουγγαρία
    11. ??Σουηδία
    12. ??Πορτογαλία
    13. ??Λιθουανία
    14. ??Δανία
    15. ??Αυστραλία
    16. ??Φινλανδία
    17. ??Ισπανία
    18. ??Νορβηγία
    19. ??Κύπρος
    20. ??Τσεχία
    21. ??Ιρλανδία
    22. ??Σλοβενία
    23. ??Ηνωμένο Βασίλειο
    24. ??Αλβανία
    25. ??Ολλανδία
    26. ??Μολδαβία

    Το top δείχνει τη σειρά με την οποία μου αρέσουν τα τραγούδια! Για νίκη (με την πιθανότητα μιας καλής διοργάνωσης) προτιμώ Ισραήλ, Γαλλία και Ιταλία. Θα μου άρεσε, επίσης, να κέρδιζε κάποια χώρα για πρώτη φορά όπως η Βουλγαρία, η Ουγγαρία(απίθανο), η Λιθουανία και η Κύπρος.

  18. Μετά το ξενέρωμα του αποκλεισμού της χώρας μας θα παραθέσω το τελικό ΤΟΡ μου πριν τη μεγάλη βραδιά:
    1. Βουλγαρία
    2. Ουγγαρία
    3. Ιταλία
    4. Λιθουανία
    5. Γερμανία
    6. Πορτογαλία
    7. Κύπρος
    8. Γαλλία
    9. Εσθονία
    10. Ουκρανία
    11. Δανία
    12. Ισραήλ
    13. Τσεχία
    14. Σλοβενία
    15. Αυστρία
    16. Αλβανία
    17. Φινλανδία
    18. Μολδαβία
    19. Αυστραλία
    20. Σουηδία
    21. H.B.
    22. Ισπανία
    23. Ολλανδία
    24. Ιρλανδία
    25. Νορβηγία
    26. Σερβία

  19. Θεωρώ το ΤΟΡ-15 θα διαμορφωθεί ως εξής ανά 5άδες και με τυχαία σειρά:
    Θέσεις 1-5: Κύπρος, Λιθουανία, Ισραήλ, Ιταλία και Σουηδία.
    Θέσεις 6-10: Βουλγαρία, Ουγγαρία, Εσθονία, Γερμανία και Αυστραλία.
    Θέσεις 11-15: Γαλλία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Μολδαβία και Ουκρανία.
    Πιστεύω ήρθε η ώρα να το σηκώσει η Κύπρος μας επιτέλους! Καλή επιτυχία στην Ελένη!

  20. Στο εψιλον λενε οτι υπαρχει διαρροη που λεει οτι η φουρειρα τα πηγε καλα στις επιτροπες

  21. Ήταν μία περίεργη χρονιά. Μέτριο επίπεδο τραγουδιών, ένα από νωρίς μεγάλο φαβορί που ξεφούσκωσε, ένα τραγούδι που πέρασε αρχικά σχετικά απαρατήρητο που εκτοξεύτηκε με τις πρόβες, επιστροφή δέκα χρόνια πίσω με την πληθώρα τρικ και επί “ευρυμάτων” σκηνής, μία πολύ μέτρια διοργάνωση και νομίζω περισσότερες παγίδες από τις εταιρείες στοιχημάτων από ποτέ.

    Θα προτιμούσα να κερδίσει είτε μία μεγάλη χώρα που μπορεί να προσφέρει μία λαμπρή διοργάνωση του χρόνου, είτε για συναισθηματικούς λόγους η Κύπρος.
    Μια νίκη του Ισραήλ, ενός διχαστικού τραγουδιού που πολλοί λατρεύουν και πολλοί απεχθάνονται, αφενός θα δημιουργήσει καινούριο κύμα γκρίνιας και αμφισβήτησης της μουσικής υπόστασης του διαγωνισμού, αφέτερου θα εργαλειοποιήσει και πάλι πολιτικά τον διαγωνισμό (και ειδικά από τον Νετανιάχου), όπως πάντα κάνει το Ισραήλ όταν αναλαμβάνει τη φιλοξενεία του.

  22. Οι προτιμησεις μου για σημερα ειναι

    1, Γαλλια
    2, Λιθουανια
    3, Εσθονια
    4, Κυπρος
    5, Γερανια
    6, ΙΟυγγαρια
    7, Ιταλια
    8. Βουλγαρια
    9.Σερβια
    10. Αυστρια
    11, Σλοβενια

    Για να ειμαι ειλικρινης το τραγουδι της Κυπρου δεν ειναι στα ακουσματα μου και αν ηταν αλλης χωρας θα το ειχα χαμηλα αλλα λογω της Κυπρου ειναι αυτο που θελω να κερδισει. Αν δεν κερδισει η Κυπρος φετος νομιζω δεν θα κερδισει ποτε. Οποτε θα το ψηφισω και θα πανυγηρισω την νικη της Κυπρου.

    Πρβλεψεις για σημερα Κυπρος, Ισραηλ, Γαλλια, Εσθονια, Σουηδια, Αυστραλια, Ιταλια Λιθουανια,, Νορβηγια, Γερμανια, Ιρλανδια.

  23. καλη προβολή σ ε ολους τους γιουροφάν απόψε!!
    τα αγαπημένα μου τραγουδια του τελικού ειναι
    ΙΤΑΛΙΑ
    ΙΡΛΑΝΔΙΑ
    ΣΕΡΒΙΑ
    ΑΥΣΤΡΙΑ
    καλη επιτυχία σε κυπρό κ ισραηλ επίσης!!!

  24. θεωρω οτι ειναι τπτ δν ειναι σιγουρο για άποψε!γιουροβιζιον ειναι αυτη και εχει παρα πολλες ανατροπές!οι παλιοι φαν αν εχουμε δει κ δει εκπληξεις στην ψηφοφορία!!θεωρω οτι η ιταλία και η ιρλανδία θα ειναι αρκετά ψηλά!!οπως επίσης η κυπρος κ το ισραηλ!υπάρχουν και καποιες συμμετοχες που ειλικρινα ειναι ικανες τοσο για πρωτια οσο και για χαμηλη καταταξη τύπου γαλλίας κ δανίας!αρκετα αμφιρροπη βραδιά!!!καλη μας απολαυση λοιπόν!

  25. Σ’ έναν διαγωνισμό τραγουδιού σαν την Eurovision (που έχουν θέση όλα τα ακούσματα) ΠΟΤΕ δεν θα υπάρχει νικητής με απόλυτη αποδοχή. Ειδικά από αυτούς που δεν το πρόβλεψαν στο στοίχημα. 🙂

    Η φετινή χρονιά είχε πολλές καλές και διαφορετικές συμμετοχές, όχι όμως κάποια εξαιρετική σε όλα τα επίπεδα που θα κάνει την διαφορά. Η Κύπρος που φιγουράρει σαν το φαβορί και για μενα είναι το απόλυτο φαβορί, νομίζω ότι δίκαια θα κερδίσει φέτος.
    Και για να το πω αλλιώς, θα κερδίσει πολύ πιο δίκαια απ’ότι κάποια άλλα νικήτρια τραγούδια του διαγωνισμού.

    Οι Πορτογάλοι αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων στην διοργάνωση σχεδόν σε όλους τους τομείς και ειδικά στο θέαμα που (δεν) είδαμε στα live.
    Είμαι σίγουρος ότι στην Κύπρο θα δούμε πολύ καλύτερα πράγματα επι σκηνής και όχι από τα βιντεάκια που μας έδειξαν φέτος.

    Καλή επιτυχία στην Κύπρο!
    Ήρθε η ώρα να χαρούν όλοι οι Κύπριοι και μαζί τους κι εμείς!!

  26. σιγουρα η Κυπρος από αποψη θεαματος θα είναι πολύ καλυτερη αφου μεγαλο μερος στο στησιμο θα εχουν οι σουηδοι και καλλιτεχνικος διευθυντης της διοργανωσης πιστευω θα είναι ο ευαγγελινος…. κατι αντιστοιχο στη κυπρο που να μπορει να φτιαξει ολο αυτό δεν υπαρχει επομένως θεωρω θα απεθυνθουν στον φωκα….

  27. Για ποιό λόγο οι επιτροπές θα ψηφίσουν ένα τραγούδι σαν το Fuego; Πως γίνεται να κερδίσει ένα τραγούδι μόνο με την ψήφους του κοινού; Ας μου εξηγήσει κάποιος. Ευχαριστώ.

  28. Αμφίρροπη και ενδιαφέρουσα χρονιά φέτος. Πολλά καλά τραγούδια. Παρ’ όλα αυτά, η Κύπρος βρίσκεται 1η στο top 10 μου, κι όχι επειδή είναι απλά η Κύπρος. Η Φουρέιρα βάζει κυριολεκτικά φωτιά στη σκηνή και είναι η μόνη φετινή εμφάνιση που σε καθηλώνει στ’ αλήθεια. Έχει αέρα νικήτριες και θα πάει πολύ ψηλά απόψε. Συν τοις άλλοις, μέσω των θέσεων εμφάνισης, φαίνεται να επιθυμεί κι η EBU τη νίκη της Κύπρου.

    Αν δεν το πάρει η Κύπρος, δεν ξέρω ποια μπορεί να το πάρει. Θα ήθελα πολύ να το πάρει η Εσθονία γιατί έχει φωνάρα η κοπέλα, αλλά η όπερα δεν είναι είδος που αρέσει σε πολλούς. Θα ήθελα και τη Βουλγαρία νικήτρια, αλλά σαν κάτι να λείπει από τη σκηνική παρουσία και δεν ξέρω πόσο θα τους κοστίσει αυτό.

    Από κει και πέρα, όσοι λένε για νίκη Λιθουανίας/Ιρλανδίας, νομίζω ότι τα τραγούδια είναι πολύ “νανουρίσματα” για να νικήσουν. Στο ίδιο στυλ κυμαίνονταν και της Jamala, αλλά της Jamala είχε μια ξεχωριστή δυναμικότητα και ένα πολύ δυνατό μήνυμα. Μπορεί η νίκη της να ήταν πολιτικό παιχνίδι, αλλά το τραγούδι ως τραγούδι είναι από τα αγαπημένα μου νικητήρια. Γι’ αυτό δεν μπορώ να φανταστώ να κερδίζει κάτι τόσο ήρεμο σαν της Λιθουανίας ή της Ιρλανδίας.

    Όσον αφορά στο πρώην φαβορί, δηλαδή το Ισραήλ, νομίζω ότι θα την πάθει περισσότερο από τον κόσμο παρά από τις επιτροπές. Εμένα όσοι γνωστοί το έχουν ακούσει, μου είπαν “Για χαβαλέ καλό είναι, αλλά όχι να το ψηφίσεις και να βγει πρώτο”. Συν ότι η σκηνική παρουσία είναι ολίγον τι τσίρκο και φωνητικά δεν σκίσει κιόλας. Τέτοιες συμμετοχές καταλήγουν το πολύ 2η θέση, αλλά δεν χτυπάνε σε καμία περίπτωση πρωτιά (παραδείγματα: Ukraine 2007/Russia 2008).
    Οι επιτροπές νομίζω θα στηρίξουν Κύπρο, γιατί δεν ισχύουν αυτό που λένε ότι ψηφίζουν μόνο τα “ποιοτικά”. Πέρυσι η Μολδαβία, ένα, θεωρητικά, “ξέφρενο ποπάκι, ήταν γύρω στη 10η θέση των επιτροπών και με το televoting εκτοξεύτηκε 3ο. Γι’ αυτό σας λέω, εφόσον η Φουρέιρα τραγουδάει τόσο σταθερά ενώ χτυπιέται στη σκηνή και είναι εκρηκτική σαν παρουσία, ίσως είναι κοντα στην 5αδα των επιτροπών. Στο televoting, θέλετε δεν θέλετε, θα είναι top 3 σιγουράκι.

    Καλή επιτυχία Ελενάρα. Καλή επιτυχία Κύπρο.

  29. Τίποτα δεν είναι δεδομένο για σήμερα!! Μακάρι να επαληθευτούν τα στοιχήματα κι να το πάρει η Κύπρος!! Όπως και να χει έχουμε πάρα πολλά χρόνια να δούμε κάποια ελληνική κι πόσο μάλλον κυπριακή συμμετοχή να θεωρείται φαβορί ακόμα και τη μέρα του τελικού! Θα χει πολύ ενδιαφέρον η αποψινή βραδιά μετά από χρόνια επιτέλους!! Καλή διασκέδαση σε όλους τους φανς!! Ας το απολαύσουμε!! Καλή επιτυχία στην Κύπρο μας!! Με τη νίκη!!

  30. ΜΟΝΟ ΚΥΠΡΟΣ!!
    λΟΙΠΟΝ,
    Αρχικα, απευχομαι να εχουμε νικη Ιρλανδιας αλα Ουκρανιας 2016
    Αν και πολυ δυσκολο μου φαινεται επειδη δεν φαινοταν να παιρνουσε τελικο ουτε τα τελευταια λεπτα πριν την ανακοινωση των χωρων που περασαν, δεν ειναι καθολου λογικο.
    Μετα, παμε στη Γαλλια, αν κερδισει αυτο το πραγμα θα παθω τρελη ξενερα, ειναι μπουρδα, βαριεσαι και να το ακουσεις πανω απο 1 λεπτο.
    Αν και μου φαινεται απιστευτο να κερδισει η Σουηδια παλι, δε θα εκπλαγω αφου μιλαμε για Σουηδια
    Γενικοτερα ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΣΟΥΗΔΙΑ, δε θελω με τιποτα να τους δω να κερδιζουν
    Επειτα, παμε στο Ισραηλ, αν πραγματι ισχυουν τα περι αγορας like & dislikes στο youtube και η αγορα ψηφων απο τις επιτροπες ειναι απαραδεκτο, δε θα αντεξω ξανα νικη Αζερμπαιντζαν 2011, τωρα αν δεν ισχυουν αυτα και κερδισει δε θα ενοχληθω τοσο
    Νορβηγια, Εσθονια, Βουλγαρια και Αυστραλια εχουν ξεφουσκωσει για τα καλα αρα το αποκλειω να κερδισουν, ακομα και ο Ριμπακ βγηκε πολυ νταουν στον ημιτελικο σαν να μην ηθελε ουτε ο ιδιος να κερδισει, βεβαια μπορει να τ εκανε για να κανει την εκπληξη αποψε
    Την Ιταλια την φοβαμαι γιατι απογειωνεται στη σκηνη απο αυτα που ειδαμε, δεινει συναισθημα και εχει πολυ δυναμισμο, ωστοσο αφου δεν κερδισαν το 2017 και το 2015 δε νομιζω να το κανουν φετος. Ωστοσο ισως συμβει αυτο που λεμε οτι τους χρωσταει ο διαγωνισμος μια νικη
    Και παμε στη Γερμανια, αυτο αρχισα να το φοβαμαι παραπανω και απο το Ισραηλ, θα συγκινησει τρελα, ασε που θα βολεβε μια νικης της Γερμανιας
    Για το τελος, ο πιο ευχαριστος νικητης για εμενα αν δεν κερδισει η Κυπρος θα ηταν η εκπληκτικη μπαλαντα της Λιθουανιας που ομως την χαντακωσαν στην 4η θεση..
    Αντε να δουμε..δεν παιρνανε οι ωρες

  31. Απόψε το σηκώνει η Κυπρος!
    Εφτασε η ωρα ο 2ο ελληνικο κρατος να κερδισει στην Eurovision!

    YΓ: Οταν ακουσα το Fuego δεν το πιστεψα…. ωστοσο στην σκηνη η Φουρειρα το Απογειωσε! Επισης ουτε φαν της Φουρειρα ειμαι , αντιθετος μαλιστα παλαιοτερα σε σχολια μου εδω σε αλλες χρονιες, δεν την στηριζα καθολου……..ΦΥΣΙΚΑ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ (Καλο ειναι να λεμε τα λαθη μας…. δεν παθαινουμε τιποτα)

  32. Υποθετω πως η Αννα Βισση θα ειναι η παρουσιαστρια της Eurovision 2019 στην ΚΥΠΡΟ!

  33. Για όσους λέτε “μην δίνετε σημασία στα στοιχήματα”:

    ● EUROVISION 2017 πρόγνωση στοιχημάτων 5άδας:
    1. Βουλγαρία
    2. [Πορτογαλία]
    3. Ιταλία
    4. Βέλγιο
    5. Ρουμανία

    ● Νικητήρια 5άδα:
    1. [Πορτογαλία]
    2. Βουλγαρία
    3.Μολδαβία
    4. Βέλγιο
    5. Σουηδία
    ____________________________________________________
    ● EUROVISION 2016 πρόγνωση στοιχημάτων 5άδας:
    1. Ρωσία
    2. Αυστραλία
    3. [Ουκρανία]
    4. Σουηδία
    5. Γαλλία

    ● Νικητήρια 5άδα:
    1. [Ουκρανία]
    2. Αυστραλία
    3. Ρωσία
    4. Βουλγαρία
    5. Σουηδία

      • Αυτά τα αποτελέσματα είχαν κλειδώσει τότε ως τελικά απ’ το γνωστό site που μπαίνουμε αυτές τις μέρες και καμαρώνουμε για το 2.2 απόδοση στην Κύπρο – δεν έχουν διαγραφεί οι συγκεκριμένες λίστες γι’ αυτό και τις βρήκα κι απλά τις σύγκρινα με το τι δίνουν σήμερα στην πρώτη πεντάδα.
        Το συμπέρασμά μου είναι ότι μια χαρά μέσα πέφτουν τα στοιχήματα, τουλάχιστον στα 3/5 όσον αφορά τη νικητήρια πεντάδα, συμπεριλαμβανομένου και του τελικού νικητή τον οποίο φυσικά ποτέ δε θα προβάλλουν ως πρώτο(αντίθετα θα προβάλλουν κάποιον άλλο από την πεντάδα) για ευνόητους λόγους(κέρδους). Κοινώς, το παίρνει η Ιρλανδία απόψε!

    • Η Βουλγαρία είχε ανέβει τα τελευταία λεπτά πριν κλείσουν τα στοιχήματα. Πρώτη ήταν η Πορτογαλία!

  34. Σαλβαντόρ, ετοίμασε το βραβείο για την Ελένη! Καλή επιτυχία Κύπρος , ευχόμαστε τα καλύτερα, σας στέλνουμε τη θετική μας ενέργεια στη Λισαβόνα!

  35. Όποιος και να κερδίσει, εύχομαι του χρόνου να υπάρξει μια καλή διοργάνωση που έχουμε καιρό να δούμε, μια πιο “αντρική σκηνή” (όχι άλλες καμπύλες και στρογγυλέματα, έλεος) και να μη βλέπουμε κεφάλια να κουνιούνται στα πλάνα των συμμετοχών ( έλεος και πάλι, σταματήστε τα mini stages γύρω από το κοινό)

  36. Αν βγει πρώτη δεν το ξέρω. Το θέλω και το εύχομαι μέσα από τη ψυχή μου. Αλλά ξέρετε κάτι? Ακόμα και αν δεν το σηκώσει, είναι ήδη νικήτρια. Και δεν εννοώ γλυκανάλατες φράσεις του στυλ “νικήτρια στις καρδιές μας”. Με με μια παρουσία που ξεσηκώνει έκανε την μεγάλη ανατροπή και από την 20 θέση στα στοιχήματα βρίσκεται στη 1η. Ολόκληρη Ευρώπη (παρα)μιλάει για αυτή συγκρίνοντας της με μεγάλα ονόματα της ποπ σκηνής. Έγραψαν για αυτήν οι ΝΥΤ και το BBC της πήρε συνέντευξη. Η Κύπρος ονειρεύεται εξαιτίας της για πρώτη της φορά, τη νίκη και είναι έτοιμη να πανηγυρίσει. Την ίδια στιγμή πολλοί είναι αυτοί που δηλώνουν ότι έπρεπε να είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα από καιρό. Πιστεύω ότι έχουμε να δούμε πολλά και καλά ακόμα από αυτό το κορίτσι. Καλή επιτυχία!

    Υγ. Για όσους ισχυρίζονται ότι δεν έχει ταλέντο. Αναρωτήθηκε κανείς πόσο εύκολο είναι να χτυπιέσαι επί 3 λεπτά πάνω σε ψηλά τακούνια και ταυτόχρονα να μη χάνεις νότα?

  37. Θεωρώ πως η νίκη θα παιχτεί μεταξύ Κύπρου και Ιρλανδίας. Η Ιρλανδία έχει πολύ δυνατή στοιχηματική άνοδο τις τελευταίες μέρες και ας θυμόμαστε τη συσπείρωση ψήφου που μπορεί να δημιουργήσει μια καλοδουλεμένη gay friendly συμμετοχή σε αυτόν τον διαγωνισμό. Ούτε εγώ βλέπω την Κύπρο να κερδίζει τις επιτροπές ενώ η Ιρλανδία μπορεί να τα πάει εξίσου υψηλά και σε επιτροπές και σε televoting και ίσως να κερδίσει από καραμπόλα.

    Η πρόβλεψή μου :

    1. Ιρλανδία
    2. Κύπρος
    3. Ισραήλ
    4. Λιθουανία
    5. Σουηδία
    6. Νορβηγία
    7. Γαλλία
    8. Γερμανία
    9. Τσεχία
    10. Βουλγαρία
    11. Ουγγαρία
    12. Εσθονία
    13. Μολδαβία
    14. Αλβανία
    15. Ιταλία
    16. Δανία
    17. Αυστρία
    18. Ουκρανία
    19. Αυστραλία
    20. Πορτογαλία
    21. Ολλανδία
    22. Σερβία
    23. Φινλανδία
    24. Ισπανία
    25. ΗΒ
    26. Σλοβενία

    • Τωρα ειλικρινα Νταρκο πιστευεις οτι η Ιρλανδια εχει τραγουδι νικης; Μου κανει εντυπωση που το λες, επειδη πεφτεις αρκετες φορες μεσα.

    • Η ιρλανδια βρισκεται εκει μονο κ μονο γιατι βρισκεται τελευταιες θεσεις.εκει επρεπε να βρισκεται η λιθουανια.το βιντεο της λιθουανια ειναι το τριτο βιντεο με λαικ μετα νεττα κ ελενη

    • γιατι βλέπεις τοσο χαμηλά ιταλία κ σερβία???νομιζω οτι θα ειναι πολυ ψηλοτερα!

  38. Οσο πλησιαζει η ωρα του τελικου τοσο γινομαι και ποιο σιγουρος οτι θα κερδισει η Κυπρος. Καταρχας κατα πασα πιθανοτητα εχει κερδισει τον ημιτελικο.Και αυτο τις αλλες χρονιες μπορει να μην επαιζε τοσο ρολο φετος ομως με το επιπεδο του πρωτου ημιτελικου ειναι πολυ σημαντικο. Οποτε λογικα θα παει πολυ καλα και στις επιτροπες ενω δεν χανει στο televoting.Επισης νομιζω η EBU δεν θελει νικητη το Ισραηλ λογο της γεοπολιτικης καταστασης που υπαρχει εκει. Αν προσθεσουμε το γεγονος οτι τα υπολοιπα φαβορι δεν ειναι τοσο δυνατα στο televoting, ολα οδηγουν σε νικη της Κυπρου.
    Καλα διασκεδαση σε ολους

  39. Προσωπικά δεν θα ήθελα να κερδίσει η Ιρλανδία όχι ότι με χαλάει σαν τραγούδι αλλα το έχει πάρει πολλές φορές το βραβείο στο παρελθόν (θα μου πεις έχουν περάσει και πόσα χρόνια).Αν δεν το πάρει η Κύπρος θα προτιμούσα Εσθονία ,Λιθουανία ,Γαλλία ή Ιταλία .Το Ισραήλ δεν ξέρω κατα πόσο ψηλά θα είναι στις επιτροπές.Επειδή,όμως ,τις επιτροπές τις έχω ικανές για τα πάντα σε περίπτωση που θα ψηφίσουν πρώτη μια χώρα που θέλουν διακαώς ώστε να μην βγει η Κύπρος(που θα θριαμβεύσει στο κοινό) και τελικά να βγει νικήτρια μία άλλη χώρα απο καραμπόλα (βλ. 2016) δεν θα τους λυπηθώ καθόλου.

  40. Παιδια η Φουρειρα τραγουδαει ζωντανα;; Γιατι μου φαινεται οτι ειναι pre recorded live playback. Εκει που τραγουδαει Φουεγκοοο και χορευει ταυτοχρονα κουναει πολυ το μικροφωνο χωρις να επηρρεαζεται η φωνη της και στο τελος μετα το τελος του τραγουδιου ανασαινει τοσα βαρια που με κανει καχυποπτη για το live. Επισης, το λεω και το ξαναλεω οτι το 2011 η τραγουδιστρια του Αζερμπαιτζαν τραγουδουσε playback. Οσο για αποψε, θελω να κερδισει αυτος που θα ψηφιστει πρωτος απο το κοινο. Οι επιτροπες ειναι δεδομενο οτι ψηφιζουν πολιτικα

    • Μαζι με τη Φουρειρα τραγουδανε επισης δυο χορευτριες και ενας τραγουδιστης

  41. Εχει γινει χαμος με τον Bjorkman που αποφασισε για τη σειρα εμφανισης των τραγουδιων. Διαβασα σε καποια σχολια οτι αυτος ο Σουηδος ειναι φιλος με τον μουσικοσυνθετη του κυπριακου τραγουδιου και γιαυτο το εβαλε σε μια ευνοικη θεση στον δευτερο ημιτελικο και πως η σουηδικη παραγωγη προωθει την Κυπρο για νικη. Αυτα απο το Youtube

  42. Eurofan φωνητικά είχε και η δικιά μας. και μόνο αυτά ακούγονταν σωστά, δυστυχώς. όχι δεν είναι θέμα φωνητικών

  43. Ειλικρινά θα ξενερώσω αφόρητα αν νικήσει η Ιρλανδία. Εκτός από την Κύπρο, θα ήθελα να νικήσει μια εκ των Γαλλία, Γερμανία ή Εσθονία, Βουλγαρία. Το τραγούδι της Λιθουανίας μου αρέσει αλλά δεν θα το ήθελα για νικητήριο.

    Το Top 10 μου μετά τις εμφανίσεις στους ημιτελικούς
    1. Βουλγαρία
    2. Γαλλία
    3. Κύπρος
    4. Γερμανία
    5. Εσθονία
    6. Ιταλία
    7. Λιθουανία
    8. Ουκρανία
    9. Ισραήλ
    10. Ουγγαρία

    Νομίζω πως για την ebu θα βόλευε μια νίκη της Γαλλίας ή της Γερμανίας. Το σίγουρο είναι πως ο διαγωνισμός θέλει μια καινούρια ώθηση. Μια νίκη του Fuego την χρειάζεται η eurovision! Πάντως και τοπ 3 να βγει θα είναι μια τεράστια επιτυχία για την Κύπρο .
    Πολύ ενδιαφέρον ένα σχετικό άρθρο ενός Πορτογάλου
    https://www.eurovisionary.com/why-a-cypriot-victory-could-be-important-for-eurovision/

    Όπως και να έχει, καλή θέαση σε όλους.
    Καλή επιτυχία στην Κύπρο!

  44. Διάβασα στα αγγλικά τους στίχους του τραγουδιού της Γαλλίας. Είναι υπέροχο και πολύ συγκινητικό τραγούδι με ευαίσθητο και κοινωνικό μήνυμα. Αν δεν κερδίσει η Κύπρος θα μου άρεσε να την δω νικήτρια.

  45. Οι δικές μου προβλέψεις δεν αφορούν στον τελικό νικητή αλλά στη βαθμολογία της ελληνικής κριτικής επιτροπής την οποία αναμένω ως συνήθως κουλή. α)Θα σκοτώσουμε και φέτος την κατσίκα του γείτονα , του Σουηδού , που δεν τον λες ακριβώς και γείτονα αλλά ας το πούμε κι έτσι , ας πούμε ότι όλοι στην Ευρώπη είμαστε μια μεγάλη γειτονιά. Δεν θα ψηφίσουμε για ακόμη μια φορά την Σουηδία ( καθ΄ ότι ακατοίκητο ). Οπότε του χρόνου η ελληνική αποστολή ας έχει έτοιμες 15 προτάσεις για την σκηνική μας παρουσία και όχι μόνο 5 , όπως φέτος.Η 15η να είναι, να εμφανιστεί κι ο BJORKMAN στη σκηνή με τον Έλληνα εκπρόσωπο για να του κάνει τεμενά , ευχαριστώντας τον για τους πολλούς βαθμούς που δίνουμε στη Σουηδία. β) Θα δώσουμε υψηλή βαθμολογία στην Μολδαβία ελέω Φωκά, που θα βρει σύμμαχο στις μπίζνες του ( καθ’ότι ακατοίκητο ) . Για τιμήσουμε τους Έλληνες που διαπρέπουν έξω ( στην εξωτική και τριτοκοσμική Μολδαβία), κι όλα αυτά χωρίς λάδωμα. Πως το λέγανε εκείνο με την πόντια πόρνη που πέθανε γιατί αυτοκτόνησε όταν έμαθε ότι οι άλλες πληρώνονται γι΄αυτό το πράγμα; γ)στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας δεν θα με εξέπληττε να μην δώσουμε 12αρι στην Κύπρο αλλά στην Μπουργκίνα Φάσο.

  46. Λέτε να έρθει έτσι από το πουθενά η Ιρλανδία και να κάνει την 8η νίκη; Πάνω που πήγαινε να την ισοφαρίσει η Σουηδία; Θα σκάσει απ’ το κακό του ο Bjorkman!

  47. Μy top 6 .
    1.Αυστρία
    2.Βουλγαρία
    3.Νορβηγία
    4.Ισραήλ
    5.Εσθονία
    6.Ιρλανδία

    ΠΙθανοί τρεις νικητέ!
    1.Κύπρος!!!
    2.Ισραήλ
    3.Νορβηγία

  48. Θέλω να κερδίσει ή η Κύπρος ή η Ιταλία! Και οι δύο χώρες έχουν ωραία (αν και εντελώς διαφορετικά) τραγούδια και αν γίνει του χρόνου η Eurovision εκεί θα μπορέσω επιτέλους να πάω!!!

  49. Speechless με το περιστατικό του Η.Β. Ψύχραιμη αντίδραση από τη Surie, εξαιρετική ερμηνεύτρια! Και, ω του θαύματος,δεν ξανατραγούδησε…

  50. που τους βρίκανε αυτούς που κάνουν αναμετάδωση?? κουράστηκαν να τους διαλέξουν??

  51. Πολυ ωραιες φωνες και ωραιες παρουσιασεις ακουσαμε και ειδαμε αποψε! Δικαια τελικα αποκλειστικαμε παρ ολο που ειχαμε ωραιο τραγουδι. Παντως δεν ξανακανω προβλεψη αν δεν δω ημιτελικο. Πολλα τραγουδια που τα αγνοησαμε ελαμψαν οπως και το αντιθετο.
    Προσωπικα ΔΕΝ μου αρεσαν με σειρα εμφανισης, Σλοβενια, Νορβηγια, Αλβανια, Δανια,
    Αυστραλια, Σουηδια και Ολλανδια. Χαθηκαν αναμεσα στα αλλα. Ξεχωριζω, Κυπρο, Λιθουανια, Βουλγαρια,
    Γερμανια, Ουγγαρια, Ισραηλ, Ιταλια.
    Αντε να δουμε πως θα παει η βαθμολογια!

  52. Και μετά λένε ότι οι επιτροπές ψηφίζουν φωνές! Πως εξηγούνται τα 12αρια στη Σουηδία δηλαδή?

  53. Εεεε όχι ρε παιδιά Τόσο κοντά η Κύπρος μας Πάντως η Ισραηλινή επιτροπή έδωσε μηδέν στην Κύπρο
    Είχαμε μια ελπίδα να συμμετείχαμε του χρόνου στην Κύπρο Τώρα ΕΡΤ αν δεν αλλάξεις μυαλά μην συμμετέχει γιατί ρεζιλεύει τη χώρα
    Πάντως η σκανδιναβικές πήγαιναν Γερμανία φέτος

  54. Μερικές φορές αυτό που νιώθεις δεν περιγράφεται. Την ήθελα νικήτρια και της άξιζε. Ωστόσο όπως έχω γράψει παραπάνω είναι νικήτρια. Ελένη όχι απογοήτευση. Για σένα τώρα ξεκινάνε όλα! Με αγάπη Γιώργης

  55. Αηδίασα με το top 3-4 των επιτροπών!!! Τέτοιο σπρώξιμο σε Γερμανία, Αυστρία και ΕΙΔΙΚΆ ΣΟΥΗΔΙΑ!!! Στην πιο αντικείμενικα κακή τους χρονιά!!!!

    • Γι αυτό λέω ότι το κοινό έχει μια κάποια δύναμη…ειδες πως τον τιμώρησε? Μόλις είπε 21 και Sweden γέλασα πιο πολυ και από την τούμπα της νεττα??

    • Καλά κάνουν και οι επιτροπές έχουν άλλη άποψη από το κοινό, αυτός είναι ο ρόλος τους. Αλλιώς να είχμε μόνο televoting.

  56. Εντυπωσιακό το πως η Ευρώπη αγοράζει ακόμα τις μπούρδες της «διαφορετικότητας», από το Ισραήλ το ’98 και φέτος, την Κοντσίτα κλπ κλπ. Ένα καλά στημένο marketing έχει στηθεί γύρω από όλο αυτό.
    Το ζήτημα δεν είναι να είμαστε περήφανοι για μία διαφορετικότητα (κοντός, χοντρός, gay, μουσουλμάνος κλπ), το ζήτημα είναι να είμαστε «τυφλοί» πάνω σε αυτό και να αξιολογούμε τους ανθρώπους χωρίς αυτό να αποτελεί κριτήριο συμπάθειας, επαίνου κλπ. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας.

    Υ.Γ. Κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει μία συζήτηση για το πως η gay κοινότητα έχει κάνει προτεκτοράτο της τον διαγωνισμό και εν τέλει δίνει της κατευθύνσης εκεί που γουστάρει.

    • αν δεν ήταν οι gay η Φουρειρα θα ήταν πολλές θέσεις κάτω.

      ΥΓ Πράγματι η Eurovision ειναι το champions league των πο… gay

      • Μπορεί να αφορά και την ίδια την Κύπρο. Η θέση μου δεν αλλάζει από αυτό.

      • ΠΡΟΣ ΟΓΚΑΕ!!!!!!!!!!!!!!!
        Πως επιτρεπετε να περνανε τετοια σχολια οπως του Δημητρη;;;;;;;;;;

      • Αυτό το παρολίγον προσβλητικό σχολιακι για τη γκέι κοινότητα… αρκετά χαμηλού επιπέδου. Κάποιον τον πονάει το δοντάκι του. 😉

      • Ως gay ναι.
        Εσυ ως ανθρωπος δεν θιγεσαι κοιταζοντας σε στον καθρεφτη;

  57. Μπράβο στην Κύπρο για την 2η θέση!!!
    Μπράβο και στο Ισραήλ για την νίκη!
    Υ.Γ: Θεωρώ πως με τις ταραχές που γίνονται ανά καιρούς στο Ισραήλ δεν δένω και κόμπο πως θα γίνει εκεί η επόμενη διοργάνωση… Θα δείξει!

  58. Σας τα έλεγα οτι θα κερδίσει το Ισραήλ . κριμα για την Ελένη ίσως η υπερπροβολη του τραγουδιού έφταιξε. Αμα το ακούνε κάτι 100 φορες το βαριουνται. Κέρδισα 300 ευρω στο στοίχημα αλλά δεν είμαι χαρούμενος. Όσο για τη τηλεψηφοφορία ακούστηκαν πολλά για ψεύτικους ψηφους

    • Μπραβο φιλε μου. Το διαβασα που το εγραφες πιο πανω. Καλοφαγωτα.
      Στενοχωρηθηκα που δεν περασε η Κυπρος, αλλα η 2η θεση ειναι τιμητικη.
      Τι εχεις να πεις για τις επιτροπες και τη Σουηδια; Τελειως ντροπη ομως…

  59. Τελικα πρεπει να ειναι βλαμμενος οποιος πιστευει οτι η Σουηδια δεν κυβερνα την γιουροβιζιον.Ο Τραγουδιστης τους μετριοτατος λες και ηταν γυναικα εδειχνε τον πωπω του και πηρε τοσα 12αρια αισχοςςςςςςςςςςςςςς!Οπως κερδισε ο Μανς ποιος ξερει με ποιον τα ειχε απο την EBU ετσι και φετος ειχα νεο φρουτο ποιος ξερει ποιανου.ΝΤΡΟΠΗ!

  60. Η χειροτερη χρονια της Σουηδιας, μονο εμας γιουχαρουν που δινουμε 12 στην Κυπρο.
    Κριμα! Τοσο κοντα! Παντως ηταν θριλερ πραγματικα! Δεν υπαρχει αξιοκρατια, τελος!
    Αυστρια τοσους ψηφους! Κοιμηθηκαμε με το τραγουδι του! Δανια? Δεν μου αρεσε καθολου!
    Κριμα!

  61. Απορώ τι ακριβώς χρειάζονται οι επιτροπές. Μου αρέσει που όλον αυτό το καιρό μας διακατείχε το άγχος ότι πρέπει να κακαρίσουμε… συγνώμη να τραγουδήσουμε άψογα. Η Νέτα μια χαρά τα πήγε.
    Μπράβο και στην Ελένη μας. Μπορεί να μην πήρε το τρόπαιο αλλά νίκησε με τον τρόπο της.Κανείς δεν πρόκειται να την ξεχάσει. Μη πω ότι για την καριέρα της θα είναι καλύτερο να μην έχει πάρει τη Γιουροβίζιον. Φαντάζομαι αφού οι κλαψοειδείς μπαλάντες πάτωσαν, ότι του χρόνου θα δούμε όλο το ζωικό βασίλειο στη σκηνή του Ισραήλ. Γουρουνάκια, γαϊδουράκια, προβατάκια. Λούνα παρκ και ζωολογικός κήπος μαζί.
    Όσο για την ΕΡΤ γλύτωσε στην τρίχα τον απόλυτο διασυρμό. Αν κι αυτοί ευλογούν τα γένια τους που δεν έστειλαν τη Φουρέιρα. Φαντάζεστε να περνούσαν όλο αυτό το θρίλερ με την πρωτιά στα στοιχήματα επι δέκα μέρες; Κι αν κερδίζανε; Απαπαπα. Οπότε κερδισμένοι άπαντες. Και του χρόνου.

  62. Πολλα μπραβο στην Ελενη και ολο το team. Η καλυτερη θεση για την Κυπρο και μια τελεια εμφανιση που κερδισε τον κοσμο. Τι να κανουμε που οι επιτροπες ψηφιζουν Σουηδιες…να το καταλαβω και για την Αυστρια και για την Γερμανια και για την Εσθονια ακομη και για το Ισραηλ που η κοπελα ειναι οντως ταλαντουχα. Στη Σουηδια τι βρηκανε; εκτος απο ενα πολυ καλο staging ο τυπος σιγα τη φωνη και την ερμηνεια. Παντως κανενας λογος για στεναχωρια (το ξερω πως οταν ειναι τοσο κοντα η πηγη, ειναι δυσκολο) διοτι ας σκεφτουμε με τι πιθανοτητες εφτασε η Κυπρος και οτι εφυγε παρολιγον με το τροπαιο. Συγχαρητηρια λοιπον και για αλλη μια φορα φαινεται πως η σκληρη δουλεια κ ο επαγγελματισμος αποδιδουν κ οτι πλεον η Eurovision ειναι διαγωνισμος οπου ολες οι συμμετοχες πανε πολυ καλα προετοιμασμενες.

    • Διαχωρείστε το ότι κάτι δεν αρέσει σε εσάς από το αν είναι καλό ή όχι. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ