ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Με τη Joan Franka στο Μπακού!

Πραγματοποιήθηκε απόψε ο Εθνικός Τελικός της Ολλανδίας για την ανάδειξη του επόμενου εκπροσώπου της χώρας στον επερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision στο Μπακού! 6 τραγούδια διαγωνίσθηκαν σε δυάδες οι οποίες ήταν:

  1. Joan FrankaYou and me  / Raffaëla Chocolatte
  2. Kim de Boer Children of the world  / Ivan PerotiTake me as I am
  3. Pearl We can overcome  /  Tim Douwsma Undercover lover

Από κάθε ένα από αυτά τα τρία ζεύγη μέσω της ψήφου επιτροπής, τηλεοπτικού κοινού αλλά και διεθνούς επιτροπής προέκυψαν 3 τραγούδια τα οποία ήταν:

  1. PearlWe can overcome
  2. Joan Franka – You and me
  3. Ivan Peroti – Take me as I am

Τα 3 αυτά τραγούδια πέρασαν σε μια δεύτερη φάση, από την οποία η επιτροπή και το κοινό με την ψήφο τους ανέδειξαν το τραγούδι You and Me και την ερμηνεύτρια Joan Franka ως την επόμενη συμμετοχή της Ολλανδίας στο Μπακού.

[youtube id=”FVHN9M9R7d0″ width=”600″ height=”350″]

Αλέξανδρος Λιάπης

29 ΣΧΟΛΙΑ

  1. To τραγουδάκι καλό είναι (πιστεύω ότι του Ivan ήταν καλύτερο), αλλά γιατί κάποιος πρέπει να ντυθεί Jeronimo επειδή το τραγούδι έχει μία country άποψη, δεν το καταλαβαίνω. Πάντως η country δεν έχει καλό παρελθόν στο διαγωνισμό…

  2. Μία ακόμα απογοήτευση από την Ολλανδία, η οποία σε έναν πολύ δύσκολο Ημιτελικό με σύσσωμο το Βαλκανικό κ Ανατολικό μπλοκ, αναμένεται να τερματίσει στην τελευταία πεντάδα … Τι και αν επιστρατεύτηκε 100μελή επιτροπή η οποία κατέταξε την Joan τελευταία, τι κ αν το ίδιο έπραξε κ η κεντρική 5μελής επιτροπή, ο κόσμος πάλι έκανε το ”θαύμα” του …

  3. Χαριτωμένη η Ινδιάνα-Cher της Ολλανδίας, αλλά φοβάμαι πως η πρόκριση στον τελικό θα είναι και πάλι δύσκολη,αν και ποτέ δεν ξέρεις…! Η επιτροπή έβγαλε πρώτο τον Ivan, δεύτερη την Pearl και τρίτη την Joan, αλλά οι τηλεθεατές είχαν διαφορετική (ορθή κατά τη γνώμη μου) απόφαση!

  4. Νομίζω πως οι Ολλανδοί πήραν τη σωστή απόφαση. Ο ημιτελικός τους όμως είναι δύσκολος και κατά πάσα πιθανότητα θα μείνουν πάλι εκτός!
    Αν πάντως δε θέλουν να βρεθούν στη τελευταία θ’αση του ημιτελικού, προτείνω να αλλάξουν ρούχα, γιατί το τραγούδι τους είναι εμπνευσμένο και είναι κρίμα!

  5. Ενδιαφέρουσα επιλογή από την Ολλανδία, ένα κομμάτι διαφορετικό από όσα έχουμε ακούσει φέτος, με μία ερμηνεύτρια που πείθει, κατά τη γνώμη μου.

  6. not bad at all but…. prepei na allaksei emfanisi kai tote mporei kati na tsimpisei.. endiaferousa protasi i country alla ston imiteliko pou einai prepei na ginoun tromera pragmata gia na perasei.. pistevw ektos telikou..

  7. Μπα,δεν μ’αρεσει.Δεν μ’αρεσουν που δεν μ’αρεσουν και τα country.Παντως πρεπει να βελτιωθει η εμφανιση επιγοντως !!!

  8. Kαλούτσικο, αλλά όχι εξαιρετικό, μου θυμίζει πολύ Γερμανία 2006. Δύσκολα να περάσει πάντως, εκτός αν το στηρίξουν οι επιτροπές. Αλλά μιάς και τραγουδάει country θα έπρεπε να ντυθεί καουμπόυ και όχι ινδιάνα, μιάς και οι Ινδιάνοι έχουν τελείως άλλη μουσική παράδοση.

  9. Πρωτότυπο αλλά χωρίς καμία τύχη κατά τη γνώμη μου. Ίσως πάλι να μην είμαι αντικειμενικός γιατί σιχαίνομαι αυτό το είδος μουσικής, μου φαίνεται απίστευτα βαρετό. Όσο για τη δυσκολία του Β Ημιτελικού ας γελάσουμε! Μόνο η Νορβηγία ξεχωρίζει μέχρι τώρα και ας μη μου αρέσει καθόλου το τραγούδι της.

    • @ex fest o deuteros imitelikos mexri stigmis apo apopsi tragoudiwn den leei tipota, alla uparxoun 2 dunata block kai kuriws auto tis prwin yugoslavias pou kathista dyskoli tin prokrisi se xwres pou den exoun stirigmata opws i Ollandia , prosthese kai tis summetoxes tis Oukranias kai tis Tourkias pou an kai den akoumpane sto televoting tha einai psila..

  10. Σιγουρα πιο ενδιαφερον απο αλλα,αλλα και παλι δεν το βλεπω να περναει τελικο…ειδικα αν δεν αλλαξει τη σκηνικη παρουσια!Μηπως θα ανεβασει και τιποτα καουμποηδες να την κυνηγανε? Παλια Eurovision μου θυμιζει το ολο στησιμο on stage…

  11. Εμένα μου άρεσε αρκετά!Απο τα καλύτερα που έχει στείλει!Νιώθω όμορφα όταν το ακούω!Δεν είναι κακόγουστο,αν και το στυλ ρέπει επικίνδυνα προς το κιτς-.Στα πρώτα δευτερόλεπτα είπα να το κλείσω,αλλά στην πορεία με κέρδισε!!Το σώζει η πολύ όμορφη μουσική και η πολύ-αν και λίγο υπερβολική-εμφάνιση μίας όμορφης,ωστόσο,κοπέλας!
    Ναι..Μου θύμισε κι εμένα την απόπειρα-κάουντρυ-αυτοκτονίας της Γερμανίας το 2006 στην Αθήνα μας,που πάτωσε κιόλας απ’ότι θυμάμαι,αλλά η φίλη μας εδώ είναι πιο σοβαρή και έχει ωραία γλυκιά φωνή!Μακράν καλύτερο απο το φόρεμα-ταραμοσαλάτα της αοιδού και το δαχτυλάκι γύρω-γύρω(επίσης της αοιδού!) της ντισνευ…(ε,σόρυ) ντόιτσλαντ το 2006!

  12. Οι Ολλανδοί αποποινικοποίησαν το χόρτο και ορίστε τα αποτελέσματα!
    Εχουν να στείλουν καλή συμμετοχή και ‘γω δε θυμάμαι από πότε!

  13. Επέλεξαν το καλύτερο απο τα 5 διαθέσιμα. Είναι ενα γλυκό τραγουδάκι και κάτι διαφορετικό από τα…τραγούδια που στέλνει η Ολλανδία.Το όλο outfit πρέπει να αλλάξει βέβαια αν θέλει να έχει ελπίδες για τελικό.

  14. Ειδα τον τελικο και ακουσα ωραιες φωνες(ειδικα η Περλ) και δυνατη περφορμερ(Ραφαελα) αλλα δεν ακουσα δυνατα τραγουδια αυτο ειναι το προβλημα τους.Η Ραφαελα φανταστικη αλλα ενα ποπακι επαναλαμβανομενο τοσο που κουραζε…με ενα δυνατο ποπ θα εσκιζε.
    Τελικα πιστευω οτι αυτο που νικησε ηταν η ποιο σωστη αποφαση γιατι ειναι ενα μικρο γλυκο τραγουδακι ελπιζω να αλλαξει σκηνικη παρουσια ομως….(και δυνατο ρεφρεν με την πρωτη το θυμασαι!).

  15. yperoxh erminia….alla…..polu metrio t tragoudi…kai aman pia,ti styl einai ayto???ma indianiko kapelo…eleos…2012…exoume oxi 1670 😛 den pisteyw pws 8a ta paei polu kala,kai na perasei ston teliko(ligo dyskolo)8a einai meta3y 20-25 8eshs 😀 tespa kalh epityxia 😀

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ