EUROVISION 2018: Αυτή είναι η σειρά εμφάνισης του τελικού!

Σήμερα ανακοινώθηκε η σειρά εμφάνισης για τον τελικό του 63ου διαγωνισμού της Εurovision, που θα διεξαχθεί το Σάββατο, 12 Μαΐου. Η σειρά προέκυψε ύστερα από πρόταση της παραγωγής, συγκεκριμένα του Christer Björkman και μετά από έγκριση της EBU.

Η σειρά εμφάνισής του τελικού είναι:

01. Ουκρανία – Mélovin – “Under the Ladder”
02. Ισπανία – Amaia & Alfred – “Tu canción”
03. Σλοβενία – Lea Sirk – “Hvala, ne!”
04. Λιθουανία –  Ieva Zasimauskaitė – “When we’re old”
05. Αυστρία –  Cesár Sampson – “Nobody but you”
06. Εσθονία –  Elina Nechayeva – “La Forza”
07. Νορβηγία – Alexander Rybak – “That’s How You Write a Song”
08. Πορτογαλία – Cláudia Pascoal – “O Jardim”
09. Ηνωμένο Βασίλειο – SuRie – “Storm”
10. Σερβία – Sanja – Ilić & Balkanika – “Nova deca”
11. Γερμανία – Michael Schulte – “You Let Me Walk Alone”
12. Αλβανία – Eugent Bushpepa – “Mall”
13. Γαλλία – Madame Monsieur – “Mercy”
14. Τσεχία – Mikolas Josef – “Lie to me”
15. Δανία – Rasmussen – “Higher Ground”
16. Αυστραλία – Jessica Mauboy – “We Got Love”
17. Φινλανδία – Saara Aalto – “Monsters”
18. Βουλγαρία  – Equinox – “Bones”
19. Μολδαβία – DoReDoS – “My Lucky Day”
20.Σουηδία – Benjamin Ingrosso – “Dance You Off”
21. Ουγγαρία – AWS – “Viszlát nyár”
22. Ισραήλ – Netta – “Τoy”
23. Ολλανδία – Waylon – “Outlaw in ‘Em”
24. Ιρλανδία –  Ryan O’Shaughnessy – “Together”
25. Κύπρος – Ελένη Φουρέιρα – “Fuego”
26. Ιταλία – Ermal Meta/Fabrizio Moro – “Non Mi Avete Fatto Niente”

 

Ο Τελικός θα μεταδοθεί στην Ελλάδα ζωντανά από την ΕΡΤ1 το Σάββατο, 12 Μαΐου, στις 22:00 ώρα Ελλάδος.

139 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είναι επίσημο με αυτη τη σειρα εμφάνισης, Λευκωσία 2019! Δεν εχω καμια αμφιβολία πλεον !!!

    • To ισραηλ θα κερδσει και θα ειναι η ταφοπλακα της Eurovision. Ηδη αγοραζει ψηφους. Κριμα για τη κυπρο

  2. Πόσο πιο ξεκάθαρα να μας πουν πως θέλουν να κερδίσει η Ελένη;Με το καλό!!

  3. μπραβο στην ebu μπραβο.ρε δεν πανε στο διαολο.την λιθουανια γιατι την εβαλαν τεταρτη;μηπως ηρθε πρωτη στις επιτροπες και με διαφορα.ποσο θελω να μην τους περασει οπως και το 15 με τους ιταλους.τελευταια eurovision βλεπω φετος.μεγαλη συχαμαρα με τις βρωμοδουλιες τους καθε χρονο.

  4. Παιζει να σαρωσε η Κυπρος στον ημιτελικο συμφωνα με τη θεση που της εδωσαν στο τελικο. Το ρεπερτοριο της Φουρειρα δεν το ακουω γενικα αλλα η κοπελα ηταν καθηλωτικη στο show της. “Συστρατευση” λοιπον πισω απο την Κυπρο και Λευκωσια 2019. Το αξιζει με τα μπουνια.

  5. Η 4η θέση της Λιθουανίας μου δείχνει ότι πήγε πολύ καλά.Η Νορβηγία 7η ευτυχώς θα τον ξεφορτωθούμε νωρίς νωρίς.Απο το 16 και κάτω σφαγή…..Η Αυστραλία παίζει και να κέρδισε τον ημιτελικό.Η διασπορά φέτος,αν και δίκαια,πήγε περίπατο.Εκτος Αζερμπαϊτζάν (Τούρκοι), Ρωσία και Ρουμανία.Οσο για την Κύπρο αν είναι στην τριάδα στις επιτροπές ετοιμαστείτε για Λευκωσία……

    • Μου φαίνεται πολύ παράξενο αυτό που λες. Η τέταρτη θέση είναι από τις χειρότερες που θα μπορούσε να πάρει…
      Υπαινησεσαι ότι η EBU θέλει να την σαμποτάρει;

      • Μη κοιτας τοσο τη θεση αλλα ποιες συμμετοχες εχει διπλα.Η Αυστρια και Σλοβενια ειναι ποπ/ντανς κομματια και θα ξεχωρισει η λιθουανια ανετα.

      • Καταλαβαίνω ότι το να είσαι στο πρώτο μισό μπορεί να μην είναι τόσο σημαντικό όσο λέγεται αλλά ακόμα και σε περιπτώσεις που έχουν κερδίσει τραγούδια του πρώτου μισού μιλάμε για θέσεις γύρω στη 10.
        Η Λιθουανία χαντακώθηκε κυριολεκτικά. Ξέρεις ποιος ήταν ο τελευταίος νικητής που εμφανίστηκε πριν στις θέσεις 1-9; Η Τουρκία το 2003 και είναι και η μόνη του 21ου αιώνα.
        Με τέτοια σειρά η Κύπρος πάει αέρα… Οι μόνες που την απειλούσαν ήταν Εσθονία και Λιθουανία και βγήκαν εκτός μετά από αυτό.
        Ο μόνος τρόπος να χάσει είναι να την καταστρέψουν οι επιτροπές.

      • Έχεις δίκιο δεν το έθεσα σωστά.Εννοουσα με βάση τις χώρες που προηγούνται και αυτές που έπονται.Μπορει να κάνω λάθος αλλά νομίζω ότι μπορεί και να βγήκε πρώτη στις επιτροπές και ουσιαστικά την σώζουν με το να μην την βάζουν ανάμεσα σε μεγάλα φαβορί.Δες την Φινλανδία π.χ. καλή θέση εμφάνισης αλλά την χαντακωσαν.

    • Αμα κερδισε η Αυστραλια τον ημιτελικο θα ηταν πιο μετα και οχι στη μεση που παραδοσιακα απο 13-16 βαζουν χωρες που εχουν προκριθει απο την 6η και κατω

  6. Στην Γαλλία έδωσαν όσο καλύτερη θέση μπορούσαν,το Ισραήλ είναι τυχερό γιατί θα εμφανιστεί μετά απο τραγούδι που θα προσέξουν όλοι ενώ μετά ακολουθεί ένα βαρετό
    Χαντακώνουν τ Λιθουανία…και θέλουν ξεκάθαρα να κερδίσει η Κύπρος
    Τελευταία στον ημιτελικό,βιντεάκια στο youtube,αναφορές στο όνομά της κατα τη διάρκεια του ημιτελικού,προτελευταία στον τελικό
    Αδέρφια,φτιάξτε στάδιο-ερχόμαστε

    • Όχι και βαρετό το τραγούδι της Ολλανδίας… Που παίζει στις επιτροπές να έχει πρώτη – δεύτερη θέση στον ημιτελικό του… Η Ολλανδία είναι αγαπημένη των επιτροπών, εξάλλου έχει και ωραίο τραγούδι, είναι επαγγελματίας ο Waylon!

  7. Η σειρά εμφάνισης δείχνει αφενός ότι η Κύπρος κέρδισε τον ημιτελικό της αφετέρου ότι η EBU δεν έχει κανένα πρόβλημα με την ιδέα Nicosia 2019.
    Δύσκολα βλέπω να χάνεται αυτή η νίκη. Οι μόνες χώρες που φοβόμουν μέχρι χθες ήταν η Λιθουανία και η Εσθονία.
    Μετά τη σειρά εμφάνισης τους δεν έχω λόγο να φοβαμαι πια.
    Άντε θα τα πούμε του χρόνου στην Κύπρο!

  8. Οι Σουηδοί κανουν οτι είναι δυνατόν για να κερδίσει η Κύπρος:

    1) Καταστρέφουν την σκηνική μας παρουσίαση (απόρριψη 4 προτάσεων ) + τεχνικά λάθη/αστοχίες/σκηνοθεσία με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό μας..αυτό όμως εχει και το θετικό του…Οι Ελλαδίτες και Κύπριοι της Ευρώπης θα ψηφίσουν μαζικά την Κύπρο !

    2) Τοποθετούν την Κύπρο (φαβορί) 25η !!!

    3) Πέρασαν όλες οι Σκανδιναβικές χώρες (πλην Ισλανδίας) οποτε οι ψήφοι θα διασκορπιστούν (Σουηδια-Φινλανδια-Δανια-Νορβηγια)

    4) Το Ισραήλ χάνει δυναμική και δεν νομιζω να στηριχθεί ιδιαίτερα απο τις επιτροπές και το κοινο γιατί σαν θέαμα και φωνη η Ελενη υπερισχύει (κοπανιεται 3′ πανω στην σκηνή και τραγουδάει σταθερά ! )

    5) Η παραγωγη (σουηδική) ρώτησε το Ρικ σε περιπτωση νίκης αν είναι σε θέση να διοργανωσει..Αν δεν την υπολόγιζαν δεν θα ρωταγαν φαντάζομαι …κάλλιστα θα μπορούσαν να δώσουν τρικλοποδιά στην Κύπρο ώστε να μην κερδίσει λόγω έλλειψης χώρου και αλλων χψ λόγων

    6) Δεν νομιζω να θέλουν νίκη Ισραήλ (κίνδυνος για την διοργάνωση λόγω πολιτικών – και ζητήματος πρωτεύουσας Ιερουσαλήμ) ειτε Γαλλίας (κινδυνος/στόχος για τρομοκράτες) …θα μου πείτε και η Ουκρανία δεν ηταν ασφαλέστερη αλλά …
    7) Τριτη χρονιά σερι να κερδίσει μπαλαντοειδες τραγουδι δεν νομιζω (Ουκρανια-Πορτογαλια πχ Λιθουανία ή Γαλλία)

    8) Ολη η κυπριακή συμμετοχη σχεδόν απαρτίζεται απο Σουηδούς (τραγουδι/χορός) …επίσης ο Bjorkman νομιζω είχε δηλώσει “οπαδός” της Κύπρου

    Ερε τι θα γίνει το Σάββατο …

    • Εγώ πιστεύω οτι όλοι οι Σκανδιναβοί θα συνεννοηθούν (μέσω fb και φόρουμ κλπ) να ψηφίσουν όλοι Νορβηγία και έτσι η Νορβηγία θα ανέβει απειλητικά. Συν την ψήφο των casuals που απλά θα ψηφίσουν τον Rybak γιατί τον ξέρουν και τον αγαπούν από παλιά. Εγώ φοβάμαι πολύ τη Νορβηγία για αυτούς τους λόγους.

    • Χωρίς να θέλω να γίνομαι κουραστική, επιμένω ότι όλα είναι στημένα. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι η φετινή εξαιρετικά αξιοπρεπής συμμετοχή της Ελλάδος με το υπέροχο κομμάτι δεν πέρασε τελικό, ενώ άλλες χρονιές η Ελλάδα με τραγουδάκια της σειράς (προφανώς δεν θα ονοματίσω) περνούσε. Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι δεν θέλουν τραγούδια με “ενοχλητικό για αυτούς” μήνυμα. Εύχομαι να νικήσει ο καλύτερος, αν και χλωμό το βλέπω

  9. Λοιπον ειναι ξεκαθαρο οτι θελουν να το παρει η Κυπρος και σιγουρα θα ναι τοπ 3 στο κοινο αν οχι πρωτη.

    Τωρα,εχω μεγαλη αμφιβολια για τη θεση των επιτροπων(εκτος αμα τις μιλησουν και αυτες και τη βοηθησουν την ελενη ωστε να νικησει).

    Αν δε το παρει η ελενη θα ναι σιγουρα καποιος απο το τοπ 7 με λιθουανια,ιταλια και γερμανια να εχουν περισσοτερες πιθανοτητες.

  10. Τελικος χωρις Ελλαδα, Αζερμπαιτζαν, Ρωσια, Ρουμανια, Αρμενια, Bελγιο, κλπ.
    Ποιος το περιμενε αυτο? Καλη επιτυχια στην Κυπρο, νομιζω πως ο μονος ανταγωνιστης ειναι η Λιθουανια! Και του χρονου μακαρι στην Κυπρο!

  11. Αν και παιδια μη θεωρειτε τιποτα σιγουρο απο την εμφανιση.

    Ολα θα παιχτουν στις επιτροπες.Αλλωστε θυμαστε την ιταλια 2015 που τη βαλανε τελευταια αλλα δε της το δωσανε τελικα.Και απλως τη βαλανε τελευταια για να δειξουν και καλα οτι ηθελαν να παει προς τα εκει ο διαγωνισμος.

    Θεωρω επισης αντιπαλο πλεον την ιρλανδια μιας και εχει ανεβει στην 9η θεση στοιχηματων και πολλα φαβορι πεσανε(εσθονια,βουλγαρια),οποτε μη θεωρουμε εντελως ευνοικη τη θεση της κυπρου.

    • Ακόμα και αν η Ιρλανδία πάει όσο καλά λένε τα στοιχήματα (που το αμφιβάλω πολύ) το να εμφανίζεται η Κύπρος αμέσως μετά είναι ευνοικό γιατί είναι εντελώς διαφορετικό είδος μουσικής και θα ξεχωρίσει σίγουρα ανάμεσα σε 2 πολύ ήπια κομμάτια.

  12. Λευκωσία 2019!!!!! Το αξίζει και πρέπει να το πάρει. Ήρθε η ώρα της Κύπρου. Τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει πια!!!!!

  13. Παρατηρώντας τα στοιχήματα, έμεινε μόνο η Γαλλία που αδικαιολόγητα ακόμα φιγουράρει τόσο ψιλά! Δεκάδα … και αν….
    Επίσης, μετά την Ελλάδα η μεγαλύτερη χαμένη λόγω σκηνικής παρουσίας θεωρώ ότι είναι η Βουλγαρία. Αν και φωνητικά η ομάδα είναι σε υψηλό επίπεδο (γι’αυτό και πέρασε! ) ωστόσο είναι φτωχό σα θέαμα. Δεν υπάρχει κάποιο δρώμενο μεταξύ τους, σαν να τραγουδάει ο καθένας για τον ευατό του. Κρίμα…… παραμένει ωστόσο το αγαπημένο μου για φέτος! (όπως και πέρσυ!)
    Κατά τ’αλλα…… η Κύπρος να αρχίσει να ετοιμάζει στάδια και πραγματικά χαίρομαι γι’αυτούς!!
    Για την Ελλάδα νομίζω το εξαντλήσαμε το θέμα…. μένει αυτή η απογοήτευση και η πικρία να έχεις ένα τόσο ωραίο τραγούδι και να το σκοτώνεις αργά και βασανιστικά πάνω στη σκηνή! Το ζήσαμε και αυτό….. Περαστικά μας και του χρόνου με υγεία!!!

  14. Άντε μπράβο να τη χαίρεστε τη γιουροβιζιον σας με τις στημένες επιτροπές και τισκαραστημενες θέσεις εμφάνισης που χαντακώνουν και ευνοούν συγκεκριμένες χώρες.Δηλαδη η τύχη κάθε δωρεάς βρίσκεται στο τι θα αρέσει στον κύριο Bjorkman και σε όποιον απαρτίζεται από Σουηδούς στη συμμετοχή του.Αντε να τον χαίρεστε τον διαγωνισμό έτσι όπως τον κάνατε.Ευτυχως το Σάββατο θα έχω κανονίσει κάτι άλλο και δεν θα τον δω.
    Όσο για τη φουρειρα μακάρι να κερδίσει παρολο που δεν το αξίζει ΚΑΘΟΛΟΥ!

    • Γιατί δεν το αξίζει;;; Ήταν 20η όταν έφτασε Λισαβώνα και τώρα είναι το απόλυτο φαβορί χάρη στο αστέρι της…
      Η χορογράφος της έκανε επίσης τις συμμετοχές της Βουλγαρίας και της Αυστραλίας και παρόλα αυτά μόνο η Φουρέιρα ξεχωρισε…

  15. Κάποιες σκέψεις:
    Ουκρανία ως είθισται από το 2015 ο τελευταίος στον β ημιτελικό ανοίγει το τελικό
    Ισπανία…θα την έπαιζα για τελευταία θέση
    Λιθουανία: Λογικά πήγε πολύ καλά στον ημιτελικό,η μόνη που θα μπορούσε να απειλήσει την Κύπρο
    Εσθονία, Νορβηγία:2φαβορι μαζί… κάτι μου λέει ότι η Εσθονία θα πατώσει ενώ η Νορβηγία θα τα πάει απλώς συμπαθητικα
    Αλβανία: ίσως πήγε καλύτερα από όσο νομίζουμε και κάνει την έκπληξη όπως το 2012
    Γαλλία:καλή θέση δύσκολα νικήτρια
    Τσεχία, Δανία, Φινλανδία ίσως να μην τα πήγαν τόσο καλά στον ημιτελικό τους (κάτι μου λέει ότι η Φινλανδία πήρε το τελευταίο εισιτήριο)
    Αυστραλία:δε ξέρω για τη θέση που της έδωσαν τι να σκεφτώ απλά ελπίζω να μην γίνει κανένα φιάσκο και οι επιτροπές την βάλουν χωρίς λόγο 10αδα και φέτος…
    Μετά ξεκινάνε τα φαβορί στις 5-6τελευταιες θέσεις…. Νομίζω Ολλανδία και Σουηδία δε θα ευνοηθούν ιδιαίτερα
    Αντιθέτως η άνοδος της Ιρλανδίας και η 24η θέση ίσως να δείχνει ότι τα πήγε πολύ καλύτερα από όσο νομίζαμε…
    Κύπρος: νομίζω είναι πλέον σίγουρο που θα είμαστε το 2019!!! Μακάρι καλή επιτυχία στην Ελένη και την Κύπρο μας!!
    Ιταλία: ευνοϊκή η τελευταία θέση αλλά και το 2015 κλείνοντας τον τελικό δεν είδαν νίκη… οπότε σίγουρα ούτε φέτος!
    Αν δε κερδίσει η Κύπρος (πραγμα δύσκολο πια γιατί πλέον όλα αυτό δείχνουν) νομίζω θα κερδίσει η Λιθουανία!
    ΥΓ: νομίζω ότι η αναλυτική κατάταξη (και στο τελικό αλλά και στους ημιτελικούς) των χωρών θα μας επιβεβαιώσει/υπενθυμίσει το ποσο αμφίρροπος είναι αυτός ο διαγωνισμός….

  16. Μακάρι να γίνει το θαύμα και να το πάρουμε, αλλά κρατάμε μικρό καλάθι μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα γιατί έχουμε απογοητευτεί πολλες φορές σε αυτό το διαγωνισμο..

  17. Εν τω μεταξύ έχετε λυσάξει όλοι με τις στημένες θέσεις και τη Σουηδία που χειραγωγεί το διαγωνισμό και δεν κάθεστε τουλάχιστον να κοιτάξετε πως από το 10 και μετά η Σουηδία έχει πάρει σειρά εμφάνισης μετά την 20 μόνο μια φορά…
    Εδώ ο άλλος χθες μας έλεγε ότι και η κλήρωση για το πρώτο ή το δεύτερο μισό είναι στημένη και η Σουηδία έχει βγάλει πολύ περισσότερα 1α απ’ότι 2α μισά.
    Η Eurovision είναι ένα σόου πίσω από το οποίο παίζονται μεγάλα συμφέροντα. Κατεβείτε από το ροζ συννεφάκι και καταλάβετε επιτέλους ότι έτσι είναι η ζωή γενικά. Προφανώς και κάθε χρόνο υπάρχουν 2-3 κομμάτια που ξεχωρίζουν και από αυτά κάποια ταιριάζουν περισσότερο ως νικητές στα σχέδια της EBU και άρα ευνοούνται μερικώς.
    Αλλά για εμένα η μόνη ξεκάθαρα μεμπτή νίκη των τελευταίων χρόνων είναι η νίκη της Σουηδίας το 2015. Κατά τ’άλλα συνήθως θα κερδίσει το τραγούδι που αξίζει (ή τουλάχιστον ένα από τα τραγούδια που αξίζουν) όποια και αν είναι η προωθημένη χώρα.
    Οπότε αν όντως σας πνίγει τόσο η αδικία να σταματήσετε να βλέπετε αλλά αν μεγαλώσετε λίγο θα καταλάβετε ότι όλα κινούνται έτσι στη ζωή. Αλλά ακόμα και υπ’αυτές τις συνθήκες όσοι πραγματικά αξίζουν καταφέρνουν και ξεχωρίζουν.

  18. Γενικά πάντως θεωρώ το φετινό επίπεδο είναι το καλύτερο πενταετίας. Πάρα πολλά καλά κομμάτια. Αρκετές οι συμμετοχές που δεν θα μου ξένιζαν ως νικητές.

  19. Πιστεύω ότι το τραγούδι που πραγματικά ξεχωρίζει στο τρίλεπτο της παρουσίασής του, κερδίζει και τον διαγωνισμό, ασχέτως με τη σειρά εμφάνισης που θα του δώσουν.
    Όλα τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση……

  20. Καλησπερα και απο μενα στη παρεα..

    κανω ενα σχολιο το χρονο στο ogae παντα πριν τον τελικο…θελω να εκφρασω και εγω τις αποψεις μου…

    να πω εξαρχης οτι ασχολουμαι στοιχηματικα με τη γιουροβιζιον εδω και 15 χρονια..φυσικα μαρεσει και ο διαγωνισμος, αλλα δεν ειμαι γιουροφαν, γιαυτο μπορω να εχω και μια ποιο αντικειμενικη αποψη..δεν θελω να προσβαλω κανεναν, αλλα πολλες φορες οι γιουροφαν δεν ειναι αντικειμενικοι..παθιαζονται και εχουν συγκεκριμενα γουστα στα τραγουδια, που υποστηριζουν…

    να μιλησω λοιπον για τον φετινο διαγωνισμο..ενα διαγωνισμο αρκετα χαμηλου επιπεδου φετος..και οσον αφορα τα τραγουδια και οσον αφορα τη διοργανωση των Πορτογαλων..χαιρομαι οταν κερδιζουν χωρες, οπως οι Πορτογαλια, αλλα φετος οι διοργανωση μας πηγε λιγα χρονια πισω…τελοσπαντων…

    να μιλησω λοιπον για τις φετινες μου προβλεψεις…

    Κυπρος:πριν περιπου 2 βδομαδες η Κυπρος εδινε 50+ αποδοση και σημερα ειναι πρωτο φαβορι για τη νικη..εντυπωσιακη η Φουρειρα, συμπαθητικο τραγουδι, αλλα προσωπικα δεν το βλεπω για νικη…ενοειται θα ειναι δεκαδα, θα ειναι μεγαλη εκπληξη να βγει εκτος τετραδας, αλλα και παλι δεν θεωρω πως θα κερδισει…λογω Χωρας, λογω κριτικης επιτροπης(αν και θα ειναι ψηλα και εκει), αλλα και απο την εμπειρια μου θεωρω πως ειναι μικρο τυρακι των μπουκ..θεωρω υπερβολικο τον τοσο φαβοριτισμο(να μην ξεχασουμε παρομοια περιπτωση Σερβιας πριν λίγα χρόνια)…θα ειναι ψηλα και καθαρα απο ενστικτο πιστευω θα ερθει δευτερη…

    Νορβηγια:πριν τον ημιτελικο ηταν δευτερο φαβορι, πλεον επεσε στην 5η θεση…Καλος ο Ριμπακ, συμπαθητικο τραγουδι, καλη παρουσιαση, αλλα δεν κερδιζει με τιποτα…προσωπικα το βλεπω και εκτος πενταδας…

    Γαλλια:δινεται ψηλα στοιχηματικα..ωραιο τραγουδι μαρεσει..καλο live, αλλα η Γαλλια..ειναι Γαλλια..και ο νοων νοειτω..μπορει να ειναι ψηλα, μπορει και χαμηλα ομως…δεν αξιζει να ασχοληθεις…

    Εσθονία:μεγάλη πτώση της Εσθονιας τελευταια..ηταν 3ο φαβορι σταθερά και πλέον ειναι εκτός πεντάδας…φωνάρα, καλό κομμάτι, αλλά και εδώ κάτι λείπει…σίγουρα μέσα στη δεκάδα, αλλα μέχρι εκεί…

    Σουηδία:Catchy pop song με μοντέρχνο ήχο…καλό performance, αλλά μετρίων δυνατοτητων φωνητικά ο ingrosso κι αυτό θα του στοιχήσει…

    Τσεχία:αστείος ο φαβοριτισμός τόσο καιρό..εντάξει πλέον και οι μπουκ δεν μπορούν να τον έχουν τόσο ψηλά..θα ειναι δεκάδα…

    Ισραήλ:για μένα είναι και παρμένει το πρώτο φαβορί για τη νίκη…έχει πάρει τρελό ποντάρισμα τόσο καιρό..ξαφνικά έπεσε στη 3η θεση, παρότι η Νέτα ήταν πολύ καλή στο live…πλέον ξαναανέβηκε στη δεύτερη θεση..πάνε να μας αποροσανατολίσουν οι μπουκ…πιασάρικο κομμάτι, λίγο κιτς εμφάνιση, αλλα ok το κομμάτι σου μένει..δεν είναι το μεγάλο φαβορί, αλλά είναι φαβορί για τη νίκη…αν αντί του Ισραήλ η Νετα εκπροσωπούσε τη Ρωσία θα είχε κερδίσει ήδη…

    Ιταλία-Γερμανία-Λιθουανία-Ουγγαρία τα black horse της διοργάνωσης….όχι για νίκη, αλλά για καλά πλασαρίσματα…η Λιθουανια ασπουμε ειχε ανεβει πολυ ψηλα, αλλα η σειρα εμφανισης δειχνει οτι υπερτιμηθηκε….

    πιστέυω στον πρώτο ημιτελικό κέρδισε η Κύπρος, γιαυτό και έπεσε τόσο η απόδοση…φαινεται και απο τη σειρα εμφανισης…25η θεση κλασσικα φαβορι και νικητες ημιτελικων…παρόλα αυτά αλλο τελικός και άλλο ημιτελικός…και ειδικά για χώρες σαν τη Κύπρο..στον δεύτερο δεν μπορείς να βγάλεις εύκολα συμπεράσματα…αλλά πιστευώ δεν θα κέρδισε η Νορβηγία…

    Αυτα απο εμενα…καλο τελικο να εχουμε…

    • Πάντως είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν στις δύο πρώτες θεσεις Κύπρος και Ισραήλ μαζί. Αποκλείεται οι επιτροπές να προμοτάρουν τόσο πολύ και τα δύο κομμάτια.
      Πιστεύω για τις 2 πρώτες θέσεις θα κονταροχτυπηθούν ένα ποπ τραγούδι (ίσως Κύπρος) και μία μπαλάντα (ίσως Λιθουανία)

    • Φιλε μου,
      εσυ που ασχολεισαι χρονια με τα στοιχηματα
      και λες οτι οι γιουροφανς δεν ειναι αντικειμενικοι λογω φανατισμου (εν μερη πολυ σωστο),
      αλλα εσυ εισαι αντικειμενικος (μονος σου το λες)
      εσυ λοιπον…βρηκες το Ισραηλ πολυ καλο στο live (excuse me? ;-))
      εχω να σου πω το εξης…..
      αν επαιζες την ΚΥΠΡΟ για 1η θεση πριν 2 βδομαδες θα ειχες αποδοση 1 προς 100.
      Καλη επιτυχια για του χρονου.
      Γιατι φετος Δεν στα ειπε καλα η γυαλινη σφαιρα.

      • Ξεχασα
        ΚΥΠΡΟΣ 1η θεση 99,9999% (η μικρη επιφυλαξη λογω Γερμανιας που δεν το εχουμε δει ολοκληρωμενα).

      • Xaxa το ισραηλ θα κερδισει δυστυχως. Η φουρειρα θα παθει οτι επαθε ο λαζαρεφ και οι I’ll volo. Το ισραηλ ηδη εφτασε τη φουρειρα στα στοιχηματα. Το ισραηλ απο οτι ακουγεται αγοραζει ψηφους και βαζει μποτς να κανουν dislike στο βιντεο της φουρειρα. Αν παρατηρησεις το βιντεο του πρωτου ημιτελικου της ελενης εχει περισοτερα dislikes και λιγοτερα likes απο νετα εαν και η ελενη εχει περισοτερα views . βρωμαει πολυ το παιχνιδι. Λογικα ειναι η τελευταια Eurovision που βλεπω .

    • Aπαντηση σε Αλε.Σωστη σκεψη δομημενη.Συμφωνω απολυτα!Ενα παραπονο εχω. Το αριστουργημα τηs Βουλγαριαs τι εγινε?Θα θελα να διαβασω τη γνωμη σου .

      • την ξεχασα την Βουλγαρια…καλο μοντερνο κομματι, εξαιρετικη ενορχηστρωση, αλλα συνολικα το live ηταν λιγο υποτονικο..11η-15η θεση βλεπω για Βουλαγαρια…ξεκινησε σαν φαβορι, αλλα μοιαζει με τη περιπτωση της Ελλαδας…καλυτερο κομματι, πολυ καλυτερες φωνες ομως, γιαυτο περασε!!!

    • @Ale

      Για την Ιρλανδία τι πιστεύεις? Παίζει να πάρει το Βραβείο?
      #Είναι 3η στα στοιχήματα!

      • η Ιρλανδια αποτο πουθενα ειναι στη τριτη θεση στα στοιχηματα και με διαφορα απο τους υπολοιπους..εγω προσωπικα μετανιωσα, που δεν το παιξα να μπει δεκαδα πριν 1 βδομαδα, που ειχε πολυ μεγαλη αποδοση…δεν το βλεπω για νικη, αλλα θα εχει καλο πλασαριμα….

  21. Πραγματικα κριμα και αδικο για την Ισπανια, πρωτη φορα πιστευω πως εχουν ενα καλο τραγουδι μετα απο παρα πολλα χρονια και τους βαζουν 2ους.
    Απαραδεκτο για τη Λιθουανια, ειναι το μονο που πραγματικα θα χαρω να το δω ως νικητηριο πλεον, εκτος της Κυπρου βεβαια
    Η Νορβηγια μετα τη χθεσινη εμφανιση και την 7η θεση στη σειρα εμφανισης, πλεον την εχω ξεγραψει απο τη νικη
    Φουλ ευνοημενες Γερμανια και Γαλλια, αλλα η Γαλλια θα ειναι η μεγαλυτερη φουσκα ουτε 10αδα δε βλεπει
    Τη Τσεχια για να την εβαλαν να εμφανιστει πρωτη απο το δευτερο μισο, λογικα περασε οριακα μπορει και 10η.
    Η Βουλγαρια ειναι σε πολυ καλη θεση, αρκετα ανιαρα τραγουδια πριν και μετα απο αυτην, αλλα δε νομιζω να κερδισει ειναι πλεον 13η στα στοιχηματα
    Το Ισραηλ το εκαψαν εντελως αφου θα εμφανιστει μετα την Ουγγαρια
    Η Ιρλανδια ακομα να καταλαβω τι ρολο βαραει, παλι πριν την Κυπρο, παλι προς το τελος και μεγαλη ανοδος στα στοιχηματα, δε ξερω αλλα νομιζω οτι τη ζημια της θα την κανει στην Κυπρο
    Η Ιταλια θεωρω οτι εχει την πιο συναισθηματικη εμφανιση, η ζημια για την Κυπρο απο την Ιταλια ειναι δυστηχως βεβαιη, αλλα ελπιζω να ειναι μικρη..
    Γενικοτερα αν επρεπε να δωσω 5 χωρες που θα μπορουσαν να κερδισουν με τις πιο πολλες πιθανοτητες αυτες θα ηταν:
    1.Κύπρος
    2.Ισραήλ
    3.Γερμανία
    4.Λιθουανία
    5.Ιταλία

  22. Πάμε γερά με Κύπρο, μπορεί αντί για Λευκωσία να γίνει και στη Λεμεσσό σύμφωνα με δηλώσεις Κύπριου υπουργού

    • Θανο μου, εισαι κυπριος;
      Ποια πολη πιστευεις πιο πιθανη να αναλαβει για το 2019; Ασχετα τι λενε οι πολιτικοι. Τι πιστευει ο κοσμος;

      • Εγώ που είμαι Κύπριος θα σου πω. Δεν είναι θέμα κόσμου. Είναι θέμα σταδίου. Και αυτή τη στιγμή στην Κύπρο μόνο ένα στάδιο ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές της EBU, κι αυτό βρίσκεται στη Λεμεσό. Είναι πολύ μικρό, έχω πάει, πραγματικά απορώ πώς θα γίνει γιουροβίζιον εκεί μέσα, αλλά δεν έχουμε άλλο, ούτε πιστεύω να προλαβαίνουμε να χτίσουμε καινούριο όπως έκανε το Αζερμπαϊτζάν το 2012. Επίσης, να σας πω ότι πλην της Λεμεσού καμία άλλη πόλη δεν πληροί τις προδιαγραφές για κλίνες ξενοδοχείων. Επομένως, δεν έχει σημασία τι θέλουμε, σημασία έχει τι μπορούμε. Μόνο Λεμεσός. Η συγκεκριμένη πόλη έχει αναβαθμιστεί πολύ τα τελευταία χρόνια, το κέντρο της έγινε κούκλα, θα σας αρέσει. Αλλά μηδένα προ του τέλους…

      • Ευχαριστω φιλε μου. Καλα, κανεις δεν μπορει να ειναι απολυτα σιγουρος πριν βγουν τα αποτελεσματα, αλλα ειναι τοσο τοσο ευχαριστο που η Κυπρος ειναι μπροστα.
        Καλη επιτυχια!

  23. μμ ετσι κι ετσι η σειρα εμφανισης ..στο β μερος εχυον μαζευτεί ολα τα δυνατα τραγουδια!!
    τα αγαπημενα μου ειναι
    iTALIA
    IRLANDIA
    ΣΕΡΒΙΑ
    ΓΑΛΛΙΑ!

  24. Eρώτηση
    Θυμάται κανείς τα τελευταία 10 χρόνια πόσες από τις χώρες που ήταν πρώτες στα στοιχήματα την μέρα του τελικού κέρδισαν;
    Νομίζω η μόνη παραφωνία πρέπει να ήταν το 2016 αλλά ειλικρινά δεν θυμάμαι…

      • Τι εννοείς;
        Η Κύπρος θα είναι πρώτη στα στοιχήματα αύριο. Και ρωτάω ποια ήταν η τελευταία χώρα που ήταν πρώτη στα στοιχήματα την μέρα του τελικού και δεν κέρδισε;

    • 2010 Κέρδισε η πρώτη
      2011 Δεν κέρδισε η πρώτη
      2012 Κέρδισε η πρώτη
      2013 Κέρδισε η πρώτη
      2014 Κέρδισε η πρώτη
      2015 Κέρδισε η πρώτη
      2016 Δεν κέρδισε η πρώτη
      2017 Κέρδισε η πρώτη
      Μιλάμε πάντα για την χώρα που τη μέρα του τελικού ήταν πρώτη στα στοιχήματα.

    • Τα τελευταια χρονια με εξαιρεση το 2016 αυτη που ηταν πρωτη στα στοιχηματα λιγο πριν την εναρξη του τραγουδιου κερδιζε.(ακομα και περισυ η Πορτογαλια ειχε περασει την Ιταλια)Βεβαια να προσθεσω οτι πως συμφωνα πε τις αποδοσεις για νικη αυτη την στιγμη η Κυπρος ειναι grand φαβορι και η μονη που την απειλει ειναι το Ισραηλ. Οι υπολοιποι παιζουν πανω απο 9.Αλλα νομιζω πως αυριο θα μικρυνει η ψαλιδα και στα στοιχηματα. Επισης ενα παραδοξο που κανει και στοιχηματικα την χρονια απροβλεπτη ειναι πως προκριθηκαν χωρες(Αλβανια Ιρλανδια Σερβια) που παιζοντουσαν σε αποδοσεις προκρισεις πανω απο 3-3.50 και αποκλειστηκαν χωρες που παιζοντουσαν γυρω στο 1.50

  25. ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΗΜΕΝΗ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΧΙ ΜΗΝ ΤΟ ΛΕΤΕ..ΟΥΤΕ ΓΕΝΙΚΑ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ…ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑΙ..ΜΟΝΟ EUROVISION Ο ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ….
    ΛΕΥΚΩΣΙΑ 2019 ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΛΕΟΝ

    • Αν υπονοείς ότι η Κύπρος με την EBU το στήσανε φίλε, τότε τι να πω. Μαγκιά μας. Στήστε το κι εσείς αν μπορείτε.

      • Όσο κι αν υποστηρίζω Κύπρο και Φουρέιρα, θεωρώ πολύ λάθος τη λογική ότι είναι “μαγκιά” η κομπίνα. Και δε λέω ότι το ΡΙΚ τα βρήκε με την EBU, απλά λέω ότι η διαφθορά μόνο κακό κάνει σε μια χώρα (δες την Ελλάδα για παράδειγμα) και επειδή υπάρχει στη eurovision, σίγουρα τα αρνητικά αποτελέσματα θα αρχίσουν να φαίνονται σε λίγα χρόνια.

  26. Πιστεύετε ότι επειδή έβαλαν την Κύπρο 25η, θα κερδίσει? ??Δηλαδή δεν έχουν κερδίσει χώρες που έχουν εμφανιστεί στο πρώτο μισό. …Επίσης, αμέσως μετά εμφανίζεται η Ιταλία.

  27. 25η θέση!!!! Καλύτερα δεν μπορούσε να γίνει και μετά από Ιρλανδία … Οκ…παίδες …θα το εκμεταλλευτεί στο έπακρο η Ελένη και θα είναι καλύτερη από την ημιτελικό!!! Τις ευχές μας για την τριάδα μην πω και νίκη….

  28. Εμενα παντως μου κανει τρομερη εντυπωση που πλεον η Ιρλανδια ειναι 8η.Ειτε θα παει πολυ καλα ειτε θα πατωσει και θα ειναι το τυρακι των bets.

    • Η Ιρλανδία θα πάει πολύ καλά μην σου πω και δεκάδα διότι θα το ψηφίσουν όλοι οι πουστηδες αλλά και οι επιτροπές

  29. Επίσης, ΑΝ η συμμετοχή της Κύπρου ήταν της Σουηδίας και την έβαζαν 25η, θα έτρωγε κράξιμο από την πλειοψηφία εδώ μέσα ή όχι? ?? ? Οπότε μια χαρά ήταν όλα αυτά τα χρόνια η Σουηδία! !!

    • Αν ρωτάς εμένα όχι δεν θα τους έκραζα.
      Λογικό δεν είναι το μεγάλο φαβορί να λάβει μια θέση που είναι τηλεοπτικά ευνοϊκή; Το σόου πρέπει να κορυφώνεται προς το τέλος.
      Χίλιες φορές να ευνοούνται χώρες συνειδητά από την EBU παρά να παρακολουθούμε έναν απαίσιο διαγωνισμό με τυχαίες κληρώσεις.
      Κάνετε πολύ θόρυβο για το τίποτα. Στο τέλος ένα από τα τραγούδια που αξίζουν θα κερδίσει.

    • Αν ρωτάς εμένα όχι δεν θα τους έκραζα.
      Λογικό δεν είναι το μεγάλο φαβορί να λάβει μια θέση που είναι τηλεοπτικά ευνοϊκή; Το σόου πρέπει να κορυφώνεται προς το τέλος.
      Χίλιες φορές να ευνοούνται χώρες συνειδητά από την EBU παρά να παρακολουθούμε έναν απαίσιο διαγωνισμό με τυχαίες κληρώσεις.

      • ναι αλλα μην ξεχνας οτι και εμεις ελληνοσουηδους επιστρατευσαμε για να κερδισουμε Παπαριζου Πασχαλιδου (για τον επαναπατρισμο της οποιας απολυθυθηκε η μποκοτα) …οποτε ειμαστε οι τελευταιοι που θα μπορουσαμε να μιλησουμε για σουηδους

  30. Συγχαρητήρια στους διοργανωτες για την σειρα εμφανισης.ο διαγωνισμος που μαχεται για την ισοτητα και καλα.η μουσικη εχει ψοφισει απο αυτον τον διαγωνισμο.ευχομαι στην λιθουανια να κερδισει γιατι το αξιζει.ειμαστε σε διαγωνισμο μουσικης μην το ξεχνατε εσεις οι φαν γιατι οι διοργανωτες το εχουν ξεχασει.

  31. Αυτό το πράγμα που ξαφνικά η Λιθουανία απέκτησε υποστηρικτές σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, μόνο και μόνο απο τα στοιχήματα…
    Που μέχρι την Τρίτη όλη την θεωρούσαν βαρεμάρα και ύπνος…

    • ναι πραγματικά ….οκ πολύ καλή ερμηνεία δεν το συζητάμε αλλά και νίκη????

    • Διαφωνώ!! Να σου πω, εγώ από αυτά που είχα ακούσει από τους δημοσιογράφους του press center μου ακουγόταν για ένα ακόμη γλυκανάλατο τραγούδι με ολογράμματα και τον άντρα της για να πουλήσει και το είχα σιχαθεί και το θεωρούσα ξεπερασμένο. Όμως όταν είδα αυτό το κορίτσι στην σκηνή να τραγούδα με κατέβαλε ένα συναίσθημα ευφορίας και ήξερα αμέσως πως θα περνούσε τελικό, αλλά πίστευα πως εκεί θα έπιανε πάτο… Βέβαια δεν περίμενα πως θα ανέβαινε τόσο στα στοιχήματα, άλλα απ’ ό,τι φαίνεται και άλλοι σαν εμένα ένιωσαν το ίδιο συναίσθημα ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ.. Όποτε έγινε το αντίθετο πρώτα άρεσε και μετά ανέβηκε… Έτσι γενικά λειτουργούν τα στοιχήματα όταν πολλοί στοιχηματίζουν κάπου τότε πέφτει η απόδοση, ούτως ώστε να έχει όφελος η εταιρία, είναι ο νομός της προσφοράς και της ζήτησης…

    • Μέχρι και την Τρίτη το θεωρούσα ένα πολύ βαρετό τραγούδι, και σίγουρα δε θα το ακούσω ποτέ μόνο του. Αλλά την Τρίτη ήταν το μόνο που με έκανε να δακρύσω και ήταν το μόνο που ψήφισα κιόλας Για μένα γι’ αυτό αξίζει η eurovision. Οπότε οι γενικεύσεις να λείπουν. Η κοπέλα είναι η πιο αληθινή απ’ όλους εκεί μέσα, απλά δες την press conference του 1ου ημιτελικού να δεις πως μιλάει και πόσο υποστηρίζει τη Φουρέιρα.

  32. Λευκωσία 2019. Το Ισραήλ χάνει πολύ στη σκηνή, η Νορβηγία με εκνευρίζει και η Γαλλία είναι ανάλατη. Προσωπικά θα ήθελα να κερδίσει η Εσθονία βέβαια (όπως πάντα κορυφαία).

  33. Το τραγούδι της Φουρειρα ποτέ δεν περίμενα ότι θα πάει για νίκη. Ένα συμπαθητικό τραγουδάκι από αυτά που τα ακούς και λες χαριτωμένο άντε να μπει 10αδα το πολύ.

    Όταν όμως το είδα επι σκηνής, ρε παιδιά, βγάζει vibes νικητή όπως κ να το κάνουμε.

    Αντιθέτως, της εσθονιας κ της Βουλγαρίας, που αντικειμενικά είναι πολύ ανώτερα ως τραγούδια, και τα έπαιξα κ στοίχημα πριν τους ημιτελικούς, φαίνονται ότι δεν έχουν αυτό το κάτι επι σκηνής που θα τραβήξει το ενδιαφέρον του τηλεθεατή.

    Είδα τον πρώτο ημιτελικό με φίλους στο εξωτερικό. Σε όλα τα τραγούδια κλασσικά μιλάγαμε κ σχολιάζαμε χωρίς να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή. Μόλις βγήκε η Φουρειρα, που ούτε καν την ξέρανε, από το πρώτο δευτερόλεπτο που βγαίνει και περπατάει στη σκηνή σε καθηλώνει.

    Τι να λέμε τώρα.. ποτέ δεν την είχα κ σε καμία φοβερή υπόληψη αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι έχει αυτό που λέμε star quality , όχι μόνο στη σκηνή αλλά κ γενικά στις δηλώσεις της κλπ.

    Και κάτι άσχετο. Αν όντως γίνει ο διαγωνισμός στην Κύπρο το 19, πιστεύετε θα πάει η Βισση με Κύπρο;
    Αν και 100 χρόνων, πιστεύω θα είχε ένα ενδιαφέρον για πολλούς λόγους!

    Επίσης θεωρώ ότι αν γίνει το 19 στην Κύπρο, η ΕΡΤ θα “αναγκαστεί” να στείλει σοβαρή υποψηφιότητα και θα ήθελα πολύ να δω Παπαρίζου ή Βανδή αν κ η τελευταία μάλλον απίθανο να δεχόταν.

    • Πρώτα να πω πως είμαι άλλος Γιάννης, για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις… Σοβαρά ελπίζω η Φουρέιρα να κερδίσει με την Κύπρο και μάλιστα να σπάσει το ρεκόρ της Παπαρίζου στην τηλεθέαση… Ίσως έτσι η ερτ δει ότι το πρόγραμμα πουλάει ακόμα περισσότερο όταν υπάρχει μία καλή συμμέτοχη (είτε από την Κύπρο, είτε από την Ελλάδα)… Αυτό μπορεί να είναι το καμπανάκι που θα τους ξυπνήσει και θα αρχίσουν να ψάχνονται ξανά όπως την δεκαετία του 2000… όποτε αυτή η δεκαετία του 10 που σίγα σίγα έρχεται στο τέλος της να αποτελεί πια ένα κακό εφιάλτη μόνο…

    • Με την σημερινη διοικηση της ΕΡΤ, δεν προκειται να αλλαξει ΤΙΠΟΤΑ! Μονο να οριζουν ειδικες ημερες για να καθονται (μετα απο 8 χρονια μνημονιων μυαλο δεν εβαλαν μερικοι τομεις σε αυτη την χωρα) …μερες μνημης ταχα μου….

      • To να βρουν χορηγο πχ μια εταιρεια κινητης τηλεφωνιας ειτε ηλεκτρικου ρευματος…ηταν τοοοοοοοοοοοοοοοοοσο δυσκολο για την ΕΡΤ και τους υπολοιπους…. ειναι τοοοοοοοοοοοοοοοοοσο δυσκολο να βρεις χορηγους… μαλλον πρεπει να εχει διδακτορικο για να το σκεφτεις….

  34. Θεωρώ πως αξίζουν τη νίκη Κύπρος, Εσθονία, Ιταλία, Γερμανία, Λιθουανία και Ισραήλ. Θα είμαι ευχαριστημένος με όποιο κι αν κερδίσει. Μακάρι βέβαια να το πάρει επιτέλους η Κύπρος!!!

  35. Δεν μπορώ ακόμα να πιστέψω πως ήρθε επιτέλους η χρονιά να το πούμε αυτό αλλά… Κύπρος 2019! Επιτέλους να έχουμε το χρόνου σωστή μεταχείριση από τα αδέλφια- Κυπρίους μας χωρίς παρατράγουδα! Ελπίζω να πάνε όλα καλά και αύριο να πανηγυρίζουμε και οι δυο χώρες!

  36. Με δεδομένη την υποστήριξη για αυτο το υπερωχο πλασμα που λέγεται Φουρειρα και την ευχη μου για πρωτια της Κύπρου, με εντυπωσίασε οσο τίποτα αλλο η απίστευτη εμφάνιση της Σλοβενιας..
    Αν και την επαιζαν τα στοιχηματα σχεδων τελευταία τα καταφερε και έγινε το αγάπημενο μου κομμάτι μαζι με το Fuego..
    Τα στοιχήματα πρέπει να εξελθουν απο το διαγωνισμό γιατι μονο κακο κανουν…
    Καλη επιτυχια και στις δυο..

  37. Αν η Κυπρος ειχε κυπριο η ελλαδιτη τραγουδιστη….ΟΛΟΙ σχεδον οι φαν θα ηταν Ξεκαθαρα με τη συμμετοχη της Κυπρου. Η θα υποστηριζαν καποιο αλλο τραγουδι, αλλα θα ελεγαν και μια καλη επιτυχια στην Κυπρο μας. Αλλα η κακια τους περναει μεσα απο το πληκτρολογιο και μυριζει τοοοοοσο ασχημα.
    Αλλα φαινεται οτι για ορισμενους εδω ειναι αδυνατον να καταπιουν αμασητο το ονομα Φουρειρα. Διαβαζω κατι απιστευτα ρατσιστικα σχολια ελληνων στο You tube σε αρκετα βιντεο της Φουρειρα. Σε αυτους τους…ευτυχως ορισμενους….εχω να πω οτι ειστε το λιγοτερο τραγικοι. Get a life!!!
    Κυπρος 2019!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  38. Οι περισσότεροι επικεντρώνονται στην 25η θέση της Κύπρου. Εγώ πάντα επικεντρώνομαι στα τραγούδια που υπάρχουν πριν και μετά. Η Κύπρος θα εμφανιστεί μετά την μοναδική μπαλάντα που υπάρχει στο Β’ μέρος του τελικού και ακολουθεί ένα τραγούδι με κοινωνικοπολιτικό μήνυμα. Δηλαδή ανάμεσα σε 2 τραγούδια που “προκαλούν” τελείως διαφορετικά συναισθήματα από της Κύπρου που είναι ένα ευχάριστο-δυναμικό και καλοφτιαγμένο ποπ τραγούδι.

    Η Eurovision δεν είναι αποκλειστικά και αυστηρά διαγωνισμός τραγουδιού. Μέχρι πριν 25 χρόνια μπορεί (αν δεν υπήρχαν και πολιτικές σκοπιμότητες) να ήταν. Πλέον είναι ένα μουσικό τηλεοπτικό show. Όσο ρόλο παίζει το τραγούδι και η ερμηνεία, άλλο τόσο παίζει και η παρουσίαση. 50 -50.
    Η Κύπρος διαθέτει και τα δύο.

    Την EBU σαφώς και την ενδιαφέρουν άλλα πράγματα. Ποια; Το χρήμα (πάνω απ’ όλα) και αν η χώρα που είναι υποψήφια για νίκη, είναι διατιθεμένη να κάνει την διοργάνωση όσο πιο πολύ γίνεται σύμφωνα με τα δικά της κριτήρια και “θέλω”.
    Η Κύπρος που αυτή τη στιγμή είναι σε μία τέτοια θέση (υποψήφιου νικητή), σαφώς και θα πει “ναι” σε όλα τα “θέλω” της EBU. Επίσης οι Σουηδοί παραγωγοί που έχουν μεγάλο ποσοστό συμμετοχής σε κάθε διοργάνωση, αν η Κύπρος κερδίσει δεν θα έχουν μεγάλο ποσοστό συμμετοχής, αλλά το 100%.

    Δεν υποτιμώ τους Κύπριους, αλλά είναι δεδομένο ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν σε μια παραγωγή τέτοιου μεγέθους, αφού δεν έχουν το έμψυχο δυναμικό και γνώσεις. Έτσι οι Σουηδοί θα κάνουν την διοργάνωση σαν να ήταν στην χώρα τους με λιγότερα όμως χρήματα.

    Τέλος θα θελα να πω ότι χαίρομαι αφάνταστα που η επόμενη διοργάνωση (όπως όλα δείχνουν) θα πάει στην Κύπρο! Μόνο με χαρά θα πρεπε να αντιμετωπιστεί αυτό το ενδεχόμενο και όχι με γκρίνιες.

    Ραντεβού του χρόνου στην Λεμεσό!!!

  39. Παρατηρώντας την σειρά εμφάνισης και τα στοιχήματα ,έχω να πω τα εξής:
    1.Πολύ καλές θέσεις για τις big 5 ,δείχνει ότι έχουν καλά τραγούδια και θα πάνε καλά..Ειδικότερα Γαλλία,Γερμανία,Ιταλία!
    2.Λέγαμε ότι χώρα από τον πρώτο ημιτελικό που ήταν πολύ δύσκολος ,θα το έπαιρνε ..Τελικά πέρα από την Κύπρο και Ισραήλ τα υπόλοιπα φαβορί στα στοιχήματα είναι από δεύτερο ημιτελικό οι Big 5
    3.Δική μου εκτίμηση είναι ότι Τσεχία ,πήγε αρκετά καλά στον ημιτελικό ,όπως και η Ιρλανδία,η Λιθουανία μάλλον κάπου πεντάδα
    4.Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι Ιταλία,Κύπρος,Νορβηγία θα είναι στην πρώτη τριάδα με Τσεχία , Σουηδία και Γερμανία να ακολουθούν .
    Καλή επιτυχία σε όλες τις χώρες και ειδικότερα στην Κύπρο!

  40. Εγώ παιδιά φοβάμαι πολύ τις σκανδιναβικές χώρες οτι θα δώσουν η μία στην άλλη δωδεκάρια και δεκάρια και θα χάσει από αυτά η Κύπρος. Νομίζω οτι η Νορβηγία θα ανέβει πολύ από το σκανδιναβικό μπλοκ κι από τους “casuals” που βλέπουν απλά τον τελικό του Σαββάτου, θα δουν και θα αναγνωρίσουν τον Rybak και θα τον ψηφίσουν. Αυτούς τους δύο φοβάμαι και νομίζω οτι η Κύπρος θα πέσει στις θέσεις 4-6. Το απεύχομαι αλλά το φοβάμαι αυτό.

  41. Το εύχομαι να νικήσει η Κύπρος αλλα επειδη προσπαθώ να το βλέπω αντικειμενικά πιστεύω πως η μεγαλύτερη θεση που μπορεί να πάρει ειναι η 2η.. Επειδή η χωρα είναι μικρή κλπ. Την Ισπανία την χαντακωσανε στην 2η θεση… Τελος τελευταια χρονια που βλεπω τον διαγωνισμο.. Ολο δολο και πλανη ειναι…

  42. Πολυ υποπτη η τεταρτη θεση της Λιθουανιας.βρε μην βγηκε πρωτη στο ημιτελικο της και δεν λεω μονο στις επιτροπες.

  43. Καταρχας απο οτι εχω καταλαβει απο τα προηγουμενα χρονια για την σειρα εμφανισης παιζει ρολο και οι θεσεις που προκριθηκαν απο τους ημιτελικους.Οποτε εχουμε και λεμε:
    Σιγουρα η μεγαλυτερη χαμενη ειναι η Λιθουανια.Βεβαια αυτη η σειρα εμφανισης οφειλεται και στο γεγονος οτι μαλλον προκριθηκε απο 5-8.
    Η Εσθονια νομιζω δεν την επηρρεαζει καθολου η σειρα εμφανισης γιατι σου μενει.
    Σιγουρα οι κερδιαμενες του πρωτου μισου ειναι η Γερμανια και Γαλλια
    Εμπειρικα επισης οι χωρες που ειναι στη μεση εχουν προκριθει κατω απο την 5η θεση. Οποτε νομιζω πως η Τσεχια μαλλον πηγε χειροτερα αποτι αναμενοταν αν προσθεσουμε και την πτωση στα στοιχηματα.
    Το top 3 του πρωτου ημιτελικου μαλλον ηταν Κυπρος Ισραηλ Βουλγαρια αν αναλογιστουμε οτι εχουν παρα πολυ καλες θεσεις ενω αρκετα ψηλα πρεπει να πηγε και η Ουγγαρια στον 2ο ημιτελικο

  44. Λυπαμαι οσους ξαφνικα λενε οτι ειναι στημενη η eurovision,μαθετε να χανετε και λιγο,ελεος,δηλαδη εμεις να περναμε παντα στον τελικο,η Γιαννα αξιζε αλλα καποτε επρεπε να αδικηθουμε και εμεις αν και θεωρω οτι φταει το στησιμο που δεν εκανα.
    Η φουρειρα ειναι εξαιρετικη και θελω να την δω στην κορυφη!
    Θελω του χρονου Κυπρο για να παω να το δω και εγω απο κοντα ολο αυτο.
    Σταματηστε να ειστε ξερολες,οι μισοι εδω νομιζουν οτι ξερουν τι εγινε στους ημιτελικους,μην βριζεται τις επιτροπες,θελω να βγουν τα αποτελεσματα την κυριακη και οι επιτροπες να εχουν περασει τη Γιαννα ενω το κοινο οχι και να δω τι θα λετε.
    Για εμενα ο διαγωνισμος χρονο με το χρονο γινεται ολο και πιο καθαρος,πειτε μου υπηρχε περιπτωση προηγουμενες χρονιες η Ελλαδα με αλβανια,βουλγαρια,κυπρο,αρμενια στον ιδιο ημιτελικο να μην περναγε?ΚΑΜΙΑΑΑ
    Και αυτο τ αναγνωριζω και μου αρεσει,πλεον οι νικητε βγαινουν δικαια και ειναι και ωραιο το νεο συστημα,ξιδακι σε οσους δεν ξερουν να χανουν,του χρονου η ΕΡΤ θα κανει κατι καλυτερο,ειδικα αν ειναι να παμε στη κυπρο μας!!
    Καλη επιτυχια στην Ελενη μας και στη Κυπρο,ολοι το σαββατο να την στηριξουμε!!
    Στον ημιτελικο ψηφισα 7 φορες φουρειρα και μια 3 ελβετια και 2 ιρλανδια
    Στον τελίκο θα ωηφισω φουρειρα σιγουρα και οτι αλλο μου τραβηξει την προσοχη
    Καλη eurovision σε ολους!!

  45. Ελα μωρε παιδια που βλεπετε παντου στησιματα και συνωμοσιες. Δηλαδα πραγματικα δεν κουραζεστε ποτε? Απορω πως καποιος λεει οτι αγαπαει εναν θεσμο οταν ψαχνει παντου να βρει αρνητικο να πει. Φυσικα αν ειχαμε περασει ολα θα εμοιαζαν τελεια. Μην αναλωνεστε τοσο στην αναλυση γιατι χανετε το νοημα που ειναι η διασκεδαση.

    Η σειρα εμφανισης καθε χρονο βγαινει αναλογα με το τι χαρτακι τραβηξαν οι χωρες για το πρωτο ή το δευτερο μισο, επειτα απο το στυλ των τραγουδιων και τελος απο το πως τα πηγαν στους ημιτελικους ενω για τις Big 5 η δυναμικη τους στα στοιχηματα. Εγω βλεπω οτι απο το υλικο που ειχαν στα χερια τους στο πρωτο μισο (αφου εκτος απο Ιταλια ολες οι αλλες Big μαζι με την διοργανωτρια ειχαν διαλεξει πρωτο μισο) το πηγαν 1 δυναμικο, ενα ησυχο. Η 4η θεση της Λιθουανιας δεν ειναι κακη. Εκει ειχε μπει και η Εσθονια το 2015 που ειχε βγει τριτη σε εναν πολυ πιο ευκολο ημιτελικο απο της Λιθουανιας φετος και βγηκε 7ο.

    Στο 2ο μισο απο την αλλη ειχαν τραβηξει χαρτακι σχεδον ολα τα ανεβαστικα κομματια. Εδω μπορουμε να βγαλουμε καποια συμπερασματα απο την τοποθετηση οπως οτι η Τσεχια δεν τα πηγε καθολου καλα αφου ποτε ως τωρα δεν εχουν βαλει στην 14η θεση τραγουδι που ηταν 5αδα στον ημιτελικο του. Απο εκει και περα ολα τα υπολοιπα δυναμικα κομματια καπου επρεπε να μπουν με αποτελεσμα να εχουμε καποια μαζεμενα . Απο την θεση 14-23 ειναι ολα δυναμικα (δυναμικα δεν σημαινει χορευτικα) η Ιρλανδια ως μονη μπαλαντα στο 2ο μισο (την Ιταλια δεν την θεωρω μπαλαντα) μπηκε 24η αβανταροντας την Κυπρο που λογικα κερδισε τον ημιτελικο της και επρεπε να επιβραβευτει. Ολους τους νικητες των ημιτελικων κοιτανε να τους δωσουν οσο καλυτερη θεση γινεται. Απο τον 2ο ημιτελικο νικητης ισως ηταν η Αυστραλια.

    Οπως και να εχει θα ειναι μια δυσκολη χρονια. Θα μοιραστουν πολλοι οι ψηφοι και δεν θα εχουμε το περσινο με καταγισμο 12αριων σε μια χωρα. Και στο κοινο θα ειναι κοντα οι διαφορες.

    • Επισης εχουμε παραδειγματα συμμετοχων που τα πηγαν καλα στον ημιτελικο, τις εβαλαν σε καλη θεση στον τελικο για τον λογο αυτο αλλα δεν τα πηγαν καλα στον ημιτελικο. Το 2016 η Μαλτα βγηκε 3η στον ημιτελικο, την εβαλαν να εμφανιστει 22η στον τελικο και τελικα βγηκε 12η. Η Ουγγαρια την ιδια χρονια 4η στον ημιτελικο και 19η στον τελικο. Απο την αλλη το 2015 η Σερβια ειχε βγει 9η στον ημιτελικο της και δεν την εβαλαν σε καλη θεση στον τελικο αλλα μπηκε 10αδα.

  46. Θελω να προσθεσω μια σκεψη που κανω τις τελευταιες μερες. Η Κυπρος η αληθεια ειναι εχει αρκετο promotion απο την ebu. Αρα πιστευω πως θελει νικητρια την Φουρειρα. Το θεμα ειναι πως νομιζω η Κυπρος δεν εχει καποιο καταληλο χωρο να διοργανωσει τον διαγωνισμο. Οποτε θα παει σε συνδιοργανωση που αυτοματα φαβορι γι αυτο ειναι η Αγγλια και η ebu θελει σαν τρελη νομιζω εναν διαγωνισμο στο Λονδινο.
    Βεβαια αν γνωριζει καποιος αν υπαρχει χωρος στη Κυπρο ας με ενημερωσει γιατι αν ειναι ετσι τοτε ειναι ακυρη η σκεψη μου

  47. Εγώ παραμένω σταθερά να υποστηρίζω Γαλλία..το αγαπημένο μου κομμάτι από την πρώτη στιγμή που το άκουσα..δεν με απογοήτευσε τίποτα στην πορεία προς τον τελικό και συνεχίζω να πιστεύω πως αξίζει την νίκη..
    Θα ήθελα την Κύπρο νικήτρια θα είχε πολύ ενδιαφέρον ο διαγωνισμός εκεί..νταξει δεν θεωρώ πως το αξίζει απόλυτα η Ελένη από την άποψη ότι δεν έχει και καμία κομματαρα, αλλά εκπέμπει ξεκάθαρα vibes νικητή..
    Η Ιταλία πιστεύω αρχίζει να πέρνει τα πάνω της και θα σκίσει το Σάββατο..εύχομαι τα καλύτερα γιατί το αξίζει
    Δεν θα καταλάβω ποτέ τι αρέσει στην Λιθουανία και γιατί πλασάρεται ξαφνικά τόσο ψηλά..για εμένα παραμένει το toilet break μου χαχαχα(χωρίς κακία φυσικά)
    Δεν έχω ιδέα ποιος θα νικήσει και δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη για να είμαι ειλικρινής..όποτε θα παραμείνω στις τρεις χώρες που για εμένα αξίζουν την νίκη
    1 Γαλλία
    2 Ιταλία
    3 Κύπρος

  48. η ιρλανδια ανεβηκε τριτο φαβορι!!! πραγματικα αν το παρει θα ειναι κακο να θεωρω οτι ολα ειναι στημενα και οτι θα το παρει μονο και μονο επειδη προβαλλει τα Gay προτυπα; εκτο και αν το 60% που ψηφιζουν ειναι gay…

    • Τα περισσότερα τα τραγούδια που έχουν νικήσει ως τώρα παρουσίαζαν ετεροφυλόφιλα πρότυπα. Τι σε χαλάει ακριβώς;

  49. Λοιπον τα στοιχηματα εχουν τρελαθει νομιζω.Η Ιρλανδια πλεον 4η και μη μου πειτε οτι ειναι τυρακι γιατι μετα τον ημιτελικο συνηθως κατα 90% παντα επαληθευονται και αν οχι θα εχουν πεσει εξω με μικρη αποκλιση.Οποτε και παλι εντυπωση θα μου κανει αν η Ιρλανδια εχει ενα τοπ 10.

  50. Πολύ καλή η θέση της Κύπρου!! Αρχίζω να αποκλείω Νορβηγία και Εσθονία για νίκη (αν και η Εσθονία πραγματικά το αξίζει). Το Ισραήλ ακόμα παίζει αλλά συγκριτικά με τη Φουρέιρα ήταν αρκετά κατώτερο. Επίσης αναμένουμε τις BIG5 που πιστεύω θα ξεχωρίσει η Γερμανία (προσωπικά δε μ αρέσει καθόλου) κι η Ιταλία που έχει πολύ δυνατή συμμετοχή!! Δυστυχώς την Γαλλία την βλέπω να τα πηγαίνει πολύ μέτρια και φέτος (μακάρι να πέσω έξω γιατί αξίζει σαν τραγούδι). Γενικά φέτος είχα πει ότι λογικά η νίκη θα πάει σε ένα dance κομμάτι ή σε άλλο είδος τύπου Εσθονία, Ουγγαρία.. Δύσκολο να κερδίσει τρίτη συνεχόμενη χρονιά τραγούδι τύπου Λιθουανία.. όχι και απίθανο βέβαια!! Όλα παίζουν ακόμα κι αυτό μ’ αρέσει φέτος. Εχει πολύ σασπενς!! Πραγματικά εύχομαι να το πάρει η Κύπρος φέτος! Μπορεί να μην είναι το τοπ τραγούδι αλλά ως σύνολο είναι εκπληκτικό, καθηλωτικό!! Μακάρι λοιπόν να τα καταφέρει η Κύπρος να γίνει το θαύμα!! Θα είναι σαν να κερδίζουμε εμείς! Η αυριανή βραδιά θα έχει πολύ ενδιαφέρον!!

  51. Τριτη αυτη την στιγμη η Ιρλανδια. Που ξεκινησε απο 35η. Ισως να κερδισε στις επιτροπες. Δεν ξερω τι να υποθεσω. Ωραια εμφανιση ηταν αλλα το τραγουδι δεν τραβουσε τοσο καιρο στον κοσμο. Τι αλλαξε δεν ξερω. Μ αρεσει που το ειχαμε σχεδον ολοι προτελευταιο πανω απο Ισλανδια. Αυτο κι αν ειναι εκπληξη. Μενει να δουμε αν θα επαληθευτει η καλη θεση και αυριο ή ειναι απλα φουσκα.

  52. Παντου βλεπετε συνομωσιες. Η Κυπρος οπως και καποιες αλλες χωρες εδειξε οτι αρεσει στον κοσμο οποτε λογικο ειναι να μιλανε για αυτη κ να της δωσουν καλη θεση. Δεν ηταν μιλημενα ολα οπως λετε. Αυτο προεκυψε μετα απο την σκηνικη της παρουσια. Επισης δεν ειναι καθολου δεδομενο οτι θα νικησει επειδη ειναι 1η στα στοιχηματα και επειδη εμφανιζεται προτελευταια. Ιταλια, Γερμανια, Ουγγαρια,Εσθονια,Βουλγαρια, Ισραηλ και φυσικα η Κυπρος μας θα διεκδικησουν την πρωτια. Θα χαρω φυσικα για Κυπρο αλκα επισης με Ιταλια αν κερδισει.

  53. Πραγματικά τα στοιχήματα έχουν αποτρελαθεί τελείως, ακόμα και μια μέρα πριν από τον τελικό. Μεγάλες ανακατατάξεις. πριν λίγη ώρα ήταν τέταρτη η Γερμανία. τώρα έπεσε και είναι τρίτη η Ιρλανδία

  54. Η Ιρλανδία 3η στα στοιχήματα. Δουβλίνο φόρεσε τα γιορτινά σου!!!!

  55. Να ρωτήσω κάτι σχετικό-ασχετο….
    Η Ιρλανδία τι φάση?Από το πουθενά τρίτη στα στοιχήματα?τόσο καλά πήγε στον ημιτελικό ώστε να παίζει και για νίκη?η είναι άλλο ένα “τυράκι” για να πλουτίσουν οι bookers… Νομίζω ότι αν το τραγούδι δε στηνόταν gay-friendly ίσως να περνούσε και απαρατήρητο! ωραίο να το ακούς αλλά προσωπικά εγώ οικειοποιήθηκα(κοινώς μου έμεινε)με το κομμάτι μετά από 5-6 ακούσματα….
    Πάντως θεωρω ότι η Λιθουανία και η Γερμανία (παρόμοιο στυλ) και αυτές περνούν μια ιστορία,ότι έχουν περισσότερες ελπίδες να πάνε καλά από την Ιρλανδία….Λες να κάνει την έκπληξη και να κερδίσει?? Άντε πες οκ στις επιτροπές αλλά στο televoting?Τι να πω…. περίεργα ή μάλλον ύπουλα παίζουν το παιχνίδι τους τα στοιχήματα (και) φέτος!

  56. Η Γιάννα η Τερζή είναι καλά? Βλέποντας αναρτήσεις και στήριξη σε Βουλγαρία και όλο αυτό το μένος που βγάζει, ανησυχώ για την ψυχική της υγεία. Λίγη απεξάρτηση από social media κρίνεται απαραίτητη σε πρώτη φάση. Πραγματικά η κοπέλα έχει ξεφύγει.

    ΥΓ ΕΡΤ μην τολμήσεις και στείλεις πάλι κάποιον άγνωστο ή δεύτερο καλλιτέχνη του χρόνου μέσα στην Κύπρο! Όχι γλυκερα ποπ τύπου ντεμες και ταμτες. Είτε θα πάμε με δυνατό ελληνικό από τοπ όνομα όπως Πλούταρχος και οικονομόπουλος είτε με το καλύτερο της καλής ποπ σκηνής όπως οι μέλισσες. Αλλιώς ανοιχτός ελληνικός τελικός να πάρει μέρος όποιος θέλει. 20 συμμετοχές μέσα. Η μαλου είναι καλουλα αλλά θέλει φοβερό δυνατό τραγούδι και σίγουρα δεν τη θέλω με ανάθεση. Ξεφτιλιστηκε το θέμα με τις αναθέσεις της ΕΡΤ!

    • Οκ ηρέμησε…. Δεν έκανε τίποτα κακό η κοπέλα!! Ελεος!!! Εσύ χρειάζεσαι ψυχικής παρακολούθησης!! Δεν καταστράφηκε και η ζωή της που αποκλείστηκε, καλά κάνει και ασχολείται με τα social media… Προφανώς στηρίζει κυπρο αυτό είναι λογικό. Απλά στηρίζει και Βουλγαρία. Δεν έκανε τίποτα κακό!!

  57. θεωρω την ιρλανδια το γνωστο φαβορι ποζ ανεβαινει πριν τον τελικο και το τελος παει μετρια(πορτογαλια 2008) η σειρα εμφανισης ξεκάθαρα δοηθηκε για να ξεκοζρασει τον κοσμο από τη φασαρια των προηγουμενων και να πουσσαρει και άλλο τη φοζρειρα. o bjorkman ποζ εφτιαξε τη σειρα εχει δηλωσει πως μεχρι το 21 που θα αποσυρθεί θελει να εχει η σουηδια τις ιδιες νικες με την ιρλανδια…θεωρείται ότι θα εδινε κατι τοσο καλο και στον ημιτελικο και στον τελικο στην ιρλανδια….

    • ποτε το ειπε αυτο;
      μπορει να εννοει ας παρει μια νικη η Ιρλανδια και ακομα 2 η Σουηδια μεχρι το 2021..

  58. Την ιρλανδια βλεπω τελευταια,καταλαβα με γιατι.περισσοτερος κοσμος προς το τελος για να δουν το γκει χορευτικο.ολα τα εχουν σχεδιασει.

  59. Δεν θεωρώ ότι το τραγούδι της Ρωσίας ήταν τόσο κακό για να αξίζει τέτοια αντιμετώπιση. Αυτή τη στιγμή αριθμεί πάνω από 35 χιλιάδες αρνητικές ψήφους. Είδα σε ένα βίντεο τη Yulia να κλαίει με λυγμούς. Ο Björkman της έδωσε λουλούδια! Μεγάλο βάρος για την κοπέλα ο αποκλεισμός της Ρωσίας. Η Ρωσία είναι δύναμη στο διαγωνισμό αλλά όπως είδαμε φέτος τίποτα πια δεν είναι δεδομένο. Φανταζόταν κανείς τελικό χωρίς Ελλάδα, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Βέλγιο, Ρωσία ή Ρουμανία;

    • Βασικά μέχρι πριν 5 χρόνια κανείς δεν φανταζόταν πως η Ελλάδα θα μπορούσε να αποκλειστεί και μάλιστα η Κύπρος να είναι φαβορί… Έχει αλλάξει πλέον ο διαγωνισμός κατά πολύ… Κατά την γνώμη μου προς το καλύτερο…

      • Θα συμφωνήσω ότι ο διαγωνισμός έχει αλλάξει προς το καλύτερο .Τα τελευταία 5-6 χρόνια περίπου πηγαίνουν ακούσματα που είναι πιο <> για τα δεδομένα του διαγωνισμού.Indie ρυθμούς ,ακούσματα πιο electro ,jazz, metal κάτι το οποίο είναι θετικό.Μόνο που σχεδόν κάθε χρόνο οι επιτροπές αλλοιώνουν τα αποτελέσματα με χαρακτηριστικό παράδειγμα το 2015 🙁

  60. ▶ Για να βγεις νικητής στη eurovision με το fifty-fifty που έχει καθιερωθεί πλέον στις ψηφοφορίες, θα πρέπει ΚΑΙ στη βαθμολογική κατάταξη του televoting αλλά ΚΑΙ σε εκείνη των επιτροπών να ΜΗΝ βρίσκεσαι πιο κάτω από την δεύτερη θέση. Ανατρέξτε λίγο στα αποτελέσματα των ψηφοφοριών των δυο τελευταίων χρόνων και θα καταλάβετε τι εννοώ. Επίσης θα αντιληφθείτε και ποια είδη τραγουδιών αποτελούν τη μεγάλη προτίμηση των επιτροπών, οπότε, προσωπικά θεωρώ απίθανο να δοθούν από αυτές 12άρια και 10άρια σε ακούσματα όπως της Κύπρου, της Σλοβενίας, του Ισραήλ και της Ουγγαρίας. Ακόμα κι αν υπερψηφιστείς με 12άρια στο televoting, αν οι επιτροπές σε έχουν ρίξει σχετικά χαμηλά, πρωτιά δεν παίρνεις.
    Δυστυχώς προβλέπω κι εγώ νικητή μεταξύ Λιθουανίας-Γαλλίας-Ιρλανδίας.

    • Εάν η Κύπρος στον πιο δύσκολο ημιτελικό των τελευταίων ετών, λέω εάν, κατάφερε να προκρίθηκε ως 1η ή 2η (που είναι πιθανό) σημαίνει ότι ψηφίστηκε πολύ ψηλά και από επιτροπές και από το κοινό.
      Γιατί να μην γίνει κάτι αντίστοιχό και στον τελικό; Σου υπενθυμίζω ότι φέτος η ψηφοφορία των επιτροπών άλλαξε.
      Σε μία μέρα όμως θα ξέρουμε…

  61. Ειμαστε στο 2018 και καποιους τους ενοχλει η χορογραφια της Ιρλανδιας επειδη αποτελειται απο 2 αντρες χορευτες και προσπαθουν να πεισουν οτι γι αυτο τον λογο ψηφιστηκε. Λες και εμεις περυσι δεν ειχαμε δυο αντρες χορευτες να παριστανουν τους ερωτευμενους κυκνους ή δεν εχουμε δει συμμετοχες με gay καλλιτεχνες ή στησιμο να πατωνουν οπως η Φινλανδια με το “Marry me” που φιληθηκαν κιολας. Η Ιρλανδια αρεσε γιατι καθε χρονο υπαρχουν αυτου του ειδους οι συναισθηματικες μπαλαντες που πανε καλα και ξεχωριζουν απο τα δυναμικα. Ε φετος την διαφορα την εκαναν η Λιθουανια και η Ιρλανδια στους ημιτελικους. Καθε χρονο τετοια κομματια κανουν την εκπληξη και περνανε. Ο Ιρλανδος ηταν αψογος φωνητικα, το σκηνικο καλοστημενο και αισθητικα ομορφο οποτε γιατι οχι. Και το λεω εγω που δεν ειμαι gay και καθολου δεν με ενοχλησε ή με ξενισε η χορογραφια και για κανεναν λογο δεν θα ηταν λογος να το ψηφισω ή να μην το ψηφισω.

      • Αψογος ναι. Μπορει να μην σου αρεσει η φωνη του ή η χροια του αλλα φωνητικα ηταν ολοσωστος και ερμηνευτικα το ιδιο.

      • η χροια του μοιαζει με κακαρισματα και νομιζω οτι το αντιλήφθηκες εσυ ο ιδιος….

    • Όλοι γνωρίζουν ότι αν δεν ήταν η σκηνή με τα δύο αγόρια, η Ιρλανδία αυτή τη στιγμή παίζει και να μην ήταν στο τελικό! Όχι ότι έχω θέμα, αλλά δυστυχώς ο διαγωνισμός πλέον έχει κατάντησε πανηγύρι και κάποιοι νομίζουν ότι το μήνυμα που θέλει να περσσεη Ιρλανδία, είναι πιο σημαντικό από αυτό που θέλει να περάσει πχ η Ιταλία.

      • Δεν μου απαντησες γιατι αλλαες συμμετοχες παλιοτερα με gay αναφορες πατωσαν οπως η Ελλαδα περυσι με 2 αντρες χορευτες.

      • Σιγά το τραγούδι και σιγά το μήνυμα στο 2018 ζούμε και το μήνυμα της Ιταλίας είναι σκάλες ανώτερο

  62. Καλή επιτυχία στην Ελένη σήκωσε το και για μας τους Έλληνες να έρθουμε του χρόνου Κύπρο να το πάρουμε εμείς και μια ιδέα επιστημονικής φαντασίας θα ήταν να πας στην Κύπρο εκπροσωπώντας εμάς τους Έλληνες αλλά ξέχασα δε θέλει η ΕΡΤ

  63. Tη Λιθουανία πολύ τη φοβάμαι. Θα ψηφιστεί από επιτροπές αλλά και στο televoting. Το Ισραήλ δε νομίζω να πάει για πρωτιά. Θα πάει καλά πιο πολύ στην ψήφο του κοινού.Anyway, Ελένη καλή επιτυχία και με τη νίκη !Καλή επιτυχία Κύπρος! Λεμεσός 2019!

    • Ρομαντικό και συναισθηματικό το τραγούδι της Λιθουανίας με υπέροχο stage.♡

      #Παίζει πολύ για βραβείο!☆

      #4η στα στοιχήματα!!!

      • Εδώ φαίνεται πώς ένα λιτό μινιμαλ staging με μια υπέροχη ερμηνεία γεμάτη συναίσθημα μπορεί να ξεχωρίσει. Έτσι για να καταλάβουμε τι έφταιξε στη δικιά μας συμμετοχή.

  64. Θα το πάρει καμια Ιρλανδία το βραβείο και θα τραβάμε τα μαλλιά μας!!!

    • Ωχ και εγω αυτο αρχιζω και φοβαμαι..κατι δεν παει καλα..
      Τουλαχιστον απο βλακιες οπως Σουηδια, Γαλλια, Νορβηγια καλυτερα Ιρλανδια

  65. Αύριο και οι Έλληνες και οι Κύπριοι θα πανηγυρίζουν για την πρωτιά της Ελένης Φουρέιρα! Τέλος! Και βεβαία θα ήταν πολύ συγκινητικό αν ήταν και η Ελλάδα στον τελικό και σε υψηλότατη θέση… Αλλά και έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα θα πανηγυρίσουμε αύριο και Ελλάδα και Κύπρος!

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ!!!

  66. Εγώ γιατί δεν είμαι στον τελικό ρε παιδιά; Αφού έμεινα πολύ ικανοποιημένη με τον εαυτό μου και τον πέρασα στον τελικό! Με έφαγαν τα κυκλώματα….

    https://www.youtube.com/watch?v=8WZnJVC-_7M

    Με θαυμασμό στο προσωπό μου,

    Η Γιάννα της καρδίας σας

    • Εύγε φίλε, αύριο μαζί με το κανονικό βραβείο θα μοιράσουν και το βραβείο της μεγαλύτερης ξεφτίλας, το οποίο θα κερδίσεις δικαιωματικά και αξιοκρατικά. Και πάλι συγχαρητήρια! 🙂

    • Είσαι πραγματικά αξιολύπητος και αν είσαι εσύ που έφτιαξες το βίντεο πραγματικά βρες ένα χόμπι ή γράψου σε κανένα ιεκ να απασχοληθείς γιατί από ότι φαίνεται δεν έχεις ζωή…

  67. Είμαστε όλοι μαζί με τη Βουλγαρία! Να σκίσει στον τελικό την Κύπρο και να βγει πρώτη!

    Yianna

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ